Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film sa odohráva vo vesmíre a hlavnou postavou je mladý Jim Hawkins, ktorý sa náhodou stane svedkom hľadania zakopaného pokladu kapitána Flinta. On a niekoľko dospelých si najmú loď a vydajú sa za pokladom. Loď však patrí jednému z Flintových pirátov, dlhému Johnovi Silverovi... a on má tiež záujem o poklad. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (115)

Jungolink 

všetky recenzie používateľa

DOOOST podceňovaná disneyovka, která přestože se k tématu snažila přistoupit netradičně, většinou se drží své předlohy těsně jako mořský… ehm, pardon – vesmírný vlk flašky rumu. Velké plus pak tvoří soundtrack: v některých ohledech typický pro Disneyho filmy, ve většině částí však nezpívaný (sic!), čistě akustický – leč vynikající – doprovod. ()

Herráček 

všetky recenzie používateľa

Podle mě se Disney nikdy netvářili, že chtějí točit pohádky pro děti, které zároveň osloví i dospělé... A pohádka pro děti je tohle naprosto vynikající... Kyborg, který může z ruky vykouzlit snad i kytici růží, Morf, který tu kytici prozměnu udělá ze sebe, praštěný doktor... Já nevím, co víc si můžou děti přát... ()

Reklama

ViktorS 

všetky recenzie používateľa

Musím povedať, že ma tento film celkom milo prekvapil. Jedná sa o jeden z tých posledných 2D animovaných filmov avšak sú tu už aj určite 3D sekvencie, ktoré mu predsa len dodávajú modernejší nádych a odlišujú ho od klasických Disney rozprávok. To sa mi celkom páčilo. Pripomenulo mi to nedávneho Kocúra v čižmách, kde to ale bolo naopak a teda 3D tam bolo prekrývané 2D. Možno práve to je tá cesta pre budúce animáky. Príbeh je celkom zaujímavý, na môj vkus má rýchlejšie tempo, čo je trochu škoda, pretože svet, v ktorom sa dej odohráva by mohol ponúknuť oveľa viac. Lenže kvôli spomínanému rýchlejšiemu tempu sa dej posúva čisto len jedným smerom. Ale na druhej strane aspoň nehrozí, že by sa divák nudil. Ide skôr o dramatický príbeh, kde sa ale strieda množstvo akcie a dobrodružstva. Čo sa postáv týka, tak sa mi celkom páčili. Každá má rôznu osobnosť a každá, hlavne Jim Hawkins a John Silver, prejde istým vývojom a pre mňa osobne sú najmä oni dvaja aj celkom zapamätateľný. Planétu pokladov som pomerne prednedávnom objavil a až mi príde zvláštne, že som o tejto snímke doteraz nepočul. Myslím si ale, že keby som ju ako malý pozeral, určite by som si ju obľúbil. Úprimne, vedel by som si ju predstaviť aj sfilmovať do nejakej modernej hranej podoby, ako to má Disney teraz vo zvyku. ()

Lamiczka 

všetky recenzie používateľa

Zmodernizovaná kreslená pohádka na motivy slavné knižní předlohy - Ostrova pokladů, autor Robert Louis Stevenson. Chlapec (Jim Hawkins) s ambiciózním plánem na znovuobjevení planety pokladů dostává jedinečnou šanci svůj sen zrealizovat. Na cestě v tryskáčové lodi se neočekávaně spřátelí s kuchařem (cyborg!) Johnem Silverem, který mu alespoň částečně nahradí jeho věčně nepřítomného otce. Bohužel netuší, že toto přátelství bude vykoupené zradou. Planeta pokladů se blíží a základní lidské hodnoty, tak jak je známe, se začínají hroutit před vidinou nekonečného bohatství. Walt Disney Studio se tentokrát pustilo na tenký led. Pohádka, tak jak ji v originále známe, totiž dostala jiný, krapet zmodernizovaný kabát. Bohužel je to jenom na škodu věci, některé klasiky by prostě měly zůstat klasikou, tak jak ji známe. Nepříliš známé animované dílko tak potápí snaha odlišit se. U jako jednoho z posledních, klasicky kreslených filmů je to velká škoda, protože výtvarné zpracování je vynikající. ()

Jocho 

všetky recenzie používateľa

Na tento film som mal zálusk už v dobe vydania, no v záplave iných povinností v danej dobe (koniec základky a podobne) nakoniec zapadol prachom. K slovu sa opäť dostal až teraz, dobrých 10 rokov po premiére a v záchvate nostalgie na časy dávno minulé nemôžem povedať na Planétu pokladov veľa zlého. Animácia je na úrovni, za ktorú by sa nemusela hanbiť ani v súčasnosti. Zvuky pasujú perfektne a český dabing bol v podstate vinikajúci. Aj nápad zasunúť v podstate klasický príbeh o hľadaní bájneho pokladu do vesmíru sa mi celkom pozdával, až na zopár drobností. Medzi nimi najviac "kraľuje" práve fakt, že sa jedná o adaptáciu, čo epickým vesmírnym plavidlám trocha uberá slnečného vetra z plachiet. Keby to robila iná firma, nepovedal by som jediného krivého slova, ale stále si myslím, že meno Disney sa ešte dekádu dozadu stále mohlo používať v kontexte s originalitou. Škoda. Príbeh bol teda (nie len pre znalcov knižnej predlohy) predvídateľný, ale keďže sa jedná o detský film, nemožno mu vyčítať morálne posolstvo (každá háveď má dobrý koreň) a v podstate ani hudobnú vsuvku, tak vlastnú práve Disneyovkám. Keď sa uprostred filmu nečakane spustila hudba a začal spev, zase som si vzdychol, ale keď už nič iné, tak aspoň vizuálne sa príbeh stále nejako odvíjal aj počas piesne, takže človek nemal pocit, že sa tie dve spevavé minútky vôbec nič nedeje. A ešte jeden bonus na záver - chválabohu za to, že ten pošahaný robot nespieval (pretože by som dal ruku do ohňa za to, že začne :D ) ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (8)

  • Reklamní marketing zahrnoval i spolupráci se společností Pepsi-cola. Tato firma dala na některé své výrobky, jako jsou Mountain Dew, Code Red Sierra Mist nebo Lipton Brisk, logo filmu a fotografie hlavních postav. (Terva)
  • Modernizace pirátské klasiky se stala největším propadákem v Disneyho historii: i s reklamou stála 180 milionů dolarů a vydělala necelých 30 milionů. (Zdroj: časopis Premiere, leden 2003). (Pavlínka9)
  • Na filmu spolupracovalo 400 počítačových techniků, 150 hudebníků a přibližně 200 dalších osob různých profesí. (Terva)

Súvisiace novinky

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

Festival Malé oči zve na Mijazakiho i Zemana

06.11.2023

V sobotu 11. listopadu začne 10. ročník festivalu Malé oči. Malí diváci a jejich rodiče se mohou o víkendu vydat na podivuhodná dobrodružství v pražských kinech Aero a Bio Oko. Během listopadu a… (viac)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (viac)

Reklama

Reklama