Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na počiatku všetkého je rozhodnutie novozvolenej starostky. Na základe neho môžu všetci, bez ohľadu na veľkosť, váhu, pohlavie, vzhľad, či fyzickú silu, vstúpiť do miestnej policajnej akadémie a po jej absolvovaní sa stať ochrancami poriadku. Keď veliteľ akadémie, major Lassard (George Gaynes), uvidí nových adeptov na miesta policajtov, ktorí sú zmesou podivných a nemotorných čudákov, prikáže svojim podriadeným, aby im dali poriadne zabrať, a tak im vyhnali z hlavy prianie byť policajtmi. Každý z nich totiž môže kedykoľvek školu opustiť. V dave dychtivých čakateľov na policajný odznak postupne vystupuje do popredia niekoľko svojráznych postavičiek: mohutný a ťažkopádny černoch Moses Hightower (Bubba Smith), háklivý na každú narážku týkajúcu sa farby pokožky, ľahko strelený imitátor zvukov Larvell Jones (Michael Winslow), drobná a nesmelá černoška Laverne Hooksová (Marion Ramseyová) s tichučkým detským hlasom, tlsťoch Leslie Barbara, fanatický pištoľník Tackleberry a povaľač Corey Mahoney.  Ten jediný nemôže zo školy odísť dobrovoľne, pretože by skončil vo väzení. A tak sa začne vojna nervov, kde na jednej strane stojí Mahoney, a na druhej dôstojníci akadémie na čele s poručíkom Harrisom. Lenže medzi kadetmi je aj sympatická Karen Thomsonová a Mahoneyho odhodlanie byť vyhodený sa pomaly rúca. Po náročnom výcviku, v ktorom ide o to, kto z koho, sa neskúsení nováčikovia ocitnú v uliciach mesta. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (536)

honajz 

všetky recenzie používateľa

Bez Policejní akademie (a vykrádačky Dopravní přestupky) by nebyla 80. léta. A tak nyní přichází DVD reedice s Policejními akademiemi (Dopravní přestupky stále žel ne). Reedice znamená, že na disku najdete jen statické menu, žádné bonusy a zvuk v mono - inu, dřevní doby DVD. Český dabing ale dělalo ještě Filmové studio Barrandov, tedy je kvalitní. Tolik tedy k disku. Pokud jde o film samotný, první díl patří ke klasikám svého žánru. Jestli mu tehdy bylo vyčítáno buranství, netuším, co by se říkalo na některou současnou americkou rádoby vtipnou, ale fekální produkci. Jak jsem již psal, téma naprostých nýmandů, kteří se v policejní škole snaží stát pořádnými policajty, a to často i proti své vůli, a přitom dostat hloupého zástupce velitele, inspirovalo i jiné tvůrce. Moving Violations (Dopravní přestupky) vznikly jen o rok později (1985), a i když zde nehraje hvězda typu Stevea Guttenberga, na scénáři se podíle Pat Proft, který se podílel nejen na scénářích Žhavých výstřelů, ale i - Policejních akademií! Díky úspěchu prvního dílu vznikly posléze První nasazení (1985), Znovu ve výcviku (1986), Občanská patrola (1987), Akce Miami Beach (1988), Město v obležení (1989) a Moskevská mise (1994). V současné době se pracuje na osmém příběhu. V roce 1997 vznikl dokonce seriál Policejní akademie, ale byl neúspěšný. Je totiž fakt, že úroveň jednotlivých dílů postupně klesala, dostalo se i na onen fekální humor, Steve Guttenberg vydržel jen do 4. dílu, Bubba Smith do šestého, a tak se nakonec hlavním tahounem filmů i seriálu stal Michael Winslow. ()

GILLWANDER 

všetky recenzie používateľa

Nespočetne krát som videl túto pousmievajúcu komédiu, kde na vrchole veškeréj srandy boli policajti, ktorí sa akurát zaúčali na vopred vybrané pozície. Áno, malo to sem tam nejaké tie muchy a scenár sa tváril tak cool až bol shitcool! No treba brať do úvahy, že z takéhoto súdka nám americká distribúcia neponúkne zas tak do roka veľa. Táto komédia sa im vskutku podarila, žiaľ, potom nasledovala neskutočná fúra pokračovaní, kde pojem sranda strácalo rapídne na význame... 80% ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Neviem akoby som reagoval, keby toto niekto natočil dnes, no tento film, čím je straší, tým je lepší, hlášky Mahoneyho a spol. poznám už naspamäť a smejem sa na nich už scénu dopredu. Tento film stále dozrieva a to má už teraz odo mňa plných päť. Takýchto típkov už nedá dokopy nikto. A titulná melódia by ma prebrala z klinickej smrti. 100%. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

I po 20-tich rokoch sa opät potvrdilo, ze hlavne asi 3 alebo 4 prve casti Policajnej akademie patria medzi tie najlepsie a najoblubenejsie komedie a to som si naozaj myslel, ze dnes to bude pre mna uz len priemer. Nastastie sa tak nestalo a s uzivatelkou Madison sme si to poriadne vychutnali, pricom pre nu to bola premiera. Najviac som sa nasmial na Kapitanovi Harrisovi, ktory sa vzdy tak pekne rozculoval a chcel pred novacikmi vytuzeny respekt, ale nikdy sa mu ho nepodarilo ziskat. :-) Reziser Hugh Wilson nenatocil vela filmov, avsak vzdy sa sustretil na komedie, ako napriklad: LUPICKA (1987) s Whoopy Goldberg, HLIDAT TESS (1994) s Nicolasom Cageom, KLUB ODLOZENYCH ZEN (1996) s Goldie Hawn, Diane Keaton a Bette Midler alebo DOZEN, CO SE DA! s Brendanom Fraserom a s Aliciou Silverstone. __________ Steve Guttenberg - (Carey Mahoney) +++ Kim Cattrall - (Karen Thompson) +++ G.W. Bailey - (Kapitán Harris) +++ Bubba Smith - (Moses Hightower) +++ Donovan Scott - (Leslie Barbara) +++ George Gaynes - (Komandant Eric Lassard) +++ Andrew Rubin - (George Martín) +++ David Graf - (Eugene Tackleberry) +++ Leslie Easterbrook - (Debbie Callahan) +++ Michael Winslow - (Larvell Jones) +++ Produkcia: Paul Maslansky +++ ()

Orlau32 

všetky recenzie používateľa

Tento první díl byl nový, bylo tam spoustu neotřepaných komických situací, celkem to herci dobře hráli-bavili se jako já. Další díly jsem samozřejmě viděla též, ale ty už nebudu komentovat, jenom hodnotit. Nebudu plakat nad ztraceným časem. Udělat 2x totéž není vždy totéž, ale udělat 7x totéž a špatně, je úplná pitomost. ()

Galéria (78)

Zaujímavosti (64)

  • Počas vianočných sviatkov sa film pravidelne hrá v televízii vo Veľkej Británii. Jediným vianočným odkazom filmu je len melódia, ktorá zaznela počas Hooksovej (Marion Ramsey) vodičskej skúšky - "Santa Claus Is Coming to Town". (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Za zvuků hudby... předěláváme

Za zvuků hudby... předěláváme

21.08.2009

Dost bylo válek na vzdálených planetách (doufám, že vás teaser na Avatara příliš nezklamal), pojďme si trochu zatančit a zazpívat ;-). Tento týden se vynořily tři hudební projekty, které stojí za… (viac)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (viac)

Reklama

Reklama