Reklama

Reklama

Siedmy hriech

  • Česko Sedmý hřích (viac)
TV spot

Obsahy(1)

Kuba, devatenácté století. Bohatý obchodník Luis Vargas (Antonio Banderas) hodlá upevnit své společenské postavení sňatkem s Američankou. Nehledá skutečnou lásku a dohoda je uzavřena čistě na obchodním základě. O to víc je pak překvapen, když mu do života místo prosté ženy vstoupí svůdná Julia (Angelina Jolie). Netrvá dlouho a Vargas se do ní zamiluje. Zanedlouho se objeví i tajemný a podezřívavý Walter Downs (Thomas Jane), který tvrdí, že Julia není tím, kým se být zdá. Vargas sice zpočátku odmítá uvěřit, ale když manželka zmizí i s jeho penězi, rozhodne se zjistit, jak se věci doopravdy mají. Vydává se na pouť temnou stranou vášně, která jej může zavést až do pekel... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (178)

tron 

všetky recenzie používateľa

Slabý (a časovo riadne oneskorený) pohrobok erotických trilerov z 90-tych rokov, ktorých vlnu odpálil trhák Základný inštinkt. Následne sa vyrojilo niekoľko kontroverzných alebo (to skôr) kvázi kontroverzných podobných záležitostí, ktoré sa márne snažili vyrovnať sa Verhoevenovmu výbornému kúsku. Siedmy hriech si zaistil bezplatnú reklamu v podobe Banderasovej manželky Melanie Griffith, ktorá často navštevovala nakrúcanie a hystericky vyvádzala kvôli údajným pornografickým scénam manžela Antonia Banderasa a jeho kolegyni Angelinou Jolie, ktorá vtedy bola vážne kus. Preto som sa na výsledok samozrejme tešil. Bohužiaľ, i Denníky červených črievičiek ponúkajú viac erotiky, než Siiedmy hriech. Neviem, nakoľko sa strihalo, ale do úvahy prichádzajú 2 možnosti. Prvá: strihalo sa veľmi a drvivá väčšina erotických pasáží skončila na dlážke strižne. Druhá: nestrihalo sa vôbec, film ani žiadne poriadne erotické scény obsahovať nemal a Banderasova manželka je precitlivená. Zostali dlhé dve hodiny lepkavých (pseudo?)romantických záberov v čele s exotickou kubánskou výpravou, ktorá ako jedna z mála vecí tohto prepadáku poteší divákovo oko. Snímka sa ku koncu zmení na čosi ako historický triler, ale nefunguje to. Plytký film s príšerne nudnou réžiou a hlúpym scenárom bez hlavy a päty. Fakt si nie som istý, či si zaslúži viac, ako 2*. Režisérovi to zlomilo väz a najbližších 19 (!) rokov nič nenatočil. ()

numi 

všetky recenzie používateľa

Stokrát luhovaný pytlík čaje vážně nemůže chutnat. A to ani v tom případě, že si jej dáte do hrníčku s nádhernými křivkami Angeliny Jolie a pijete jej s charismatickým Antoniem Banderasem. Nesedlo mi ani kubánské prostředí, ve kterém se příběh odehrává, takže to vypadá na pořádný divácký debakl. Jenže! Angelina Jolie se do role "Julie" setsakramentsky hodí, a i když z toho žádný velký požár není, tak to mezi ní a Antoniem Banderasem docela slušně jiskří. Pár dobře nasnímaných či výborně vygradovaných scén se taky povedlo, sem tam se divák i lekne a poprvé je dokonce i překvapen dějovým zvratem. Tedy, jak kdo. Ale myslím, že po té úvodní selance to zas až tak očekávatelné není. No, závěr je trošku upachtěný, ale celkově jde o lehce podprůměrný film s výborným castingem, který jej tahá do teplejších vod. [leden 2006] ()

Reklama

ostravak30 

všetky recenzie používateľa

Přesně si pamatuju, jak tento film vstoupil do kin a jak se lidi na něj hrnuli. Trailery lákala na obnaženou Angelinu Jolie a na svůdnou a dráždivou erotiku mezi ní a Antoniem Banderasem. Po skoro dvaceti letech se film dostal i ke mě. Jako puberťáka mě totiž docela zajímal též, ale z naprosto jiných důvodů než dnes. V současnosti jsem na snímek hleděl jako na drama, kterého se mi zase tolik nedostalo. Onanisté si nejspíš přijdou na své v první části filmu, kdy se na sebe novomanželé vrhají a rozdávají si to celkem často. Pak už jen Jolie ukáže svá obří prsa. Mě osobně se nijak zvlášť nikdy nelíbila a nebyla mou svysněnou. Každý máme jiný ideál krásy. A ani jsem ji nepovažoval za bůhvíjakou skvělou herečku. To Antonio Banderas je jiné kafe. Ale faktem je, že do Havany devatenáctého století se oba hodí a celkem překvapivě jim to ladí i spolu. Samotný film je bohužel natahován seč může a po slibném začátku, kdy žena zmizí i s prachama zde máme celkem nůďo. Veškeré drama žádné, jen jedno překvapení pro diváky je nahrazeno druhým. Překvapivé rozuzlení je trumfováno dalším a divák tak do poslední chvíle opravdu netuší, jak to celé vlastně může skončit. Jako by spolu filmaři hráli Mariáš a jeden trumf stíhal další. Aby konec byl vlastně nejpřekvapivější tečkou vůbec. Záleží co od filmu čekáte. Dráždivá erotika se koná tak možná pro pubertální jedince. Drama jen chvíli. Sedmý hřích zkrátka vystihuje nejvíc - nenadchne, ale ani neurazí. ()

Catch1707 

všetky recenzie používateľa

Kdyz jsem to videl v kine, pripadalo mi to strasne natahovane. Za prvnich 20 minut se temer nic nedeje - pride Angelina, je svadba, pomiluje Banderase. Pak se to nekdy rozjede, pak na 15 minut zastavi. OK, na prvni zhlednuti **. O dva roky pozdeji jsem to chtel zkusit na DVD a po 20 minutach jsem znechucene vypnul prehravac. Neco tak nudneho, natahovaneho a nezajimaveho (pri kubanskem prostredi, A&A docela paradox). Jedna * a uz to nechci ani videt! ()

estee 

všetky recenzie používateľa

Na Angelinu mám slabosť, hoci jej akčné úlohy sa mi moc nepáčia. Neuveriteľne mi však pasuje do úloh nie celkom vyrovnaných žien, ktoré vám obrátia život naruby a pritom toho ani nemusí veľa nahovoriť. Potenciál takejto postavy bol aj v tejto romantickej dráme a A. Banderas jej skvelo sekundoval. Dojem z filmu však zničila katastrofálna kamera (to, že som väčšinu filmu sledovala ohavným spôsobom useknuté tváre a postavy nebolo chybou v prijímači) a prekombinovaný záver. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (3)

  • Některé scény byly vystřiženy, aby film v USA nedostal rating "NC-17"- tj. do 17ti let nepřístupno ani v doprovodu dospělého. (HappySmile)
  • Dům s plantáží je skutečný velkostatek s cukrovou třtinou, ale opuštěný. (HappySmile)

Reklama

Reklama