Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na malej železničnej stanici, kde žijú ľudia, ktorí stále na čosi čakajú, no ono to neprichádza, a túžia kamsi odísť, no nevedia kam. Všetci očakávajú svoj vysnený vlak, ktorý možno nikdy nepríde. Ale nakoniec je to i tak jedno, pretože i tak nikto nevie, kam má ísť. To aby sa nič nedialo, lenže ono sa diať začne vo chvíli, keď je na toaletách nájdený zavraždený Gitarista. To už prichádza na stanicu polícia, aby prípad prešetrila. Odrazu je každý podozrivý... Komédia s detektívnou zápletkou na motívy jednej z divácky najúspešnejších a najvtipnejších komédií Stanislava Štepku v Radošinskom naivnom divadle. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (49)

Vaso 

všetky recenzie používateľa

Ačkoliv jsem od tohoto dílka moc nečekal a vlastně jsem si pustil televizi jenom jako kulisu k práci na počítači, přistihl jsem se, že to dopadlo přesně naopak. Zakoukaný do filmu a Zdeny Studénkové jsem nechal počítač ať si dělá co chce jako němá kulisa k filmu. Bavilo mě to. Exaktně povedané, všetko je relatívne. ()

Rocket 

všetky recenzie používateľa

Asi tak ako každého, aj mňa potešila správa o novom slovenskom filme...zbytočne. Až počas neho som si všimol, že na mojich hodinkách nemám sekundové ručičky, že mi nevypukalo jedenásť kukuríc a že by si mali v kine trochu poupratovať. Nielen preto, že film je vyplnený samými nudnými pasážami ako: teraz je čas na vtip, ukážme peknú slovenskú prírodu,... . Navyše film nemá žiadnu pútavú zápletku, herci si neuvedomili, spoločne s režisérom, že opustili divadelné dosky a hrajú v celovečernom filme, a čo sa týka žánru ,,komédia" som sa ja osobne najviac zasmial na fakte, že komédia. Takže čo napísať na záver? Pomerne neznámy režisér Jiří Chlumský svojou snímkou nerozvíril kľudné vlny slovenskej kinematografie a nám divákom zostáva už len dúfať, či sa to podarí aspoň Martinovi Šulíkovi svojím Slnečným štátom. PS:Pôvodne som chcel dať odpad, ale k daniu jednej čestnej hviezdy ma presvedčil fantastický výkon Petra Rána vo vedľajšej úlohe :) ()

Reklama

Oskar 

všetky recenzie používateľa

Neobratný pokus o převod hry Radošinského naivného divadla do filmu. V kině by to bylo utrpení, ale viděl jsem to v televizi a taky jsem se ošíval samou nudou. Stoletá Zdena Studénková se pořád ještě drží - zuby nehty - mezi krasavicemi, ale pod těmi vrstvami make-upu už není tak dobrá herečka, jak si pamatujeme. Asi vyšla ze cviku, protože na Slovensku se netočí prakticky žádné filmy a její role v soap opeře "Medzi nami" a dabing nekonečného množství telenovel v ní vyvolaly návyk na direktivně-afektovaný projev venezuelských majitelek olivových plantáží . Ten sálá i z její policajtky. Po půl hodině hysterického přehrávání se chce zařvat: "Polejte ji kýblem vody!" Josef Abrhám a Josef Somr se zase tak soustředí na správnou výslovost slovenštiny, že to odpoutává pozornost od toho, co hrají. Příběh je banální, hudba rušivá, herci s dvěma třemi výjimkami nejistí. 30% ()

mira007 

všetky recenzie používateľa

Slovenská komedie dle divadelní hry z roku 2004 se skvělou Zdenou Studénkovou, skvělým Abrhámem a v budoucnu skvělou Vicou Kerekes bohužel moc skvělou komedií není. Má to neokoukaný námět - vyšetřování vraždy na malém nádraží - ale mně to přišlo jak humor z televizní suchopádné inscenace.Dvě hvězdy za obsazení. ()

COLOR 

všetky recenzie používateľa

Za Studenkovú mínus tri hviezdičky, za ťažkopádnosť mínus hviezdička, za scenár mínus hviezdička a ešte jedna za pointu. Za kameru plus hviezdička, za Milana Lasicu plus pol hviezdičky. Škoda. Katka Kolníková by si zaslúžila lepší posledný film. V divadle to mohla byť akokoľvek skvelá hra, bohužiaľ na plátne za veľa nestojí. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (2)

  • Autorom hudby je Peter Mankovecký, ktorý si vo filme zahral zavraždeného gitaristu. (megajalec)
  • Natáčení probíhalo na vlakovém nádraží v západoslovenském městečku Brezová pod Bradlom. (skudiblik)

Reklama

Reklama