Reklama

Reklama

Úspešný manažér Tim má byť po rokoch práce vo firme povýšený. Jeho šéf ho pozve na večeru, kde budú aj ďalší Timovi kolegovia, a zoznámi ho s pravidlami súťaže Večera pre blbca. Každý z hostí má za úlohu priviesť čo najväčšieho hlupáka, idiota či exota. Tim sa zverí svojej priateľke Júlii, ktorá záležitosť odsúdi, a tak jej Tim sľúbi, že sa večere nezúčastní, aj keď sa tým pripraví o vytúžené povýšenie. Keď však náhodou stretne Barryho, ktorého koníčkom je vypchávanie myší, ktoré používa na tvorbu umeleckých diel,  uvedomí si, že s Barrym by mohol na večeri dosiahnuť veľký úspech a možno aj vyhrať. Len čo sa to Julie dozvie, nahnevaná odíde. Kolotoč zmätkov, ktoré vyvoláva Barry svojou snahou pomôcť Timovi, sa ešte len začína. Omylom pozve k Timovi domov jeho bývalú milenku, Júliu vyhodí z bytu a prekazí obchodnú schôdzku s najväčším obchodným partnerom firmy. Všetko nezadržateľne speje ku skaze Timovho osobného aj profesionálneho života. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (299)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorého základom bola úspešná francúzska komédia a ktorého pretvorenie v komédiu americkú postráda akéhokoľvek ducha. Ústredná zápletka je všedná, bez nejakých výraznejších odmien, prekvapivých zvratov, alebo pamätných scén. Je pravda, že vo filme sú postupne prezentované drobné vtipy, ktoré ako celok pôsobia uspokojujúco, hlavne preto, lebo odrádzajú vašu pozornosť od neustáleho sledovania hodiniek, dúfajúc že to všetko čoskoro skončí. Roach je režisér, ktorý dokáže pracovať z humorom a aj dokáže vytvoriť humorné postavy. Bohužiaľ to čo fungovalo v Austinovi Powersovi, tu nefunguje. Ale zase úprimne to nikto ani nečakal. Trocha to len zamrzí, lebo Rudd aj Carell majú za sebou kopec lepších filmov a tu podávajú veľmi všedný výkon. Ale znova podotýkam, ako celok uspokojujúce. Hlavne neporovnávať z pôvodným filmom. Americký film má veľa nedostatkov a k dobru mu slúži to, že sa ich nesnaží skrývať. Naopak sa snaží z miest ktoré fungujú vyťažiť čo najviac. ()

c.tucker 

všetky recenzie používateľa

Proč se dělají tyto remaky? Ale to všichni vědí. Pro peníze. Tady je zachován základní koncept, ale jinak je to celé pořádně překopáno k obrazu americkému. Carell a Rudd jsou výborná dvojka a občas jsem se tedy pořádně zasmál. Jemaine z Flight Of The Conchords, je senzační týpek a málem jsem ho nepoznal. "Už jsi měl někdy ruku po loket v zebří vagíně?" Szostak je velice rozkošná. Ale i přes to, to už nemá to kouzlo a očekávání večeře. ()

Reklama

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Lidé mají různé záliby. Někteří sbírají známky nebo drahá vína. Jiní si skládají modely autíček nebo stavějí po večerech plně funkční modely železnic a jsou nadšením bez sebe, když zmačknout čudlík na klávesnici a vlaky se jim rozjedou po kolejích. Ale jsou i tací, kteří mají poněkud odlišnější záliby, hrají si s myšmi. K těm patří i sympaťák Steve Carell. Ten vypadal jako ajťák a děsně mi připomínal bývalého spolužáka. ()

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Když se američani pokoušej o remake francouzský komedie, obvykle to dopadne dost tragicky. V případě tohoto filmu ale výsledek neni špatnej. Američani prostě vzali jenom ten základní námět a natočili to úplně jinak. Originál mi přišel spíš jako divadelní hra, tohle je vyloženě taková bláznivina, ve který jsou postavy jeden větší magor než druhej. Narozdíl od originálu mě potěšilo, že skutečně dojde k tý večeři pro blbce. Akorát se nemůžu ubránit dojmu, že filmu dost uškodila poněkud přepálená stopáž. Pro tenhle typ komedií by stačilo tak 80-90 minut. Jinak nejvíc mě teda asi rozesmál Zach Galifianakis a potom hláška s "Morganem Freemanem". 65% ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Hmmm, nič moc. Steve Carell už bol veru obsadený do rôznych podivných rolí, ale táto zrejme prekonala úplne všetky. Rola takéhoto dementa mi k nemu vôbec nepasuje, aj keď to nezahral až tak zle. Do veľkej miery mi to svojim štýlom pripomínalo film Due Date, avšak ten bol minimálne o kategóriu lepší. V oboch prípadoch vypĺňala väčšinu príbehu dvojica mužov - jeden cieľavedomý a trpezlivý, druhý úplne mimo reality. Komédia toto bola dosť chabá, aj keď mala aj svoje svetlé chvíle, ale tých bolo pomerne málo. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (8)

  • Film je remakom úspešnej francúzskej komédie z roku 1998 Le Diner de cons, u nás uvádzanej pod názvom Jeden blbec na večeru. Hlavnú úlohu blbca si tu zahral známy francúzsky herec Jacques Villeret. (BathoryMan)
  • Když Barry (Steve Carell) před závěrečnými titulkami prostřednictvím myších loutek vypráví, co se stalo s jednotlivými postavami filmu, má loutka, která ho znázorňuje, v packách víno značky Veber, podle tvůrce Francise Vebera, který natočil původní film z roku 1998. (dopita)

Reklama

Reklama