Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V New Yorku 20. rokov minulého storočia sa cynický investičný bankár Nick Carraway nechá vtiahnuť do spoločenských kruhov svojho závratne bohatého suseda Jaya Gatsbyho a odhalí jeho záhadnú a tragickú posadnutosť. (SkyShowtime)

Recenzie (114)

mat.ilda 

všetky recenzie používateľa

Fuj, to bylo ale nijaké... romantika postavená na vlajících závěsech Gatsbyho honosného domu a dekadentní výstřednost opulentních večírků, rámovaná dobovou hudbou a zběsilým tancem, nemohla odměnit dvě a půl hodiny divákovy trpělivosti, a to ani snahou o dodání třpytu a lesku brilantinou pánů, očí dam a reklamy na zubní pastu Thymolin, kterou evokoval každičký úsměv obsazených - při orion hvězdičce zlášť povedených vycenění jsem bystřila, zda neuslyším ono pověstné "cink". Bohužel, i obsazení mě nechávalo zcela chladnou, nevyhledávám žádného z hlavních herců a tímto snímkem nedošlo ke změně, jen Mia Farrow mě utvrdila v názoru, že umí zahrát pouze a jen neurotické mimózy... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Čítal som, že scenár Veľkého Gatsbyho je presne tým prípadom, ako sa nemá adaptovať román. Čiže presne chronologicky okopírované scény z knihy. Tú som nečítal, takže to neviem posúdiť, ale mŕtvolnosť a chlad vyžarujúci z prvých dvoch tretín filmu bude asi následok tohoto Coppolovho činu, pokiaľ to nebol metaforický zámer režiséra, ako nás uviesť do nudného a prázdneho života hrdinov príbehu. Ku koncu sa to našťastie už poriadne rozbehne a pocit z filmu je tak nakoniec pozitívny, musím brať ale do úvahy jeho dĺžku a prehnaný akademický prístup tvorcov a hercov k látke. Možno to bol správny zámer, to by som ale musel čítať predlohu. No a navyše nechápem záujem dvoch obletovaných pohľadných mužov o Miu Farrow, z tej môže byť hotový snáď iba Woody Allen. 70%. ()

Reklama

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Francis Ford adaptoval Francisa Scotta prekvapivo bez akejkoľvek invencie, ale priam šokujúco aj bez remeselnej úrovne. Možno keby to režíroval, dosiahne tam to vnútorné napätie KMOTRA, ale inak to pôsobí, že sa do toho filmu vôbec nikomu nechcelo. Katastrofálne strnulé zobrazenie divokej jazzovej doby, nehorázne mdlé predstavenie veľkých vášní... a hlavní predstavitelia totálne mimo. Robert Redford je väčšinu času toporný a Mia Farrow nie je ani herečka, ani pekná. Prúser. ()

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Pokud by to nebylo zdlouhavé a v některých pasážích opravdu nudné, tak bych klidně přihodila o hvězdičku navíc. Na chvilku mě pohltila dobová atmosféra, od které jsem se bohužel rychle odpoutala a příběh kolem mě prošuměl do ztracena. Prostě jsem se příběhu nedostala na kloub. To se holt někdy stane. Nic na tom nezachránili ani fešák Robert Redford a Mia Farrow. ()

Dm1tr1j 

všetky recenzie používateľa

Skutočne neuveriteľne škaredé sprosté americké tváre to celé zkurvili už pri obsadzovaní, ostatok potom dogrcali pri natáčaní. Tie dve čúzy okolo Toma jednoducho na zgrcanie a obsratie, to je škaredosť a sprostoť zobrazená a nie žena.... Vedel som už po stiahnutí ,že to bude kvôli tým tváram nepodareným blbý film a tak mi rok stál na disku, a naozaj som sa odhodlal pozrieť si to len po zhliadnutí novej verzie s DiCapriom, viacmenej s ucty k hereckému umeniu Redforda. Kvôli nemu dávam aspoň jednu hviezdu, inak odpad ako za rýľ hovien... ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (16)

  • Hlavní role byla nabídnuta i Warrenu Beattymu. Odmítl, aby se mohl věnovat McGovernově prezidentské kampani. (džanik)
  • Anachronismus: Objevuje se tu Packard z roku 1934. (NinadeL)
  • Mia Farrow byla v průběhu natáčení těhotná, což se režisér rozhodl zakrýt tím, že kamera herečku zabírala z blízka, případně s rozevlátými šaty, které její narůstající bříško do značné míry zakrývaly. (Karlos80)

Reklama

Reklama