Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kyle Prattová (Jodie Fosterová) prežíva na ceste z Berlína do New Yorku najhoršiu nočnú moru každej matky – v rozľahlých priestoroch moderného Boeingu 474 sa bez stopy stratí jej šesťročná dcéra Julia (Marlene Lawstonová). Vdova, ktorú psychicky zničila nedávna strata manžela, sa zúfalo snaží neveriacej posádke lietadla, cestujúcim a neskôr i samej sebe dokázať, že nie je šialená. Kyle odmieta uveriť, že jej dieťa zmizlo bez stopy. Napriek tomu, že sa kapitán Rich (Sean Bean) aj letecký ochrankár Gene Carson (Peter Sarsgaard) snažia o tvrdeniach vydesenej ženy nepochybovať, všetky dôkazy smerujú k tomu, že jej dcéra na palube lietadla nikdy nebola. Nie je totiž na zozname cestujúcich a ani letušky si nespomínajú, že by ju videli na palube. Zúfalá Kyle nevie, komu môže dôverovať. Jej materský inštinkt jej však hovorí, že pravdu má ona. Je spolu s dcérou súčasťou nejakého sprisahania? Alebo je skutočne šialená a nerozlišuje realitu od svojich predstáv? Žene, ktorá sa odrazu ocitla celkom osamotená, zostáva jediné – pri pokuse o záchranu dcéry a vyriešenie tajomstva sa musí spoľahnúť iba na svoj vlastný rozum... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (406)

choze 

všetky recenzie používateľa

Přídavek pro všechny, kterým se líbil ÚKRYT. Další vizuálně vymazlený, barevně přefiltrovaný klaustrofobický thriller s virtuální kamerou a Jodie Foster bojující o život své dcery i svůj. Bohužel natolik chladný, že jsem u něj necítil skoro nic, kromě narůstajících antipatií k hysterické hlavní hrdince. Jelikož existují pouze dvě vysvětlení zmizení hrdinčiny dcerky - že šlo o imaginární představu labilní hrdinky nebo o únos - a tvůrci na nás tu první variantu vybalí už v půlce filmu, je jasné, že pravdou bude ta druhá. Žádná překvapivá pointa na konci se tím pádem nekoná a napětí pak plyne jen z toho, zda hrdinka svou dcerku zachrání v tradičním závěrečném souboji s padouchem. Pominu-li přehnanou hollywoodskou sofistikovanost plánu teroristů, nezdá se mi onen plán příliš pravděpodobný (řekněme, že by si holčičky při nástupu do letadla opravdu vůbec nikdo nevšiml, ale jak s takovou náhodou mohl únosce dopředu počítat?). ()

Skejpr 

všetky recenzie používateľa

Nebylo to špatný. Cca Hodinu se buduje depresivní atmosféra, Stísněné prostředí letadla funguje na výbornou. Zásadní Zlom je trošku divnej, dost zpomalí jinak docela ubíhající děj, ale pak se začne na novo a jdee se až do konce. Film rozhodně nenudí, vlastně je to docela zajímavej trihller, i když trošku připomíná Air Force One. Fosterová nic moc(eště v žádném filmu mě nijak nenadchla) ale Peter Sarsgaard je dobrej a Sean Bean jako tradičně skvělej.Jako velké plus pak musím přihodit fakt, že představitelka Julie vypadá opravdu, jako by byla dcerou Jodie Fosterové. Slabší 4* ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Na buzerovanie si nájdite iného Araba.“ Výborný, ukážkovo hitchcockovský námet o bezbrannom civilovi v neuveriteľnej situácii. Problém je v tom, že skvelý námet ešte nerovná sa skvelý scenár. Tajomný let vinou toho ku koncu šumí do poloprázdna. Čím viac nudných odpovedí na vzrušujúce otázky ponúka, tým divákov záujem viac a viac klesá. Nuž a kvôli priemerným odpovediam dostáva zabrať i logika. Napriek tomu dokázal skúsený nemecký režisér natočiť chytľavý mix fincherovky Úkryt a Cravenovho Nočného letu. Avšak v konečnom efekte kvalitatívne nedosahuje úrovne žiadneho z nich. Napriek tomu sa mu podarilo vybudovať v prvej polovici nádhernú napínavú staromódnu atmosféru. Na tom má najväčší podiel pôsobivá výprava obrovského lietadla (pôsobiaceho dojmom, že by sa doňho zmestili dve z Bairdovho Boeingu 747 v ohrození) a s citom, zvolené, inteligentné herecké obsadenie. Skúsený kapitán Sean Bean, rozvážny lietadlový policajt v utajení Peter Sarsgaard (s riadne divným vodnatým pohľadom) a samozrejme tradične perfektná Jodie Foster, to sú ľudia, v ktorých spoločnosti chcete byť. Super je, že prvú polovicu sa všetci správajú realisticky a inteligentne. Viete si na ich mieste predstaviť seba. Akonáhle si pomyslíte "no dobre, ale prečo neurobia to alebo ono"... tak to o dve tri minúty urobia. Skvelý nápad so srdiečkom na okne. Ste fakt zvedaví, ako sa toto preboha skončí, lebo záhada je skutočne majstrovská. Napokon sa ale tvorcovia vytasili s vysvetlením, ktoré za mňa osobne ani zďaleka nepostačuje a spätne dokonca čiastočne ničí výbornú, napínavú prvú polovicu, počas ktorej zabúdate dýchať. Ľuďom sa to ale celkom páčilo a ja sa nečudujem: pri triezvom rozpočte 55 miliónov ich to na celom svete zarobilo fajnových 133. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tajomný let mohol byť tajomnejší, keby ostal viac pri mysterióznej stránke a nevydal sa jednoznačne stránkou akčnou, thrillerovou. Pôvodná atmosféra sa pomaly stráca a následne už len sledujeme nemožné úteky v neexistujúcom lietadle a kapitána, ktorý kašle na lietadlo, opustí kabínu a ide prehľadávať stroj. Veľa vecí pritiahnutých za vlasy, ale keď už sa dostanete do toho, že o nič viac ako akciu nepôjde, tak si na to aj zvyknete. O skutočnom zmiznutí so zápletkou sa odporúča Hitchcockovo Zmiznutie starej dámy. Tak nabudúce možno asi to. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Podobne komorné a stiesňujúce ako ÚKRYT, ale tentoraz tu nie je Fincher, aby vykryl klišé a jednoduchosť scenára. Je tu však skvelá! Jodie Foster, ktorá hrá do kúta zahnanú ženu až nebezpečne skutočne. Napriek svojej hollywoodskosti sa tento filmík na skvelý (a pritom polobéčkový) NOČNÝ LET (Red Eye) nechytá... ()

Galéria (53)

Zaujímavosti (15)

  • Prístrojová doska lietadla musela byť úplne nanovo postavená, pretože tá, ktorá bola používaná v mnohých filmoch, bola zničená pri natáčaní filmu Stroskotanec (2000). (Arsenal83)
  • Herec Assaf Cohen, který ve filmu představuje jednoho z podezřelých arabských cestujících muslimského vyznání, je ironií osudu v osobním životě naopak židovského původu. Také tento fakt byl jedním z argumentů četných kritiků nesouhlasících s vyzněním celého snímku. (curfew77)
  • Kyslíkové masky, vypustené počas jednej zo scén, záhadne miznú v ďalších. V skutočnosti ich však nemožno počas letu znova vložiť späť. Je to možné až po pristátí a s použitím špeciálneho vybavenia. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Setkáme se včera, lásko!

Setkáme se včera, lásko!

25.04.2007

Určitě si vzpomenete, jak si to Eric Bana a Brad Pitt coby Hektor a Achilles rozdali před branami Tróje na meče a kopí. Bylo to tak přesvědčivé, až se nechce věřit, že v soukromí jsou ti dva kámoši.… (viac)

Reklama

Reklama