Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na počiatku všetkého je rozhodnutie novozvolenej starostky. Na základe neho môžu všetci, bez ohľadu na veľkosť, váhu, pohlavie, vzhľad, či fyzickú silu, vstúpiť do miestnej policajnej akadémie a po jej absolvovaní sa stať ochrancami poriadku. Keď veliteľ akadémie, major Lassard (George Gaynes), uvidí nových adeptov na miesta policajtov, ktorí sú zmesou podivných a nemotorných čudákov, prikáže svojim podriadeným, aby im dali poriadne zabrať, a tak im vyhnali z hlavy prianie byť policajtmi. Každý z nich totiž môže kedykoľvek školu opustiť. V dave dychtivých čakateľov na policajný odznak postupne vystupuje do popredia niekoľko svojráznych postavičiek: mohutný a ťažkopádny černoch Moses Hightower (Bubba Smith), háklivý na každú narážku týkajúcu sa farby pokožky, ľahko strelený imitátor zvukov Larvell Jones (Michael Winslow), drobná a nesmelá černoška Laverne Hooksová (Marion Ramseyová) s tichučkým detským hlasom, tlsťoch Leslie Barbara, fanatický pištoľník Tackleberry a povaľač Corey Mahoney.  Ten jediný nemôže zo školy odísť dobrovoľne, pretože by skončil vo väzení. A tak sa začne vojna nervov, kde na jednej strane stojí Mahoney, a na druhej dôstojníci akadémie na čele s poručíkom Harrisom. Lenže medzi kadetmi je aj sympatická Karen Thomsonová a Mahoneyho odhodlanie byť vyhodený sa pomaly rúca. Po náročnom výcviku, v ktorom ide o to, kto z koho, sa neskúsení nováčikovia ocitnú v uliciach mesta. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (536)

Campbell 

všetky recenzie používateľa

policejní akademii, jsem poprvé viděl někdy v 8 letech a už tehdy jsem si jí zamiloval, byla to naše první VHS a proto naní mám krásné vzpomínky. První akademie se může chlubit originalitou a skvělými herci. Humor je prošpikován každou scénou a tak se člověk nenudí ale baví. Já osobně mám nejradši celou sérii, a i když nějaký díl klopýtne tak se bavím neustále. ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Čerstvé absolventy Akademie čeká první nasazení. Nováčci jsou přeloženi na předměstí Los Angeles do šestnáctého okrsku, kde neustále stoupá zločinnost. Noví policisté dostanou za úkol obnovit v ulicích pořádek a s vervou sobě vlastní se ihned pustí do práce. Ulice se tak promění v oázu totálního chaosu.Tedy, že bych se u toho válel smíchy, to tedy ne. Prostě typická komedie zpočátku 80. let, která je tak naivní, až to policejně bolí. A má adekvátní herecké představitele. 60% ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Kedysi to tu bolo podľa normy. Rovnaká váha, výška, aj farba. A samí frantíci.“ – „Prosím?“ – „Penisy. Samé penisy.“ – „To áno, pane. Penisy.“ Štvrtá hviezda za nostalgiu. Na tomto sme ako puberťáci v 90. rokoch frčali (na Nove sa dokonca  jedny letné prázdniny niesli práve v znamení odvysielania kompletnej série). Jednoduchý (ale chytľavý) scenár stojí na originálnej zápletke: čo by sa stalo, keby sa mohol stať policajtom hocikto? Všetko v ňom je oslobodzujúco jednorozmerné, priamočiare a nad slnko jasnejšie. Mozog? Nepotrebujete, na hodinu a pol ho  pokojne, bez výčitiek svedomia môžete vypnúť, nič zlé sa  nestane. Hrdinovia v čele so Steveom Guttenbergom sú sympatickí (Kim Catrall sa neskôr stala hviezdou trháku Sex v meste), ale nedarí sa im, no vďaka tímovej práci dokážu nemožné a zvíťazia nad všetkými a hlavne sami nad sebou. Má to svetlé momenty (a oproti hrozným ďalším dielom ešte aspoň ako-také kvality, síce sporné, ale oproti Moskovskej misii je to predsa len niekde inde) a postáv je veľa, takže každý si nájde svojho miláčika (militantného panica Tackleberryho napríklad). Ako decká sme si mysleli, že zvukové efekty Michaela Winslowa vznikli v strižni, ale nie, on to naozaj vedel robiť ústami! Dokonca so svojou kurióznou akustickou šou v r. 2017 zavítal i na Slovensko. George Gaynes spolu s Lesliem Nielsenom (Bláznivá strela 1 - 3) a Lloydom Bridgesom (Horúce strely 1 - 2) vytvoril nezabudnuteľnú komediálnu trojicu popletených bielovlasých dôchodcov s nejasnou sexualitou. Vzhľadom na to, že komunisti radi zakazovali americké filmy, vrchol úspechu u nás táto séria zaznamenala až po ich páde, takže česká vykrádačka Byl jednou jeden polda sa logicky dostavila až v r. 1995. U nás obe série skultovneli, ale úspech Policajná akadémia dosiahla samozrejme aj vo svojej domovskej krajine, keď pri skromnom, ani nie 5-miliónovm rozpočte behom pár dní zarobila viac ako 10 miliónov. Zaujímavosťou je, že zákerný kapitán Harris (G. W. Bailey) síce v jednotke zažiaril, ale v dvojke a trojke chýbal a opäť sa do série vrátil až prostredníctvom štvorky. ()

svik 

všetky recenzie používateľa

Hodnotím za 2. Jakožto nadčený divák stálých komedií, keté mám vždy v oblibě jsem nemohl hodnotit jinak, neboť PA do této bandy bláznivých pohledávek taktéž patří. Svým překvapujícím a ve zvláštních chvýlích udivujícím, nepochopitelným humorem mne vždy rozesměje . Bohužel navazující díly nebyly už tak profesionálně neherecké. ()

Melies 

všetky recenzie používateľa

9 / 10 Perfektná komédia, ktorú som žral už ako malé dieťa gumenou pištoľou strieľajúce ľudí na ulici - dnes už síce viem, že povolanie policajta nie je práve pre mňa, no na mojom vrelom vzťahu k tomuto filmu to vôbec nič nemení. Neviem, čím to je, ale Policajná akadémia ma úprimne fascinuje - tá atmosféra, tie blbé vtípky, strašné herecké výkony a navyše ten otrasný dabing (postavy rozprávajú so zavretými ústami a vice versa) - to všetko dáva vzniknúť dokonale nedokonalému snímku, ktorý je rovnako naivný, ako zábavný. Klasika medzi klasikami! ()

Galéria (77)

Zaujímavosti (64)

  • Film nevznikol chronologicky a po nakrútení scény, kde si Copeland (Scott Thomson) a Blankes (Brant von Hoffman) oholili hlavy, si filmári uvedomili, že niekoľko skorších scén ešte chýba. Tento problém bol vyriešený parochňami. (Arsenal83)
  • Pred natáčaním tohto filmu Paul Maslansky produkoval 24 filmov, no žiadny sa nestal hitom. Tento film však zarobil pre The Ladd Company toľko peňazí, že vyrovnal straty za predchádzajúci film Správna posádka (1983). V tom čase Maslansky povedal: "Konečne sa nemusím starať o vzdelanie svojich detí." (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (viac)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (viac)

Reklama

Reklama