Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roku 1990 je mesto Los Angeles doslova ochromené vlnou zločinnosti. Posledným východiskom bezradnej polície je zriadenie špeciálnej zásahovej jednotky zloženej z policajtov ovládajúcich bojové umenia. Jej šéf Chad McQeen vyšle svoju priateľku Cynthiu Rothrockovú, aby prenikla do zločineckého gangu, ktorému šéfuje David Carradine. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (48)

castor 

všetky recenzie používateľa

Když nám bylo třináct, ujížděli jsme na tom, ať se na plátně dělo cokoliv. Dneska je na snímek Steva Cohena potřeba pohlížet trochu jinou optikou. Děravý kriminální příběh vynášejí do alespoň trochu slušných čísel bojové sekvence, kterak se Chad McQueen a Cynthia Rothrock solidně otáčejí, kolem je jen nános klišé a hudba jak z nějakého zaplivaného striptýzového baru. Připočítejme si navíc jednoho pitvořícího se černocha s plnou hubou keců, brášku, který se vydal na špatnou cestu, Davida Carradina s jedním smrtícím úderem a mrtvého hromotluka ležícího na pitevním stole, kterak si v klidu oddychuje – a máme tu béčko, které ani po letech úplně neurazí. O rok později přesto přišlo o krapet silnější pokračování. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Totalny shit. Jednu * davam za jednu solidnu bitku so Cynthiou Rothrock vo finale filmu. Inak je to totalne debilná hovadina s minimom bitiek, ktore su az na spomenutu vynimku otrasne prevedene. Chad McQueen je omyl nielen filmoveho biznisu ale rovno prirody a David Carradine tam znova predvedie jeden velky prd. Dodnes som nepochopil preco je povazovany za martial arts hviezdu. 2/10. ()

Reklama

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Prvni dil serie Martial Law je asi nejslabsi ten priblblej Mc Queen se mi proste nelibi jeho souboje jsou dost stereotypni ale zase je tu Rothrockova a taky a predevsim Carradine ktery lecos zachrani zaverecna bitka je pak preci jenom povedena asi i diky jeho ucasti je to totiz opravdu master to bezesporu takze celkove bych to videl na lehce lepsi prumer ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Nedávno som sa celkom náhodou dostal ku snímku zo začiatku deväťdesiatych rokov minulého storočia, ktorý bol v našich končinách distribuovaný pod názvom "Misia spravodlivosti 2" (Martial Law 2). Bol to lacný, béčkový, akčný film. Scenár a jednanie postáv bolo síce nelogické, ale ako celok to malo akési divné kúzlo. Predovšetkým preto, že hlavnú úlohu stvárnila neohrozená americká drsňáčka Cynthia Rothrocková. Tá dokáže zrúbať sto kilového chlapa ako by nič. Skáče, kope, udiera ako Chuck Norris a i napriek tomu má istý svojrázny ženský sex apiel. Nedalo mi to a zohnal som si aj prvú časť. Takže som si dnes pozrel titul "Misia spravodlivosti" (Martial Law), ktorý bol natočený v roku 1991. Bolo to v podstate to isté ako dvojka, akurát o malú hviezdičku kvalitnejšie. Úlohu šéfa zločineckého gangu si zahral charizmatický David Carradine. Jeho filmová konfrontácia so Cynthiou Rothrockovou ma zaujala. *** ()

raimi 

všetky recenzie používateľa

Ještě pět let před premiérou Martial Law řádila Cynthia v Hong Kongu v první lize. To co jí nabídl tenhle film je ovšem dost smutné. Tohle je fakt unylé béčko, kde souboje probíhají tak, že statická kamera zabírá dvě postavy, které na střídačku metají výkopy v otočce půl metru nad soupeřovou hlavou dokud se nestřihne. Ten kvalitativní rozdíl mezi hongkongskou produkcí a americkým béčkem je fakt propastný. To že měli tvůrci k dispozici nejen Cynthii, ale i takovýho mistra jakým je Benny Urquidez a uklidili ho do asi minutové role, kde dostane rychlý k.o., dokazuje jejich naprostou neschopnost. Mám béčka rád, obzvláště ty pitomý, takže ty tři hvězdičky tam vpálím, ale čistě jen proto, že jsem fanoušek. ()

Galéria (10)

Reklama

Reklama