Reklama

Reklama

Valdéz prichádza

  • Česko Valdez přichází (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Stárnoucí Mexičan Valdez - pomocný šerif - se marně u mocného majitele pozemků Franka Tannera přimlouvá za těhotnou indiánku, jejíž muž byl Tannerovou vinou zastřelen při nesmyslné potyčce. Tanner ve své pýše rezolutně odmítne přiznat jakýkoli podíl viny na smrti tohoto muže a Valdeze nechá svými muži surově ztýrat. V příběhu střetnutí dvou ras z americké pionýrské doby ztělesnil Burt Lancaster působivě vývoj Mexičana, který se vypracuje v odhodlaného bojovníka za spravedlnost. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (48)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Na prvý pohľad klasický revenge western, ale tentoraz zásadový zadubený hlavný hrdina sa rovnako ako Gibsonov Porter z Odplaty nemstí (za to, že ho záporák na začiatku využil), ale hlavne mu ide o princíp a blbých 100 dolárov, ktoré záporák nie a nie zaplatiť chuderke vdove. A tak stráca jedného poskoka za druhým, ktorých mu hlavný hrdina postupne redukuje. Obidve hlavne postavy zaujmú tým, že to nie sú typické jednorozmerné figúrky a zároveň tu je aj niekoľko zaujímavých výrazných vedľajších postáv. Tempo filmu je dostatočne svižné, ale samotné prestrelky mi pripadali len priemerné. Až na pôsobivý kaskadérsky kúsok zrážky dvoch koní, ma akcia ničím iným nezaujala. Celkovo to je tak za 3*, ale štvrtú dávam za originálny záver, ktorý ale môže iných divákov skôr nasrať a kvôli nemu budú hviezdičku uberať. Mňa rozosmial. 7/10. ()

LiVentura 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejlepších i nejzajímavějších westernových příběhů, který kdy byl natočen. Ne snad pro originalitu děje, avšak zvláště pro originalitu hlavní postavy šerifa Valdeze, který se postaví bandě profesionálních pistolníků jednoho rozvášněného bohatého rančera. Nejlepší Lancasterův výkon, ještě z dob dávných, kdy herec musil být skutečně Pan herec, aby takto zahrál.! :-) ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Nie je to zlý western, ale ani príliš originálny. Na začiatku je veľká nespravodlivosť, potom vyostrenie vzťahov a na konci pomsta. Hlavným hrdinom chýba trochu viac charizmy a niektorým dejovým obratom trochu viac logiky. Na divokom západe sa ňou ale všetko neriadi a aj sto dolárov je významný peniaz, ktorý na záver zohrá významnú úlohu. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Zľahka nadpriemerný schématický western, ktorý mrhá Lancasterovým talentom na rolu, ktorá mu príliš nesadne. Klasický príbeh plný klišé o osamelom pomstiteľovi, bojujúcom za spravodlivosť proti silnejšiemu a početnejšiemu nepriateľovi, neprináša do žánrových vôd nič nové, a jeho asi najväčšou devízou hneď po Lancasterovi je príjemne realistická dĺžka. Pomerne podobná žánrovka Posledný súboj je omnoho lepšia a pritom ešte o niečo kratšia. A, bohužiaľ, Burt Lancaster nie je Lee Van Cleef. ()

Historik 

všetky recenzie používateľa

Pro mne to bylo napoprvé spíše zklamání, tři hvězdičky s odřenýma ušima, ale napodruhé se mi to už líbilo víc. Zvedám hodnocení. Největší atrakcí tohoto filmu je závěr. To se opravdu jen tak nevidí. Čekal jsem, že se objeví Miroslav Horníček a nabídne divákům možnost si vybrat, jak by se příběh měl dále vyvíjet. Tím to ovšem nechci shazovat, závěr je skutečně originální. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčelo se ve Španělsku a v Mexiku. (Varan)
  • Film se dočkal promítání v kinech už v roce 1973, ale českého dabingu se dočkal až v roce 2003 pro TV Prima a v roce 2008 pro MGM. (Varan)

Reklama

Reklama