Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Existujú dve policajné akadémie, a pretože  radnica nemá dostatok financií, jednu z nich sa rozhodne  zrušiť. Je zostavená špeciálna komisia, ktorá má po celý rok sledovať výcvik nových kadetov, metódy výuky a schopnosť využiť nabité vedomosti v praxi. Na základe výsledkov zvážia, ktorá zo škôl je lepšia a zaslúži si prežiť škrty v rozpočte. Jednu akadémiu vedie veliteľ Lassard (George Gaynes), druhú jeho rival, kapitán Mauser (Art Metrano). Keď Lassard vidí „materiál“, z ktorého by mal vycepovať skvelých policajtov, ešte nemotornejšiu zmes postavičiek ako v predchádzajúcom období, je síce zdesený, ale nakoniec dostane geniálny nápad! A tak sú tu opäť: Mohutný černoch Moses, háklivý na každú narážku týkajúcu sa farby pokožky, imitátor zvukov Larvell Jones, nesmelá černoška Laverne Hooksová s detským hlasom, fanatický pištoľník Tackleberry, rázna sexi seržantka Callahan a samozrejme Corey Mahoney (Steve Guttenberg). Absolventi policajnej akadémie, ktorí sa po úspešnom nasadení vracajú na pôdu školy, aby pomohli veliteľovi Lassardovi vyriešiť problém, tentoraz v úlohe inštruktorov. Musia sa vyrovnať nielen so zverencami, ale aj s množstvom nástrah a pascí, ktorými sa pokúša náročný výcvik narušiť zákerný Mauser. A ako to býva, dostanú kadeti v závere náročného výcviku príležitosť osvedčiť svoje vedomosti v praxi, keď je v priebehu honosnej párty unesený starosta mesta... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (247)

Rodin 

všetky recenzie používateľa

Tohle už není ani druhák, to je třeťák (míněn čaj, znalci vědí). Ještě stále se tady objevují vtipné momenty a glosy, ovšem celkově je to jen takový slepenec toho, co se do prvních dvou dílů zřejmě nevešlo. Co na tom, že všechny ostatní díly byly ještě horší? Řekl bych, že tento kus jasně nasměroval Steva Guttenberga k nepřijetí role v pokračováních ani za hromadu zlata. 55%. ()

MM11 

všetky recenzie používateľa

"Zkusme to dělat tak dlouho, dokud to ty lidi neomrzí a pak se pustíme do něčeho jinýho." Jo, jo dělat každý rok nový film, který vlastně ukazuje stále to samé se nevyplácí. Snímek se hodně podobá jedničce, i tentokrát jde o výcvik, ovšem nováčku. Ono není divu - nový námět se už vyhrabat nepovede. Tentokrát se ještě můžete slušně pobavit, ale už jsem zjistil pravý význam slova zbytečný. ()

Reklama

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Režisér Jerry Paris, ktorý sa podieľal aj na druhej časti filmovej série z policajného prostredia, sa o rok neskôr vracia s ďalším pokračovaním. "Staré známe" tváre, ktoré divák pozná z dvoch predchádzajúcich častí, sa vracajú na policajnú akadémiu, kde začínali, aby ju pomohli komandantovi Lassardovi (George Gaynes) udržať pri živote. Partia svojských policajtov dostane na starosť skupinu ešte svojskejších kadetov, ktorí túžia po ochrane práva a spravodlivosti v nemenovanom americkom meste. Na prvý pohľad sa tento námet javí ako pomerne zaujímavý, pretože zdanlivo sľubuje nielen nové postavy, ale aj nový zábavný príbeh. A aj keď je časť týkajúca sa postáv pravdivá, časť príbehová už tak ružovo nevyzerá. Jej hlavným problémom, zároveň problémom celého filmu ako takého, je skutočnosť, že až príliš vychádza z príbehovej línie prvej časti z roku 1984. "Recykluje" a upravuje už raz použité vtipy a humor, ktorý v prvej časti síce dokáže pobaviť, ale sledovať v podstate to isté znovu tu, je už trochu unavujúce a neoriginálne. Tvorcovia tu narážajú na všeobecný problém dlhých filmových sérií, pri ktorých im postupne dochádzajú nápady, a tak sa touto "recykláciou" snažia priviezť späť k životu už raz použité prvky. Ako je však známe, zväčša takéto znovupoužitie nefunguje, čo sa potvrdzuje aj v tomto prípade. Jednoducho, opakovaný vtip už nie vtipný. Príbeh síce divákovi ponúka odlišnú dejovú zápletku, ale keďže celá táto séria stavia na situačnom humore, príbeh nie je jeho najdôležitejšou časťou a nemá taký veľký vplyv na celkovú kvalitu snímku, narozdiel od spomínaného humoru. Niektoré scény síce pobavia, o tom žiadna, ale minimálna originálnosť v nich určite nenadchne. Za najsilnejší prvok filmu tak možno považovať postavy, minimálne niektoré z nich. Medzi tie, ktoré diváka zaručene pobavia a dokážu v ňom vzbudiť väčší záujem o filmové dianie, možno zaradiť skvelého Bobcata Goldthwaita v roli Zeda, Tima Kazurinskeho v roli Sweetchucka, ale aj Briana Tochiho v roli Nogatu. Ani z ich strany sa síce nejedná o nejakú hereckú extratriedu, ale šialenosť Zeda, zakríknutosť Sweetchucka a japonský stereotyp Nogatu jednoducho v celom tom mixe priemernosti a znovu použitého situačného humoru, bavia najviac. Police Academy 3: Back in Training neprináša v rámci celej série nič nové alebo prevratné. V podstate sa jedná iba akýsi re-make prvej časti s novými postavami v roli kadetov a "starou gardou" ako inštruktormi. Príbehová časť je skôr zanedbateľná, než dôležitá, humor okopírovaný a mierne upravený a všetko ostatné maximálne priemerné, dýchajúce typickou filmovou atmosférou osemdesiatych rokov, ktorá je podčiarknutá záverečnou naháňačkou na vodných skútroch. Opäť raz tu znie aj soundtrack Roberta Folka, ale aj ten už akosi stráca na sile a mizne v priemernosti celého filmu. ()

WolfR 

všetky recenzie používateľa

Opět skvělé pokračování Policejní akademie, ikdyž horší než předchozí dva díly. Humoru opět malinko ubylo, ale pořád je to celkem vtipné! Děj se opět zase více odehrává na pozemcích akademie, což je velice fajn! Ovšem mrzí mě, že nepřibyli skoro žádné nové postavy a ty staré se už vůbec nijak nevyvíjí. Ale i tak herci z původní sestavy + Zed (Goldthwait)opět předvádějí skvělé výkony a jsou fakt vtipní! Takové 3 lepší hvězdy. ()

Zodd 

všetky recenzie používateľa

Stará tlupa předává zkušenosti nové generaci, čili repete z jedničky a díky Sweetchuckovi a Zedovi i z dvojky. Kteří to tu táhnou, i když vlastně jejich přítomnost dává velmi malý smysl. Porce osmdesátkové humorem “anarchické” zábavy, která se pomalu chystá k přeskočení žraloka, ale pořád se drží vysoko jako předchůdci. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (21)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 12 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama