Reklama

Reklama

Monster Mania

(TV film)
všetky plagáty
USA, 1997, 62 min

Réžia:

Kevin Burns

Recenzie (3)

Dellamorte 

všetky recenzie používateľa

Nemienim za podobné koláže plytvať bodíkmi , aj keď táto bola vydarená. Jednoducho väčšina snímkov videná a čo videné nebolo , ani nebude.Nič výnimočné, určite ale OK ! Zbytok HQ podal Kusko ! ()

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Základná história hororu upriamená výhradne iba na príšery, monštrá a iné indivíduá žánru počínajúc prvou filmovou adaptáciou románu Mary Shelleyovej z produkcie štúdia Thomasa Alva Edisona – FRANKENSTEIN (1910), cez DR. JEKYLL-a A MR. HYDE-a, GOLEM-a, DRACULU, MÚMIU, KING KONG-a, WOLF MAN-a, MUCHU, SLIZ, zombiekov, ČEĽUSTE, exorcizmus, Michaela Myersa, VOTRELCA, PREDÁTOR-a, Jasona Voorheesa a iné kreatúry vrátane mimozemského a rádioaktívneho špejdu až po oblúkovitý návrat ku koreňom – DRACULOVI Francisa Ford Coppolu. Dokument “Monster Mania“ predstavuje široké spektrum toho najpamätnejšieho, čo dokázal horor a jeho obludné ikony vychrliť skoro za celé 20. storočie s pripomenutím rôznych odbočiek akými boli Nevesty, Grófky, Dcéry, Sestry a iné, zväčša rodinné filmové spestrenia veľkých a slávnych otcov. Pri tom všetkom predsa len gróf BLACULA trocha vyčnieva z radu :). Niečo málo cez hodinu bežiaci program, ktorým sprevádza Jack Palance, sa vďaka svojej krátkej minutáži a širokému záberu, snaží skôr vzdať hold známym klasikám, než by mal jednotlivo rozpitvávať každý jeden charakter podrobne, aj keď je pravda, že každá jedna potvora by si to zaslúžila. O materiál na dokumentárnu sériu o každej ikone zvlášť nie je núdza. Boli by to hodiny a hodiny záznamu a informácií. “Monster Mania“ sa ale so svojou 62 minútovou dĺžkou vydala inou cestou. Menej zbehlým hororovým nadšencom poskytne okno do duše hororu a jeho histórie, z ktorej filmový priemysel vychádza dodnes, tým skúsenejším je dokument už dobre známou vyšliapanou cestou, nostalgiou plnou zábavy a lásky. ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Monster Mania a Jack Palance coby provaděč tímto hororovým dokumentem se skutečně vydali zajímavou cestou představit (nebo lépe řečeno diváka provést) celé spektrum hororových postav a monster, za pomoci ukázek ze známých filmů a to přímo bleskovou rychlostí. Na co se zbytečně zastavovat u každé zvlášť na dlouho dobu, když každý správný fanda přece ví, kdo to jsou: Nosferatu, Drákula, Wolfman, Frankenstein, Mumie, DR. JEKYLL a MR. HYDE, Golem, Alien, Predator, Jason, Michael Myers a další…Ta hodina utekla opravdu rychle, ale užil jsem si to do poslední minuty. ()

Reklama

Reklama