Reklama

Reklama

Zrozen k boji

  • Česko Zrozeni k boji (viac)
všetky plagáty
Trailer

Nový film od režiséra "ONG BAK". - Diew je nasazený policejní agent a v jeho oboru se mu jen málokdo dokáže vyrovnat. Když jeho přítel a učitel přijde při jednom přepadení o život, cítí, že potřebuje trochu oddechu. Rozhodne se, že odcestuje se svou sestrou Nui na venkov.Dívka je mistryní v teak wondu a vezme s sebou i několik svých spoluhráčů. Vše vypadá ideálně k příjemnému odpočinku a sportování až do chvíle, kdy se tu objeví nemilosrdný drogový baron, vezme celou skupinu do rukojmí a rajská krajina se rázem promění v peklo. Zanedlouho vyjdou najevo hrozivé plány zločinců. Hrstka sportovců se pod vedením Diewa rozhodne, že se postaví na odpor ničivým útočníkům a pomocí svých zvláštních schopností nad nimi zvítězí.. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (58)

kikuka 

všetky recenzie používateľa

V Barme robil poriadky John R., na severných hraniciach Thajska Po Deaw. V zásade až bizarný mix všetkomožných "inšpirácii" v rámci motívov, plánov a riešení akčných sekvencií, miestami strihané až po hranicu bolastivého výkriku "Dieter Bohlen, moje oči!" Štvorhviezdičkové hodnotenie v tomto prípade neindikuje "klasické" (či už "hladké" alebo "subverzívne") kvality filmového diela, ale svojím spôsobom je odmenou za šialenstvo a vervu, s akou sa v zásade všetci zúčastnení do filmovania pustili. Fakt je len škoda, že sa samotná akcia v podobe osobných súbojov ocitla v stave neuveriteľnej rozdrobenosti jednak v priestore dediny, ale i filmu, čím sa stáva akousi causou sui. Ako, nevadí mi to, je pekne navymýšľaná vrátane "prípravy" v úvode filmu (resp. pri zoznamovacej scéne v dedine). ()

kinderman 

všetky recenzie používateľa

Nadupaná patnáctiminutová expozice zaujala, sportovci s charitativními sklony nechtěně pobavili a závěr (s pateticky zpívanou hymnou a máváním fanglí), v němž gymnasti spolu s fotbalisty ukážou v neuvěřitelně natahované akci těm zlým, zač je toho loket, místy upřímně rozesmál. Dílo korunuje ten jednonohý mrzák, který si s gustem zakope (do míče i do hlavy protivníka). ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to perfektný thajský akčný film. Má jednoduchý ale aj tak skvelý príbeh o policajtovi, ktorý spolu so skupinou rôznych športovcov príde na charitatívnu akciu do jednej dedinky, ktorú ale napadne a obsadí skupina povstalcov, ktorí všetkých vezmú ako rukojemníkov. Je aj príjemne spracovaný a tak baví aj bez akcie. Akcie je tu množstvo a som s ńou maximálne spokojný. Akčné scény sú veľmi rozmanité, sú tu rôzne typy súbojov, prestrelky alebo akcia s dopravnými prostriedkami. Celkovo je akcia dosť drsná, súboje sú samozrejme plné reálnych úderov ako tu už je v modernej akčnej tvorbe zvykom, prestrelky sú krvavé a často točené na jeden záber, čo z nich robí ešte väčší zážitok. A je tu aj množstvo perfektných kaskadérskych kúskov, ktoré sú snád´ na najvyššej možnej úrovni. Hlavne zrážky na motorke alebo úvod s kamiónmi nemajú chybu. Akcia tu nie je dávkovaná tak ako vo väčšine podobných filmoch, na tú hlavnú si treba nejaký čas počkať, ale ked´ sa už hlavný hrdina spolu so športovcami rozhodne povstalcom postaviť, tak sa začne dlhotrvajúce akčné peklo, ktoré sa už dá snád´ sledovať len so zatajeným dychom. Policajt zneškodńuje protivníkov thajským boxom alebo vo výborných prestrelkách, dvaja atléti zasa v boji využívajú svoje perfektné schopnosti, futbalista, ktorý do protivníkov okrem lôpt kope aj hrniec s horúcou vodou, ovocie alebo aj granát a to často z tých najnemožnejších pozícií alebo dokonca aj jednonohý bojovník kopajúci do protivníkov opierajúc sa o barlu. Samozrejme viackrát je tu akcia len čisto na efekt, bojovník by mohol protivníka zneškodniť aj omnoho jednoduchšie, ale miesto toho použije omnoho náročnejšie metódy, ale pre mńa to určite záporom nie je. Často je v komentároch kritizované množstvo pátosu a je pravda, že takú jeho extrémnu dávku som asi ešte nevidel, ale mne to neprekáža a dokonca sa mi to aj páči. Tento film je nutnosťou pre fanúšikov kvalitných akčných filmov, ktorým nestačí len neprehľadne natočená jednoduchá akcia od amatérov. Už sa nestane takým kultom ako Ong-Bak alebo Tom yum goong, ale daleko od nich nemá. Zaujal ma podobne ako Chocolate a viac ako Ong-Bak 2. 86% ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Absolutna sialenost. Cely film som neveriacky krutil hlavou, ako mohol taketo nieco vobec miekto natocit. Prosty (rozumej hrozny) pribeh by nebol nicim neobvyklym, avsak toto je o niecom inom. Cely film, to je jedna tazko opisatelna kombinacia klise, patosu, humoru, parodie a skutocne monstroznej, luxusnej akcie. Pripada mi to, akoby bol tento film takym (drahym) experimentom, pri ktorom nikto dopredu ani netusil ako to nakoniec dopadne. Naozaj neopisatelne. Must see sialenost, ktora, ak uz nicim inym, zaujme skutocne bombastickou, samovrazednou akciou a nadhernou kamerou. Reziser ma urcite velmi dobre napozerane Hong Kongske filmy, a prvy Police story je zrejme jeden z jeho najoblubenejsich :). (7/10) ()

predators 

všetky recenzie používateľa

Hned po skončení filmu si prohlédněte kaskaderské kousky. Zjistíte, kolik toho naběhali záchranáři a doktoři. Je to až neuvěřitelné, kolik toho tihle thajci vydrží. Můžete do nich bušit hořícími kládami (né klacíky), shazovat pod kola náklaďáku nebo je zkopnout z 5-ti metrové výšky a stejně vztanou a odejdou po svých. No, asi jsou z gumy. Ale oč tu běží...zapadlou vesnici napadne vražedné komando teroristů a ctižádostiví thaici se jim postaví na odpor. Některé pasáže jsou trochu přehnané (fotbalisté driblisté) a hodně se tu oproti Tonnymu střílí, ale i tak je na co se dívat. 70% ()

Reklama

Reklama