Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život sotva 16-ročnej Márie (Melinda Kinnaman) sa navždy zmenil vo chvíli, keď ju navštívil boží posol archanjel Gabriel (John Light) a oznámil jej, že si ju Boh vybral, aby na svet priviedla jeho ľudského syna. Narodením malého Ježiša o deväť mesiacov neskôr v Betleheme sa začal písať najľudskejší a najdojímavejší príbeh lásky, obety a inšpirujúcej viery v dejinách ľudstva. Pomaličky starnúca Mária (Pernilla August) s veľkou hrdosťou i bolesťou v srdci sleduje, ako sa jej syn z chlapca (Toby Bailiff) mení v muža (Christian Bale), ktorý svojimi zázrakmi a učením Božieho slova inšpiruje svet – muža, ktorý vie, že musí zomrieť na kríži, aby mohol byť znovuzrodený... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (27)

D28 

všetky recenzie používateľa

Och, bože, ja isto skončím v pekle. Nie len preto,že " Brianovi" som dala o 2 hviezdy viac než "Márii",ale i preto,že som prepínala na komerčné stanice, kým sa nezjavil Christian.Je ťažké zahrať najznámejšiu postavu dejín, ale vďakabohu /?/ to zvládol dobre.Jedna z mála pozerateľných verzií príbehu. ()

Marina111 

všetky recenzie používateľa

Svojho času som dostala hodinovú prednášku na tému "prekrúcanie Biblie" za fakt, že som si dovolila dať v jasličkovej pobožnosti Jozefovi do úst vetu : "Zvládneme to, Mária." Jozef totiž v Biblii nikdy neprehovoril. Neviem, akú dlhú prednášku by museli dostať tvorcovia tohto filmu, keďže ich Jozef nielenže hovorí jedna radosť, ale dokonca máva pravidelné cholerické záchvaty. A ani s ostatnými postavami to nie je o nič slávnnejšie. Výsledkom je rovnako naivná verzia, akú takmer každý rok vyprodukuje Taliansko, ibaže na dôvažok nepresná, čo by mne osobne neprekážalo, keby nebola tak nudná. Čo sa totiž náboženských filmov týka, znesiem len dve typy : filmy, ktoré dogmu búrajú, alebo tie, ktoré sa jej striktne držia. V balanse medzi týmito dvoma možnosťami účelnosť nevidím. ()

Reklama

otík 

všetky recenzie používateľa

Velké překvapení. Nečekal jsem, že film se mi bude tolik líbit. Moc dobře je zde kladen důraz na Ježíšovu i Mariinu lidskost, navíc děj sleduje dění hlavně kolem Marie a zároveň nechává prostor i na vyprávění Ježíšova příběhu. Jedinou výtku mám k závěru, autoři se přeci jen mohli více popasovat s Mariiným životem po Kristově zmrtvýchvstání. Ale je pravda, že toho se už zase tolik nevím, takže konec beru na milost. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Nie je to celkom moja vízia tohto príbehu. Dosť civilné a bez znalosti Kristovho života či Nového Zákona v podstate človek tápe, o čom to je. Chápem, že to všetko bolo sústredené na hlavnú postavu, ale bez súvislosti sa neveriaci človek nemá šancu v deji orientovať. Z toho mi vyplýva, že film je definitívne orientovaný len na osoby znalé Biblie, a to je málo. ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Feministická agitka plná amatérských hereckých výkonů, děsivých dialogů, černobílých pohledů (Římani všichni zlí až na půdu, židé všichni čestní a spravedliví, prostě jako v agitce) a historických nepřesností v rámci politické korektnosti. Ženy neměly mužům v té době co do věcí mluvit, ženy se pokládaly za podřadné, jejich svědectví neměla žádnou váhu. A v tomhle filmu Marie statečně oponuje římskému veliteli svými moudry a římský velitel moudře přijme její promluvu? Zbičovat by ji v reálu nechal a ještě se jí vysmál. ()

Galéria (10)

Reklama

Reklama