Reklama

Reklama

Tajomné Mamberamo

  • Česko Tajuplné Mamberamo (festivalový názov) (viac)
všetky plagáty
Trailer

Obsahy(1)

Irian Jaya je vďaka prírodnej aj politickej nedostupnosti jedným z posledných miest na Zemi, kde sa civilizovaný človek môže dotknúť primitívneho sveta. Žiadnej expedícii sa ešte nepodaril prechod z vnútrozemia k rieke Mamberamo, ktorá skrýva pred bielym svetom svoje tajomstvá. Je to sen mnohých cestovateľov a dobrodruhov. A práve tu vstúpili dvaja priatelia do neznámej džungle na tisíckilometrový pochod. Bojovali s nástrahami pralesa, maláriou, hladom i s vlastnou vôľou, aby napokon našli skutočné klenoty. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (44)

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Dobrý deň vážení športoví priatelia. Vítam Vás pri priamom prenose z novoguinejskej superligy v kmeňových vojnách. Dnes sa proti sebe postavia v susedskom derby Hururu Kanibals a Lovci lebiek z Mutambe. Mierni favoriti sú hostia z Hururu, pretože si môžete všimnúť poskakovať ich najväčšie eso Baligaru. Zo svojim 6centimetrovým zobákom od Kazuára patrí medzi najmužneších hráčov v poli. Úvodom sa chcem ospravedlniť za roztrasený obraz. Nie, chyba nieje vo vašom prijímači, ale náš kameraman má zimnicu z malárie. Kým sa hráči rozoskáču, využijem priestor na reklamný brejk: Tento prenos Vám prináša partia totálnych bláznov, ktorý sa neboja pre dobrodružstvo z nepoznaného riskovať vlastné životy. Ak sa však spoja všetci duchovia lesa a protagonisti sa dostanú do civilizácie živý prinesú zo sebou nádherné obrázky zo skutočne neporušenej časti sveta. Obrázky plné akcie, emócií a dobrodružstva. IN MEMORY Jindra Martiša! ()

Marek1991 

všetky recenzie používateľa

Opis krajiny, mapky cesty, opis svojho zdravotného stavu a prežívania situácií, krásne fotky a videá krajiny, zvierat a domorodcov, skrátka sveta, ktorý je ešte civilizáciou nie veľmi dotknutý. Aby nám toto mohli priniesť obchádzali tamojšie zákony a zákazy, špekuľovali, no výsledok je krásny, akurát kvôli tej ľudskej tragédii nakoniec aj smutný. Barabáš sa časom zlepšoval, aj rozprávaním príbehu, aj vizuálnym podaním, no a hudbu nechal tentokrát v podstate vtedy ešte jednému nováčikovi v tomto obore, no ušlo to. Síce nejaké to expresívne wow z toho necítim, mám radšej komplexnejšie a detailnejšie veci, no bol to pre neho posun. ()

Reklama

heyda 

všetky recenzie používateľa

Jeden z těch slabších Barabášových počinů. A to především z důvodu absence nějakých drsnějších či zajímavějších záběrů. Bohužel se tady moc mluvilo a velmi málo nám bylo ukázáno. Škoda!... Ale, abych uctil památku našeho horolezce Jindřicha Martiše, který zahynul v Himálajích, tak budu hodný a ještě ty 4 hvězdičky dám. ()

džanik 

všetky recenzie používateľa

"Počas celej cesty som čakal, že narazíme na niečo prekvapujúce. Niečo, čo nám doslova vyrazí dych. Na niečo, po čom v kútiku duše túži každý fotograf... A predsa zme našli niečo, na čo už fotoaparát ani kamera nestačí. Niečo, čo sa dá len prežiť. Vždy som si myslel, že najdoležitejšie v živote je mať ciel. Dnes už viem, že ciel je druhoradý..." Film jednoznačně předčil má očekávání! Před touhle cestou nemůžete jen tak sednout s čajem k netu a přečíst si dvacet cestopisů a průvodců od těch, kteří tam byli loni před vámi. V knihovně také nic nemají. Vy jste totiž první. Nikdo z bílých tudy před vámi ještě nešel. A tak točíte dál, i když se s vámi převrací v neznámých peřejích uprostřed prakticky neprobádané divočiny člun a voda se vám přelévá přes hlavu... ()

rastlinka 

všetky recenzie používateľa

Nespútaná krása, ktorá vo mne vyvolala duševnú a vizuálnu nirvánu. Táto cesta do neznáma je taká pútavá, že máte chuť sa pobaliť a ihneď vyraziť do týchto neprebádaných končín. Radosť pozerať sa, akí šťastní sú ľudia z kmeňov, ktoré ešte nie sú poznačené "civilizovaným" svetom. Žeby to niečo pre modernú spoločnosť signalizovalo...? ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama