Reklama

Reklama

101 dalmatíncov

  • Česko 101 dalmatinů (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Roger (Jeff Daniels) navrhuje počítačové hry, Anita (Joely Richardsonová) navrhuje luxusnú módu v salóne démonickej Cruelly De Vil. Bez pričinenia svojich psov by sa tí dvaja v obrovskom Londýne nikdy nezoznámili. Rogerov dalmatínec Pongo sa však na prvý pohľad zamiloval do Anitinej dalmatínky Perdity, a hoci jeho vzplanutie spočiatku prinieslo majiteľom niekoľko roztomilých nepríjemností, ako napríklad jesenný kúpeľ v jazierku uprostred parku, všetko sa rýchlo na dobré obrátilo. Zaľúbenie v sebe totiž našli nielen dalmatínci, ale aj Roger s Anitou. Je po svadbe. Kým Anita je ešte len tehotná, Perdy už povila kopec roztomilých šteniatok. Vtedy do ich pokojného života razantne vstúpi zradná a diabolsky zlá Cruellla (Glenn Closeová). Už dávno stratila zdravý rozum a namiesto srdca má pravdepodobne kus chladného mramoru. Od istého času je posadnutá zvrátenou túžbou po kožuchu z jemných kožtičiek šteniatok dalmatíncov. A keďže Roger s Anitou jej odmietli novo narodených miláčikov predať, poslala Cruella svojich dvoch prihlúplych poskokov, aby fľakaté omrvinky uniesli priamo z pelechu. Diabolská Cruella má teraz už deväťdesiatdeväť šteniat, čo jej bohato stačí na kožuch aj s vlečkou. Kým si hrôzostrašný zabijak brúsi nože na šteniatka, aby im zodral kožu, zasneženým vidiekom sa medzi domácimi zvieratami nesie zúfalé SOS. Predsa nenechajú povraždiť svojich roztomilých kamarátov... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (214)

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Filmy o psoch sú vďačné téma rodinných filmov, ktoré ja s veľkou okľukou rád ignorujem. Tu však dokázali zaujať aj mňa, pretože Cruella v podaní Glenn Close bola nezabudnuteľná. Navyše jej poskoka robil Dr. House a scenár napísal John Hughes (Sám doma, Vánoční prázdniny,...). Nie dobré, ale majúce svoje vydarené momenty. ()

Torgal 

všetky recenzie používateľa

Spočiatku to vyzerá na celkom príjemný rodinný film, spoznávame hlavné postavy a ich psov, jednorozmerne zlú Cruelu a jej šibnutý plán na krádež šteniatok… no a vtedy sa to zmení na film čisto pre deti. Ľudské postavy z filmu úplne zmiznú (s výnimkou dvojice natvrdnutých zlodejov) a sledujeme záchrannú akciu v čisto zvieracej réžií. Podobnosť so Sám doma je pritom až zarážajúca, lenže tu sa masakrujú neboráci prepnutí do módu “full retard” čo sú schopní v plnom behu naraziť do obrubne, lebo si ju nevšimnú. Toto ani nie je zábava sledovať a užiť si to môžu len tí najmenší. 5-/10 ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Venujem tejto snímke jej 200.komentár. Scenárista John Hughes už robil také rodinné pecky ako Sám doma a tentoraz si vzal na paškál rodinnú klasiku 101 dalmatíncov (1961) a nechal natočiť jej hranú verziu. Film sa stal vtedy kasovým trhákom a to hlavne vďaka roztomilým šteniatkam, ale tiež vďaka neuveriteľnej kreácií Glenn Close, ktorá si svoju zápornú mrchu náležite vychutnala. Film sa dočkal pokračovania. Napriek tomu, že sa jedná o rodinnú snímku mierenú detskému publiku, tak dokáže veľmi dobre pobaviť a psíkovia sú navyše roztomilí. Slušné spracovanie komédie a je to skrátka legendárna disneyovka v ktorej Gleen Cloes exceluje vo svojej roly Kruely De Víl. Inak príbeh slušný, atmosféra Londýna tiež, aj celkom slušný humor. V dnešnej dobe ale už nezaujme. ()

Prochy38 

všetky recenzie používateľa

Když se na to podívám s odstupem. První zážitek +/- 10 let = paráda, druhý asi 15 let = hrůza a děs a dnes (24let) = celkem dobré! Když se podíváte na tu sestavu! Glenn Close včele, pohodová dvojice J. Deniels a J. Richardson a do toho pan Weasley :) a dr. House :). No řekněte, co tomu chybí. zábava průměrná. Pséci hezky vycvičení.Já nemohu dát míň. :) ()

Drozdo57 

všetky recenzie používateľa

Pamätám si, ako v druhej triede na základke jedna spolužiačka s týmto filmom otravovala každú jednu božiu prestávku. Že sa tie psy volajú Pongo a Perdita viem iba vďaka nej. Glenn Close sa snaží ako môže, ale toto je utrpenie. "Nikdy nespomínaj tú jeho jazvu." "Och aká obrovská jazva, už chápem, prečo nemôže rozprávať!" Hahahaha, otylé deti a ich vypatlaní rodičia sa rehocú až im popcorn zaskočil v hrdle. A potom niekoho napadlo ešte natočiť pokračovanie... Mimochodom, viete aké nákladné by bolo sa starať o toľko psov?? ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (36)

  • Dalmatin nemá skvrny hned po narození, a tak bylo v některých případech nutné puntíky domalovávat. (Terva)
  • Když během natáčení štěňata vyrostla, přišly na řadu jejich mladší kolegové. Ale protože neměli stejné skvrny, museli je maskéři sem tam upravovat. (HappySmile)
  • Auto, které Cruella DeVil vlastní, je Panther DeVille. (Teres)

Reklama

Reklama