Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý Jason McCullough se chystá do Austrálie, nakonec se však ocitá v městečku zlatokopů v Calendar, kde není zrovna selanka. Místní starosta Perkins hledá šerifa, kterým se nakonec díky svému umění pistolníka stane právě Jason. Ten spolu s vykutáleným pomocníkem Jakem začne řešit problémy s pořádkem po svém. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (129)

joelly01 

všetky recenzie používateľa

Slovy puberty = opravdu LUXUSNI westernova parodie. A ja krome vinnetoua nemam westerny rada. Ale toto bylo dobre, toto bylo fakt dobre, hodne jsem se u toho pochechtavala a u nekterych scen si velmi nahlas smala! (nepodarene vysvobozovani z veznice): Pro me takovy mensi znovuobjeveny poklad. Pamatuju si, ze jako dite jsme se s bratrem u tohodle filmu valeli smichy, takze kdyz se mi ted dostal pod ruku (film, ne bratr, toho blba pojedu zmlatit az tak za mesic), tak jsem byla zvedava jestli je to fakt dobra komedie, nebo jen mladicke poblouzneni a "velke oci" ditete, kteremu rodice televizi moc nepovolovali. Funguje to. Porad to funguje. ()

Deimos 

všetky recenzie používateľa

TV/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 8/10/ Efekty 9/10/// +úžasný James Garner, celé se to nese v odlehčeném stylu, je to zábavné, má to povedený český dabing -jediné co mi vadilo, že závěrečná přestřelka nebyla hraná moc vážně a film mohl být delší/// Nevím co říct. Nečekal jsem tak pohodový film. Ono dnes když nepočítám klasiku, tak málokterý starý "neznámý" western dokáže strhnout, zaujmout nebo pobavit. Ovšem tohle je skvělé dílo. I téměř po čtyřiceti letech má co nabýdnout a je neodolatelně zábavný./// Celkem 86%/// ()

Reklama

stOKYi 

všetky recenzie používateľa

Keď som sa na to pozeral v TV, typoval som tomu tak 50% a myslel som si, že budem jeden z mála ktorý dá tomu 4 hviezdičky, pretože mne sa táto komédia zdala byť naozaj vtipná... A preto som zostal prekvapený (milo) aké výsledné hodnotenie to má a že nie som jediný komu sa to páčilo :) . Mne osobne to ako paródia nepripadalo, skôr mi to prišlo ako komédia z prostredia divokého západu niečo na štýl Spenceroviek a Hilloviek. Mimochodom najviac som sa zasmial a to naozaj z veľkej chuti, pri poslednej prestrelke kedy šerif vraví aby prestali strielať :) Kto to videl určite vie o čom hovorím, lebo pri tom jednoducho musela každá tvár žiariť smiechom :). "Šerif sa na koniec do Austrálie nedostal, ale prečítal o nej mnoho knižiek :) " ()

Bogrant 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúce vystrelenie si zo všetkých tých, na život a na smrť sa tváriacich westernov, ktoré je vskutku oblažujúcim doplnkom tohto žánru. Elegán a zároveň humorista Garner všetky tie scenáristické zábavky zvládla s veľkým prehľadom a krásne ich svojím prejavom vylepšuje natoľko, že sa človek nejeden krát dobre zasmeje. ()

Ichabod 

všetky recenzie používateľa

Nemam moc rad westerny. Vlastne ani stare filmy (coz je vec co mi casto mi cinefilovsti kamaradi vycitaji), ale tehle film jsem videl bez prehaneni alespon tricetkrat, protoze jako dite jsem jej mel na VHSce... Sice znam nazpamet temer kteroukoliv konfrontaci cerstveho serifa a nicemu, kteri se musi chovat vzorne jak ve skole :-D, ale presto bych se na nej rad jeste nekdy podival. Par hlasek si pamatuji dodnes a scena, kde serif pouzije "zpomalovaci" lano stejne jako dnes pouzivaji policisti zpomalovaci prahy.... Opravdu klasika a s vynikajicim dabingem. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (9)

  • Šerif Jason McCullough (James Garner) provedl stejnou ukázku excelentní střelby jako Lin McAdam (James Stewart) ve filmu Winchester '73 (1950). Místo podložky ale použil ozdobu indiánského náhrdelníku s dírkou uprostřed. Aby dokázal, že skutečně ozdobu prostřelil, přelepil otvor poštovní známkou. (sator)
  • Pocta seriálu Gunsmokeovi (od r. 1955). Na zdi ve vězení je plakát hledaného Bena Silase. Stejný plakát visel na zdi vedle dveří v mnoha epizodách seriálu Gunsmokeovi. (sator)
  • Název filmu je parodií na samolepku oblíbenou v době, kdy byl vyroben, „Podpořte svou místní policii“, která je součástí hnutí „Zákon a pořádek“. (sator)

Reklama

Reklama