Reklama

Reklama

V tajnosti

  • Česko V tajnosti (viac)
Trailer

Príbeh o posadnutosti láskou, ktorá vyústi do zločinu a pomsty, sa odohráva na spoločenskom dne Paríža šesťdesiatych rokov devätnásteho storočia. Tereza (Elizabeth Olsenová) je úchvatná mladá žena, ktorá musí potláčať svoju sexualitu. Jej panovačná teta, madam Raquinová (Jessica Langeová), ju vohnala do manželstva bez lásky s neduživým bratrancom Kamilom (Tom Felton). Tereza tak musí tráviť svoj život takmer ako mrzáčka. Cez deň tvrdne za pultom malého obchodíku a po večeroch sleduje pani domu, ako hrá so svojimi hosťami domino. Všetko sa od základov zmení, keď Tereza spozná Kamilovho priateľa z detstva, príťažlivého Laurenta (Oscar Isaac). Čoskoro nadviažu vzrušujúci a zakázaný ľúbostný vzťah. Ich šokujúci románik rozpúta sled tragických udalostí, ktoré zasiahnu všetkých členov rodiny. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (60)

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Na mě trochu moc roztahané drama s prvky thrilleru, které stojí za to zhlédnout hlavně kvůli hereckým výkonům, jež jsou prostě dobré. Hlavní mladá trojice funguje překvapivě dobře, a to i přes přítomnost Toma Feltona, od kterého jsem opravdu nic moc nenechal. Celkově jsou herecké výkony dobré. Jinak ale film nemá moc čím ohromit a dokonce i atmosféra ke konci začíná nudit. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

V dnešnej dobe skôr menej známy film, pritom v dekádach pred novým kinematografickým CGI miléniom by asi išlo o relatívne uznávané dielo a asi by sa nevyhlo ani kinám po celom svete. Ale nič sa nedá robiť, k podobným filmom sa musíme dostávať v neskorých nočných hodinách na tv staniciach. Kameramansky a herecky v podstate dokonalé, tá všeobjímajúca a neuniknuteľná temnota dýcha z každého záberu a je jasné, že Elizabeth je niekde inde ako jej nepodarené sestry. Problém vidím skôr v správaní postáv. Skutočne nebol dôvod, prečo svoje tajomstvo takto explicitne prezrádzať, respektíve nepredcházalo mu toľko vysvetľujúcich scén, aby som toto "prerieknutie" akceptoval. Film je tak trochu uponáhľaný a samozrejme, ale za to môže skôr predloha, od istého momentu predvídateľný. 70% ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Herecky sa jedná o veľmi vyspelé dielo. To síce trocha upadá na Strattonovej snahe držať sa skôr žánrových pravidiel, než aby znova posunul príbeh na inú úroveň, ale aj napriek tomu sa s látkou popasoval. Predel medzi kedysi a dnes je veľmi malý, ale výrazný. Trojica Olsen, Lange a Isaac podávajú fantastické výkony. Dievčatá, ale značne vedú. Olsenka v prvej polovici a Jessica v tej druhej. Film má množstvo silných momentov a hrá sa z náznakmi a z napätím a robí to funkčne. Yaredova hudba je nanásilna a spoľahlivo dotvára emócie na obraze. Síce to nie je také vyhrotené ako som čakal, ale aj napriek dĺžke a príbehu sa jedná o komplexný príbeh jednej dievčiny. Na konci mi bolo Therese úprimne ľúto. Felton spoľahlivo vybočil z kultu Harryho Pottera a celkovo si tento film zaslúži viac pozitívnych ohlasov, než mu v skutočnosti náleží. Celé to trocha kazí až televízne spracovanie. Inak spokojnosť. ()

mat.ilda 

všetky recenzie používateľa

Tak tak, smrt nikdy nepřináší štěstí, rozhodně ne těm, kdo ji pro jeho mihotavý příslib jinému přivodí, to se pak očekávání mění na vysvobození... Slušné zpracování klasika se správnou atmosférou i přesným obsazením Toma Feltona a herecky vévodící Jessicou Lange. Dokonce i Elizabeth Olsen, která na mě obvykle působí, jako když ji někdo zmačká, zahodí a pak zase narovná, se přesto, že dobově extra neodpovídá, docela předvedla. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Waw! Prvá polovica síce nič moc, dokonca by som povedal že pod hranicou priemeru. Ale po tej osudovej plavbe na člne nabral film úplne iný rozmer, a veruže vynikajúci! A to už som sa začínal báť, že ten príbeh bude plný fádnosti a klišé. Napokon veľmi milé prekvapenie s dokonalou atmosférou opradenej pocitom viny a ľútosti. Aj keď v niektorých momentoch by nezaškodila trochu lepšia dramatizácia, no záverečný "piknik" to dokonalo vynahradil. Vďaka poslednej scéne pred titulkami môj celkový dojem razom vzrástol na finálne 4*. Kiežby nebola prvá polovica filmu taká nevýrazná, mohlo to byť ešte lepšie. Ale aj tak treba uznať, že vynikajúca gradácia až do poslednej minúty! Tak to má byť. ()

Galéria (12)

Zaujímavosti (8)

  • Elizabeth Olsen v rozhovore verejne urazila Srbsko, kde sa film tiež natáčal, a povedala, že "nikto by tam nemal chodiť" a že nemajú "žiadnu históriu". (Arsenal83)
  • Natáčelo se od 9. května do 21. června 2012 v Bělehradu (Srbsko) a Budapešti (Maďarsko). (BMW12)
  • Trikovou supervizi i celou postprodukci kompletně zajistilo české studio UPP. (Minatory)

Reklama

Reklama