Reklama

Reklama

Okno do neba

  • Slovensko Odvrátená tvár hôr (viac)

Obsahy(1)

Jill Kinmontová (Marilyn Hassettová) je krásne mladé dievča žijúce s rodinou v Bishope. Zo všetkého najviac miluje lyžovanie. S najlepšou kamarátkou Audrou Jo Nicholsonovou (Belinda Montgomeryová) dúfajú, že by sa jedného dňa mohli ísť pozrieť na olympiádu. Jill je tajne zamilovaná do výborného lyžiara a dobrodruha Dicka Bueka (Beau Bridges), ktorý neustále skúša nové a nebezpečné kúsky a naplno si užíva svoj život. Málokedy sa však zdrží dlhšie na jednom mieste, a tak sa Jill postupne zbližuje s lyžiarom Buddym Wernerom (Bill Vint). Jedného dňa po pretekoch postihne Jo silná nevoľnosť. Lekári jej diagnostikujú obrnu. Jill silno zasiahne nešťastie priateľky. V zime roku 1955 sa Jill zúčastní posledných veľkých pretekov, ktorých víťaz pôjde na ďalšiu olympiádu. Keď však v ten večer uvidí Dicka so svojou snúbenicou, na druhý deň sa počas jazdy nedokáže sústrediť a pri páde si poškodí miechu. Napriek tomu vyhlási, že jedného dňa sa opäť postaví na nohy a začne lyžovať. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (7)

ripo 

všetky recenzie používateľa

Hlavná predstaviteľka postihnutej lyžiarky mala 5 rokov pred natáčaním filmu nehodu - slon ju pristúpil a ona bola potom 4 mesiace pripútaná na invalidný vozík. V tomto filme to naplno využila ( jazdu na vozíku ), ale to bolo asi tak všetko, čím bol tento film zaujímavý. Ale aby som pravdu povedal, ešte niečim ma zaujal - priblížením doby, kedy ešte šport nebol prekomerionalizovaný a ako sa lyžovalo v roku 1955 - fakt úsmevné ..... ))) ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Nenápadná dráma, ktorá prináša tragický príbeh mladej lyžiarky s vôľou žiť ďalej, je dobre spracovaná, so sympatickými hercami a takým príjemným fílingom. Aj tempo je fajn. Občas síce tlačí sa dojímavú strunu, ale to sa dá pri takýchto snímkoch očakávať. Mladý Bridges, brat slávnejšieho brata, v netypickej roli. "Od ramien dole nič necítim, preto sa nemôžem milovať...To nejako prežijem." (takéto dialógy sa môžu udiať fakt iba vo filme). Súťaže v alpskom lyžovaní v 50. rokoch budú pripadať dnešnému divákovi úsmevne, ale aspoň uvidí, kam sa tento šport odvtedy posunul. ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama