Reklama

Reklama

The Omega Man

  • USA The Ωmega Man (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Slunečný den. Vylidněným Los Angeles se v kabrioletu prohání doktor Robert Neville (Charlton Heston). Je posledním člověkem na zemi, je Omega man. Nebezpečná nákaza zachvátila svět a proměnila lidi na fotofobická monstra. Nezbavila je však schopnosti myšlení. Sdružili se tedy do uskupení s názvem Rodina a rozhodli se skoncovat se vší moderní technikou, kterou viní za vznik nákazy. Doktor Neville však stále pracuje na léku. Stihne jej vyrobit dřív, než ho Rodina dostihne? A stojí vůbec nakažení o lék? (TobRieper)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (53)

jonyyy 

všetky recenzie používateľa

Je tam dost nelogičností a nakažení vypadají jak zombíci ze starých Romerovek, jen místo modré tu použili bílou, ale atmosféra osamělého města byla dobrá a Charlton jako vždy frajér. 80% Po přečtení ostatních komentářů vidím, že přebývají jedno a dvouhvězdičková hodnocení. Přiznávám, že akce byla horší a některé ty dialogy nebyly na úrovni, ale stejně budu vyčnívat z řady. Já se prostě bavil. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Postapokalyptický film s takou mizernou atmosférou som dávno nevidel. Asi bude chyba už v samotnej predlohe, lebo nápad spraviť z nakazených preživších albínov, ktorí nemajú radi svetlo, nie je šťastný, ani príliš zaujímavý. O čo zaujímavejšie je to so zombíkmi, už odvtedy filmári zistili. Odpadnú zbytočné kecy a vyzerajú nebezpečnejšie než títo kapucniari. Inak som celkom nepochopil, že keď neznášajú svetlo a chodia len potme, prečo stále chodia so zapálenými fakľami :-D Je to proste celé nepodarené a podčiarkuje to záber vyľudneného mesta, kde v pozadí vidno pohybujúce sa autá. Chápem, že vyľudniť mesto v takej rozlohe nie je jednoduché a počítačom sa to ešte vtedy upraviť nedalo, no takéto zábery len podčiarkujú amaterizmus, ktorý sprevádza celý tento film. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Ako prvú som videl verziu s Willom Smithom z r. 2007 a až oveľa rokov neskôr som si pozrel pôvodné spracovanie Mathesonovej knižky s Charltonom Hestonom v titulnej úlohe. Charlton mal v tom čase zrejme pre post-apokalyptické látky slabosť, viď. jeho účinkovanie v sérii Planéta opíc. Hoci som predpokladal, že sa budem brutálne nudiť, nakoniec to prekvapivo nebolo až také zlé. Vlastne to nebolo vôbec zlé. Len to jednak zostarlo, jednak Heston mi vždy pripadal ako nesympatický mačo a jednak „mutanti“ sú veľmi slabí. Verzia s Willom Smithom svojho času bola kritizovaná za prehnane počítačové spracovanie príšer. Mnohí tvrdili, že by bolo oveľa lacnejšie (a pôsobivejšie), ak by šlo o obyčajných hercov s maskami. Tvorcovia vtedy argumentovali tým, že to tak síce mohli urobiť, ale potrebovali, aby netvory boli vyložene neľudskí. Vtedy som to príliš nechápal, ale po pozretí The Omega Man musím uznať, že to bolo múdre rozhodnutie, pretože príšery v The Omega Man sú až príliš ľudské a to je zle. Sú to proste herci s bielymi parochňami a čudnými kontaktnými šošovkami. Normálne hovoria a nie je na nich vôbec nič strašidelné. Miestami dokonca možno ani nebudete chápať, prečo proti nim hlavný hrdina tak vehementne bojuje, veď s nimi by mu bolo lepšie. Poteší aspoň drsný koniec a apokalyptická atmosféra (všetky tie vyľudnené obchody a ulice majú niečo do seba i po desaťročiach a pár scén je psycho). ()

Payushka 

všetky recenzie používateľa

Tak jako spatny film by to nebyl - klasicky becko, s hloupymi maskami, drsnou zenskou hrdinkou, pseudo-sarmantnim Hestonem a drobnymi nelogicnostmi ve scenari. Tohle vsechno muze dat dohromady okouzlujici klasiku, tady se to ale nepovedlo. Prvni pulhodina je skvela: Robert Neville si tu jezdi v kabrioletu po liduprazdnem meste, osahava zenskou figurinu na spodni pradlo... Jenze pak se film zacne placat v cemsi slizkem (ze by ta recena "fotofobicka monstra"?), ubere na akci a vas uz prestane bavit poslouchat ty trapne dialogy. Skoda. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Každý, kdo kritizuje I am legend s Willem Smithem, by měl shlédnout tuto předešlou adaptaci stejné knihy. Charles Heston hraje doktora Roberta Nevillea, který je nesympatický a v úplně jiné pozici než by divák čekal. On není poslední, ale ten jediný, kdo nepřijal "novou víru", kterou uznávají všichni nakažení, kteří se ho jako osamělého vlka snaží ukecat k smrti. Film béčkového ražení, ve kterém se hodně střílí a vše je vám ukradené. Postavy jsou nezajímavé a prázdné a i ti, kteří ztratili poslední zbytky inteligence dokáží pronášet sálo dlouhé dialogy. Opravdu špatný film. Nikdy více. ()

Galéria (49)

Zaujímavosti (15)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v meste Los Angeles a začalo sa 16. novembra 1970. Produkcia trvala do januára 1971. (Real Tom Hardy)
  • Scenárista neskôr uviedol, že postava Lisy (Rosalind Cash) bola vytvorená najmä kvôli hnutiu Black Power, ktoré bolo v tom čase na vzostupe. (Real Tom Hardy)
  • Tim Burton uviedol, že sa jedná o jeden z jeho najobľúbenejších filmov a ak by si mal jeden zobrať na opustený ostrov, bol by to práve tento. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama