Reklama

Reklama

Putá vojny

  • Česko Pouta války (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Aby mohl svého mladšího bratra poslat na studia, je Jin-Tae ochotný si vydělávat na ulici jako čistič bot. Společně s ovdovělou matkou se upnou k akademické budoucnosti Jin-Seoka jako ke svému cíli. V Koreji však vypukne válka a benjamínek rodiny musí rukovat. Zodpovědnost a strach o bratra přivedou i Jin-Taea do války. V okamžiku, kdy začne válečná vřava ohrožovat životy obou, rozhodne se Jin-Tae přihlásit na sebevražednou misi, aby vysloužil bratrovi odchod do civilu. Ten Jin-Taeův plán zprvu nechápe a odsuzuje jej jako zbytečně vlasteneckou honbu za slávou. Tae Guk Gi je korejský název pro státní vlajku Jižní Koreje s mandalou a čtyřmi trigramy. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (403)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Výborná vojnová dráma. Sú tu síce miesta, ktoré prekypujú silným pátosom a miestami sa tu po emotívnej stránke dosť tlačí na pílu, čo má v konečnom dôsledku skôr opačný efekt, našťastie tu toho však nie je mnoho. Príbeh si vás okamžite získa a zoberie si vašu pozornosť po celú dobu. Nielen svojou pútavosťou a slušnými vojnovými scénami, ale aj pekne spracovanými krutými reáliami vojny a v osobnej rovine aj svojou tragickosťou. Tiež sa mi páčilo ako sa po dramatickej stránke menil a vyvíjal vzťah oboch bratov, pričom nič z toho mi neprišlo ako niečo umelo vymyslené s primárnym cieľom vyvolať čo najväčší efekt, skôr naopak, prišlo mi to logické a reálne. Ja som spokojný, vrelo odporúčam. 80/100 ()

PinokKio 

všetky recenzie používateľa

V tomhle válečném filmu, kde šikmoocí bojují proti šikmookým, nechybělo snad nic .. láska, napětí, krev, zrada, pomsta, kapesníček .. ale přesto jsem měl chvílemi pocit, že tam chybí úplně všechno, hlavně emoce (rozumějte pro mě, protože jinak jich tam bylo přehršel), takže jsem jen tak znuděně sledoval všechen ten mumraj, občas sebral urvanou haksnu a hodil ji zpět na bojiště a čím dál častěji koukal po hodinách, kdy že už bude konec .. ()

Reklama

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Pro mě premiérové setkání s korejským filmem dopadlo nad očekávání dobře. Film nabušený emocemi, akcí, triky, prostě vším, co potřebuje každý správný blokbaster, ale zároveň se tento snímek nijak nepodbízí. Všechno vyznívá tak realisticky a opravdově, až úplně věřím, že to přesně takhle někdo mohl prožít. Bez diskuzí se jedná o jeden z nejlepších válečných filmů všech dob s nádhernou hudbou a výbornými herci. Btw. Zachraňte vojína Ryana je rozhodně, ale rozhodně slabší a hlavně méně uvěřitelný snímek. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Vynikajuci vojnovy velkofilm a krasne naplnena Hollywoodska mustra, ozivena korejskou dramatikou. Akcne sceny su dostatocne intenzivne a vztahy medzi postavami vyborne gradovane. Ma to hlbku, myslienku, emocie aj adrenalin. Porovnania s Ryanom su samozrejme mimo (toto je taky lepsi Windtalkers-ktory mam asi ako jediny na svete rad), ale lepsich vojnovych filmov vela nenajdete. 9/10 ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Skutecne jeden z nejlepsich valecnejch filmu. Nechapu srovnani s Vojinem Ryanem, tohle je absolutne o necem jinym a podle me jsou Pouta Valky o trochu lepsi nez Vojin Ryan. Herci jsou vyborny a ani jsem nemel problem, jako ve vetsine asijskych filmu, je rozeznat, tady je kazdej dost odlisnej. Pribeh dvou bratru je hodne originalni a zajimave spracovany a za tech 140 minut se tu toho stane strasne moc, proste naprosto bombasticky. Triky jsou naprosto dokonaly, vyprava velkolepa a cele je to hodne realisticke. Mozna nebyl nejstastnejsi ten zacatek, protoze pak uz bylo jasne, ktery bratr prezije. Z obou bratru se mi daleko vic libil Jin-tae, protoze Jin-seok si furt jen stezoval, jako nejakej chudacek. Na druhou stranu, reziser se hodne zameril na realisticnost a presto Jin-tae probiha prestrelkama, zachranuje spoustu vojaku a spoustu jich zabiji a kulky se mu zazracne vyhejbaj. Co se tyce scen, kdy se nevalci, ale soustredi se na vztahy atd. tak ty jsou fakt hodne emocionalni a dojemny. Taky se hodne povedla hudba a kamera. Jen je skoda, ze tak uzasna hudba hraje jen misty, ale zas na druhou stranu, kdyz nehraje, tak jsou slyset zvuky bitvy a je to jeste vic realisticke. Od tohohle filmu jsem cekal mistrovske dilo a vyjimecny valecny film a toho se mi dostalo, takze 5*. Tohle je jeden z filmu, u ktereho kdyz budete mit vysoke ocekavani, tak pak nebudete zklamany. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (6)

  • Boje skončily 27. července 1953, kdy byla podepsána dohoda o příměří, která obnovila hranici kolem 38. rovnoběžky a vytvořila Korejské demilitarizované pásmo. Sovětský svaz před konfliktem a po celou dobu války výrazně materiálně podporoval armádu Severní Koreje a čínských dobrovolníků. (Duoscop)
  • Korejská válka byl válečný konflikt, který probíhal od 25. června 1950 do 27. července 1953 mezi Jižní Koreou podporovanou OSN a Korejskou lidově demokratickou republikou neformálně podporovanou Sovětským svazem a Čínskou lidovou republikou. (Duoscop)
  • Spojené státy americké vyslaly na korejský poloostrov 302 tisíc vojáků, kteří spolu s menšími jednotkami dalších dvaceti států pomohli jihokorejským jednotkám. (Duoscop)

Reklama

Reklama