Reklama

Reklama

The Omega Man

  • USA The Ωmega Man (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Slunečný den. Vylidněným Los Angeles se v kabrioletu prohání doktor Robert Neville (Charlton Heston). Je posledním člověkem na zemi, je Omega man. Nebezpečná nákaza zachvátila svět a proměnila lidi na fotofobická monstra. Nezbavila je však schopnosti myšlení. Sdružili se tedy do uskupení s názvem Rodina a rozhodli se skoncovat se vší moderní technikou, kterou viní za vznik nákazy. Doktor Neville však stále pracuje na léku. Stihne jej vyrobit dřív, než ho Rodina dostihne? A stojí vůbec nakažení o lék? (TobRieper)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (53)

Javert 

všetky recenzie používateľa

Kravina na n-tou to je, ale v kolika filmech se vám poštěstí pozorovat plesnivé pošuky v černých kápích? Charlton Heston je zde nehorázně cool, což se však nedá říci o jeho protivníkovi - ubohém, pseudomoudra vypouštějícím vůdci Rodiny. Film má mnoho nedotažeností, sám o sobě je dosti naivní a místy velmi trapný, ale na tu hodinku a půl člověka zabaví ... přehlédne-li dotyčný právě ony stupidity ve scénáři. ()

Payushka 

všetky recenzie používateľa

Tak jako spatny film by to nebyl - klasicky becko, s hloupymi maskami, drsnou zenskou hrdinkou, pseudo-sarmantnim Hestonem a drobnymi nelogicnostmi ve scenari. Tohle vsechno muze dat dohromady okouzlujici klasiku, tady se to ale nepovedlo. Prvni pulhodina je skvela: Robert Neville si tu jezdi v kabrioletu po liduprazdnem meste, osahava zenskou figurinu na spodni pradlo... Jenze pak se film zacne placat v cemsi slizkem (ze by ta recena "fotofobicka monstra"?), ubere na akci a vas uz prestane bavit poslouchat ty trapne dialogy. Skoda. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Heston sa pre podobné úlohy narodil, rovnako výprava je rovnako pôsobivá, ako aj v prípade Lawrenceovho nedávneho príspevku k téme. Lenže niekedy po polovici sa temná nálada náhle mení smerom k optimizmu, aby každý tušil, že nový raj na zemi ale v skutočnosti nenastáva. Omega man sa tak začína trochu rozrieďovať a v niektorých momentoch to drží nad hladinou iba Heston. Samozrejme ako filozofický komentár doby to výborne funguje, len škoda tej dramaturgie. Ak film, trvajúci niečo vyše hodiny a pol, ledva dokríva do konca, niekde je skrytá chyba. Možno nejaký vírus... ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Postapokalyptický film s takou mizernou atmosférou som dávno nevidel. Asi bude chyba už v samotnej predlohe, lebo nápad spraviť z nakazených preživších albínov, ktorí nemajú radi svetlo, nie je šťastný, ani príliš zaujímavý. O čo zaujímavejšie je to so zombíkmi, už odvtedy filmári zistili. Odpadnú zbytočné kecy a vyzerajú nebezpečnejšie než títo kapucniari. Inak som celkom nepochopil, že keď neznášajú svetlo a chodia len potme, prečo stále chodia so zapálenými fakľami :-D Je to proste celé nepodarené a podčiarkuje to záber vyľudneného mesta, kde v pozadí vidno pohybujúce sa autá. Chápem, že vyľudniť mesto v takej rozlohe nie je jednoduché a počítačom sa to ešte vtedy upraviť nedalo, no takéto zábery len podčiarkujú amaterizmus, ktorý sprevádza celý tento film. ()

jonyyy 

všetky recenzie používateľa

Je tam dost nelogičností a nakažení vypadají jak zombíci ze starých Romerovek, jen místo modré tu použili bílou, ale atmosféra osamělého města byla dobrá a Charlton jako vždy frajér. 80% Po přečtení ostatních komentářů vidím, že přebývají jedno a dvouhvězdičková hodnocení. Přiznávám, že akce byla horší a některé ty dialogy nebyly na úrovni, ale stejně budu vyčnívat z řady. Já se prostě bavil. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (15)

  • Scenárista neskôr uviedol, že postava Lisy (Rosalind Cash) bola vytvorená najmä kvôli hnutiu Black Power, ktoré bolo v tom čase na vzostupe. (Real Tom Hardy)
  • V knižnej predlohe ľudstvo vymrie kvôli bakteriálnemu moru šíreného netopiermi a komármi, vo filme je to kvôli vojne s biologickými zbraňami. Scenárista Joyce Corrington má doktorát v chémii. Mal pocit, že takáto zmena padne adaptácii viac. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama