Reklama

Reklama

Obyvateľov malého amerického púštneho mestečka ohrozuje limuzínové auto. Evidentne bez vodiča, čierne, opancierované, poháňané samotným diablom. Polícia si nevie rady, obete pribúdajú. (POMO)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (120)

endrix 

všetky recenzie používateľa

Až překvapivě dobrý horor. Parta policistů z malého městečka bojuje proti něčemu, čemu nerozumí, ale je jasné, že to musí zničit. A to rychle, protože oběti přibývají. A jediný, kdo tuší, co za tím vězí, je ochmelka, kterého nikdo nebere vážně. SPOILER A pozor, klišé se nekoná, nikdo ho ani nezačne brát vážně. Za mě velmi příjemné překvapení, ()

Skalda 

všetky recenzie používateľa

Filmů kde se zabíjí autem je jako šafránu tady se jedná o f ajn 30 let starý kousek, bohužel celkový dobrý dojem sráží "velké finále" ale jinak se na to moc pěkně kouká. Vzhled autíčka mi trochu připomínal to z HIGHWAYMEN, ale odpřísáhnout to nemůžu - jinak tyhle filmečky sou si podobný celkem rychlý start - ale do finále se jen tak dohrabou, abychom si řekli - a to je jako všecko ? ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Nech pošlú sanitku. Nemusí sa ponáhľať.“ V podstate kópia (o dva roky starších) ČEĽUSTÍ, ibaže morské mestečko sa vymenilo za pieskové, Roy Scheider za Jamesa Brolina a bezdôvodne zabíjajúci žralok za bezdôvodne zabíjajúce auto. Plus to samozrejme má v sebe i veľa z inej Spielbergovej klasiky DUEL, kde tiež zabíjalo ničnetušiacich civilov auto tak záhadné, že sme sa nikdy nedozvedeli, prečo vlastne robilo to, čo robilo. AUTO je síce béčko, ale vzhľadom na bláznivý scenár mohlo dopadnúť aj ako céčko. Dosť tomu dáva zaujímavá výprava, po technickej stránke (útoky auta) to prekvapivo za X desaťročí príliš nezostarlo a príjemne ma zaskočili postavy: sympatický šerif a jeho sympatickí parťáci, človek by si ich takmer rád predstavil v rodinnom seriáli (bez hororového auta). Okrem Brolina som postrehol dve výrazné tváre: R.G. Armstronga (neskôr PREDÁTOR a KUKURIČNÉ DETI) a Ronnyho Coxa (ktorý svoj o 5 rokov starší výkon vo fantastickom VYSLOBODENÍ bohužiaľ, hoci podľa očakávaní, ani omylom neprekonal). O tom, že AUTO je vlastne fajn horor, myslím dostatočne svedčí informácia, že som seriózne uvažoval, že mu dám až 60%. Ale iné autové trilery/horory ma bavili o čosi viac (okrem DUELU ešte napr. CHRISTINE či JAZDA DO PEKLA). Každopádne, autové trilery obecne nie sú žiadny zázrak, kvalitný vznikne tak raz za 3O rokov. ()

zombkiler 

všetky recenzie používateľa

Film, který mi trochu připomínal Duel ale především se jedná o hororovej filmeček, který se převážně odehrává v pouštních lokacích.Auto, které se před útokem na svojí obět tváří jak had na lovu( aspon to podle mě tak vypadalo) ve mě vzbudilo velký nával strachu, jako horor velmi podařené dílo.Doporučuji ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Stephen King sa ku snímku "Auto" vyjadril týmito slovami: "...film v druhej polovici upadne do nenápadnej nádejčiny toho typu, kedy si môžete vkľude chodiť prikupovať popcorn, pretože viete, že auto zasa nejakých desať minút nezaútočí. No je v ňom nádherná úvodná scéna, v ktorej auto prenasleduje dvoch cyklistov. Keď sa ku nim blíži, nepravideľne na nich jačí klaksónom, až ich nakonec zrazí. Na tejto scéne je niečo čo vyvoláva hlboké, takmer primitívne znepokojenie z áut, do ktorých sa hermeticky zatvárame a stávame sa tak anonymni a možno aj vrahmi." *** ()

Galéria (40)

Zaujímavosti (9)

  • Autorem tajemného černého vozu je jeden z nejuznávanějších designérů aut pro filmy a televizi George Barris, který mimo jiné navrhl i originální Batmobil. (Koldyn)
  • Tajemný černý vůz, který ohrožuje obyvatele městečka, je upravený Lincoln Continental Mark III z roku 1971. (Koldyn)

Reklama

Reklama