Reklama

Reklama

Ggotpineun bomi omyeon

  • Južná Kórea 꽃피는 봄이 오면 (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Trumpetista Hyun-woo žije osamělý život se stárnoucí matkou, poměrně neúspěšně se snaží prosadit na konkurzech a s odstupem sleduje život své bývalé přítelkyně. Nakonec přijme práci učitele hudby na střední škole v hornickém městečku, kde od začátku zimy do jara konfrontuje svůj dosavadní život s osudy svých žáků a obyvatel městečka. Existencionalistický, civilní a přátelský film. (Jirka_Šč)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (9)

Mkqp 

všetky recenzie používateľa

Ani v těch nejdivočejších snech bych nečekal, že tohle bude jeden z nejhezčích korejských filmů, který jsem zatím viděl. Na první pohled se může zdát, že nenabízí téměř nic poutavého, nicméně ta niterní celistvost postav a herecké výkony jsou nad míru skvělé. No a ten omylem vytočený telefonát s bývalou partnerkou mě uzemnil. Ta citová zabarvenost hlasu a forma konverzace obou aktérů ... ach. Min-sik patří opravdu mezi korejskou hereckou elitu, což opět dokázal. Žádný fanmade herec, ale čistá kvalita. ()

muti 

všetky recenzie používateľa

film sa dost vlecie, stacil by uplne 90min. ziadna gradacia tu vlastne nie je a vlastne ani zapletka. najprv to vyzera ako Obecna skola, ale ziaci nie su az taki nezvladnutelni ako by clovek cakal. vo filme su 2 dobre sceny a to hudba ktora hra ked si ucitel prezera rozne noty a mensie predstavenie u banikov v dazdi. telefonaty medzi ucitelom a ex su velmi divne, volaju si aj ked si akoby nemaju co povedat. vztah k matke a lekarnicke su tiez nezazivne a nic sa tam prakticky nedeje. finalne vystupenie tiez nebolo vygradovane, takze ani neposobi dojmom nejakeho vyvrcholenia snahy ucitela. cakal som popravde o dost viac ()

Reklama

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Komorná, existencionálna dráma o mužovi-hudobníkovi v stredných rokov potácajúceho sa viac-menej bezvýsledne životom, v ktorom sa mu nepodarilo nájsť si ešte svoje miesto a ani ženskú polovičku. Frustrovaný príjma pracovnú ponuku na poste učiteľa chlapčenského, školského hudobného zboru v malom vidieckom mestečku. Prišiel, aby ich naučil hrať a unikol smutnému stereotypu veľkomesta. Nakoniec ale dostal oveľa viac. Svoje miesto v živote a hlavne znovunájdenu radosť z neho. Áno aj keď stručná anotácia deja neprináša nič nové a podobnú naračnú kostru obsahujú viaceré filmy, je tu viac rozdielov, ktoré Springtime (anglický preklad názvu) robia nezabudnuteľným. V prvom rade je to predstaviteľ hlavnej role - geniálny Min-Sik Choi (nadpozemsky presvedčivá, titulná úloha v Oldboy), ktorý znova dokazuje, že patrí medzi hereckú elitu a charakterovo ako i na výrazovú expresiu náročné, prepracované úlohy sú jeho parketou, ktoré zvláda bez problémov. Formálna spracovanie plne podporuje jednoduchosť fabule. Kamera, aj keď väčšinou mierne roztrasená je prostá akýchkoľvek dynamických excesov a citlivo sníma mizanscénu, v ktorej o to viac vyniká presvedčivosť hercov. Správnu atmosféru - od naliehavosti cez nostalgiu až po radosť napomáha dokreslovať prevažne minimalistické hudobné podfarbenie. Springtime je film, ktorý vás síce nerozosmeje, ale aj napriek tomu pohľadí po duši. Je z rodu tých, ktorých hrdinovia su nám veľmi blízky, pretože dačo podobné už mohol kľudne žažiť niekto z nás, alebo na niekoho iného to ešte len čaká. ()

Martyr 

všetky recenzie používateľa

Kto pozna Min-sik Choi-a tak vie, ze tento chlap vie posunut svojim hereckym nadanim a vykonom asi kazdy film minimialne o hviezdicku vyssie. Totalne sa vyhyba prehnanym reakciam alebo hlasovym vykyvom ako to robi vacsina korejskych hercov a narozdiel od ostatnych mu verim kazdu postavu, ktoru hra. Pri Springtime sa urcite nebude bavit kazdy, pretoze dej je velmi pomalicky a nejake zasadne sokove zmeny sa nekonaju pocas celych 128 minut. Vlastne ani neviem ako by som tento film ohodnotil keby tam nehral moj najoblubenejsi herec ale vdaka nemu peknych 84% ()

Tyckin 

všetky recenzie používateľa

Tichý a nenápadný, přesto velmi působivý snímek na téma střetu snů a tvrdé reality kde nemalou roli hraje prostředí a chudoba. Nicméně i tady se najde dostatek prostoru pro romantiku, prodírání se vlastními pocity a přestože je tento film poměrně smutný a někdy až lehce depresivní, v celkovém dojmu nakonec velmi emotivní, plný lidskosti i naděje. ()

Galéria (11)

Reklama

Reklama