Reklama

Reklama

Wolf Creek

  • Slovensko Vraždy vo Wolf Creek (viac)
TV spot

Obsahy(1)

Parta kamarádů se vydává na dovolenou po Austrálii. Má to být pařba plná alkoholu, drog a dobré nálady. Jedinou plánovanou zastávkou je Wolf Creek, kde leží legendární kráter po spadlém meteoritu. Tady jim auto vypoví službu. Přijíždí "pomoc", která dovolenou snů změní v nekonečnou hrůzu, mučení a teror. Podaří se jim najít cestu ven z pekla? Příběh jednoho z největších australských policejních případů, který nebyl nikdy objasněn. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (334)

Allien.9 

všetky recenzie používateľa

"Ceněný australský hororový thriller"? Dle mého spíše "velké australské zklamání", a i když může bezduché vraždění spolu s nálepkou "podle skutečných událostí" vyvolat během sledování nepříjemný pocit, v rámci dlouhodobého hlediska filmu spíše škodí. Při zpětné rekapitulaci si totiž divák uvědomí, že *spoiler* přeživší kluk *spoiler* nebyl (alespoň podle filmu) přítomen u cca. 90% krvavých událostí, a jelikož se navíc *spoiler* těla údajných obětí klokaního muže nikdy nenašla *spoiler*, nabízí se otázka "jak moc je to všechno přitažené za vlasy". Nechci být cynická, ale já bych řekla, že dost.;-) ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúce a treba povedať že celkom nečakane. Väčšina mojich obľúbených tomu dala tri hviezdy, mne sa pre zmenu Wolf Creek páčil ešte omnoho viac ako Storm Warning. Atmosféra je tam upotená, špinavá a nepríjemná, a postavy sympatické, o to viac, čo je odpudivý záporák. Od "prebudenia", napätie a strach ani raz nepoľavia; navyše hlavná postava je nejednoznačná, čo je originálne, vždy ma to poteší, pripraví moment prekvapenia (a považujem to vlastne za najväčší klad snímku). Herci .. takmer neprehrávajú, réžia má niekoľko skvelých nápadov, technicky je to viac než slušné a so skvelou kamerou. Jedno z najlepších hixploitation čo som videl a to tento subžáner moc nemusím. 85%, keby bol záver intenzívnejší, dal by som päť hviezd. ()

Reklama

Hitman_47 

všetky recenzie používateľa

Není nad to si vyjet do přírody a pokochat se pohledem na velký kráter způsobený pádem meteoritu....idylku může pokazit jen auto, které nechce nastartovat...a víc na hovno je, že civilizace je na míle vzdálená. Ale pak se objeví jeden slušný "strejda" a nabídne pomoc....ale bacha na to, ne každý, kdo vás vytáhne ze sraček musí být nutně váš přítel :) ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Tradícia vraždiacich maniakov, žijúcich kdesi v šírošírej pustine vznikla pôvodne v USA, kde osamotene stojace farmy s najbližším susedom na hony vzdialeným, nie sú žiadnou zriedkavosťou. Ak sa k spoločensky málo výživnému životu pridruží úplné osamotenie, k čudáctvu, alebo v horšom prípade k zatemneniu rozumu nie je nikdy ďaleko. Krajinou s podobne vyľudnenými priestormi je aj Austrália, kde tvorcovia filmu zasadili príbeh mladej trojice. Túžiaci zažiť dobrodružstvo, aspoň na čas ich vzďaľujúce od spútavajúcej prítomnosti civilizácie, vydávajú sa dve slečny a ich kamarát autom poznávať nehostinné vnútrozemie. Prvé kontakty s drsniackymi vidiečanmi a poznanie zvláštneho prírodného úkazu však čoskoro vystrieda až desivo reálna nočná mora. Vierohodný dej, zachytávajúci často skratkovité konanie človeka v život ohrozujúcej situácii, sympatická snaha aktívne konať s cieľom uniknúť, nevypovedané tajomstvá zostávajúce ako príjemne vzrušujúce otázniky po skončení (napr. skutočnosť, nakoľko celý dej zodpovedal skutočne prežitému a nakoľko bol fabuláciou jedinej preživšej osoby alebo čo bolo príčinou záhadného zastavenia hodiniek a znefunkčnenia motora auta). V tunajších komentároch toľko kritizovaná úvodná časť a následný zlom v deji, sa mne osobne páčil. Zaujímavo ukázal ako sa pohodové mladícke dobrodružstvo môže zvrtnúť doslova z hodiny na hodinu v príšerné jatky a ako všetka rozvíjajúca sa vzťahová interakcia, určujúca charakter prvej tretiny filmu, stráca akýkoľvek zmysel pri prostej snahe uchrániť si holý život. ()

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Imho úplne zbytočná prvá polovica filmu, ktorá by sa dala skrátiť do "pätnásťminútového" úvodu podobne ako to bolo napr. v Blair Witch (v ktorom zoznamovací set-up plnil rovnakú funkciu) podkopáva vo výslednej kvalite nohy mimoriadne atmosférickej druhej časti, ktorá v duchu známej žánrovej línie "mladí ľudia v rukách psychopata" (Texas masaker a jeho variácie) predstavuje jednu z najkrvavejších a najsurovejších jázd posledného obdobia, všetko navyše správne podkreslené oznamom "Inspired by true events" a k tomu prináležitému účinnému minimalizmu v soundtracku ako i vhodnej obrazovej štylizácii. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (22)

  • V Melbourne, hlavním městě australského státu Victoria, potvrdilo kino Moonlight Cinema, že na projekci tohoto filmu přišlo nejvíce diváků za jedenáct let jeho existence. Park zaplnilo více než 2 700 lidí, kteří snímek přidali na seznam jen několika málo vyprodaných projekcí, z nichž většina proběhla na Valentýna. (ČSFD)
  • Do role Micka Taylora (John Jarratt) byl zvažován Russell Gilbert. (ČSFD)
  • Ačkoli se všeobecně věřilo, že se John Jarratt (Mick Taylor) během natáčení filmu nekoupal, sám Jarratt tuto fámu v květnu 2016 v pořadu Mornings (od r. 2012) vyvrátil a uvedl, že pravda je taková, že si přestal mýt pouze ruce. Důvodem bylo to, že vzhledem k tomu, že tetování, které se každé ráno nanáší v make-upu, trvalo tolik hodin, že bylo jednodušší si ruce nemýt, než pokračovat denně v nanášení tetování. (ČSFD)

Reklama

Reklama