Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podľa skutočného príbehu legendárnych hráčov golfu, Harryho Vardona a Francisa Ouimenta a ich historického duelu na U.S. Open v roku 1913. Tento turnaj neočakávane vyhral Ouiment, ktorý mal v tom čase sotva dvadsať rokov. Film sľubuje veľkú emocionálnu silu a výnimočný výkon mladého herca, Shiu LeBeoufa v úlohe Ouimenta. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (184)

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

Hoci ide o film založený na skutočných udalostiach, má vyslovene rozprávkovú atmosféru. A to je pre mňa pridaná hodnota, ktorá aj z neveľmi atraktívneho športu robí pútavé predstavenie. Veľkou prednosťou sú parádne napísané postavy. Shia LaBeouf je ohromný sympaťák s veľkou charizmou a v role chudobného mladíka Francisa Ouimeta, nadšeného pre golf, priam exceluje. Jeho súperom je slávny britský golfista Harry Vardon. Hoci tiež pochádza z jednoduchých pomerov a ako malému chlapcovi mu nejakí pseudo-gentlemani opovržlivo povedali, že golf nie je pre takých ako je on, v skutočnosti je on tým pravým gentlemanom. Z ďalších postáv mi ešte učaroval malý premúdrelý chlapec Eddie, ktorý nosil Francisovi golfové palice. Veľmi sa mi páčili rozhovory, ktoré postavy viedli, boli také príjemne nenútené, s veľkým šarmom. Pohodovú atmosféru filmu dotvára farba obrazu ako na historických pohľadniciach, pôvabná hudba a hrejivý humor. ()

laepus 

všetky recenzie používateľa

Pro golf mám slabost a tenhle film ji ve mě jen a jen prohloubil. Není v tom ta krásná tajemnost a romantická hudba jako v Bagger Vancovi, ale ten samotný skutečný příběh z roku 1913 je prostě jak dělaný pro film a Bill Paxton se s tím popral se ctí - toho patosu a americkosti tam u jiných (horších) režisérů mohlo být ještě mnohem více. Velmi povedené jsou i některé záběry kamery a představy hráčů. Pokud máte rádi citlivé filmy z elegantního prostředí, je tohle jasná volba a malý Eddie prostě nemá konkurenci! :) ()

Reklama

Duotone28 

všetky recenzie používateľa

Filmik fakt potesil...presne takto by som si predstavoval filmovu zabavu na oddychovy nedelny vecer...Trosku by som mu vytkol...ze obcas som vedel, kde ta golfova lopticka skonci...ale inak parada. Lubili sa mi aj moderne efekty (napr.letiaca lopta) ako boli nenapadne zakomponovane do tohto oldschool interaface filmu...kedze dej sa odohraval nejakych 100rokov do zadu...fakt fajn. ()

Vejrrr 

všetky recenzie používateľa

Film, který to dokázal a po dlouhé době se naboural do mých Top 10 sportovních filmů (viz. profil). Nejen pravdivý, ale i pravdivě a věrně natočený příběh Francise Ouimenta, kterému nelze moc vytknout. Byl jsem rád, že zde nebyl nijak silný vedlejší příběh lásky, jako to u sportovních dramat bývá zvykem. U tohoto díla šlo především o golf... Krásně vyobrazený půvab téhle "gantelmanské" hry. Pokud v ději někdo vidí předvídatelnost, nebo klišé ... postavte stroj času, vraťte se o sto let do minulosti a změňte scénář, který napsal sám život ;) ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Nepredpokladal som, že nejakému športovému filmu a ešte z golfového prostredia, budem ochotný dať štyri hviezdičky. Navyše, keď som v titulkoch nezahliadol jediné známe meno. A stalo sa. Film ma úplne nenásilne vtiahol do seba, ja som sa nebránil a mal som veľmi príjemný zážitok z jeho sledovania. Mám voči iba veľmi nepodstatné výhrady, ktoré nestoja za spomenutie. Ani ma neprekvapuje, že v prvej dvadsiatke zobrazených hodnotení sa iba tri líšia od štyroch hviezdičiek. Tie si tento príjemný a pritom ničím nie prelomový film plne zaslúži. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (6)

  • Ve filmu se vyskytne postava 27. prezidenta USA Williama Howarda Tafta (Walter Massey), který svůj úřad vykonával mezi lety 1909 a 1913. (Matej.Mirejo)
  • V záběru ze 42. minuty, kdy kamera přímo zabírá oči Francisa Ouimenta (Shia LaBeouf) je vidět, že nosí kontaktní čočky, což je v té době na chlapce z nižší společenské vrstvy dosti neobvyklé. (Raduza11)
  • Ted Ray se v playoff opravdu sám vyřadil a nahrál 78, ale Harry Vardon nahrál 77 a ne 73, jak ukazuje film. Francis Ouimet měl skutečně 72. (Chundys)

Reklama

Reklama