Reklama

Reklama

Série(5) / Epizódy(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (165)

anomaliana 

všetky recenzie používateľa

Dariu si pamätám ešte z môjho detstva, stihla som ju zaregistrovať. Vtedy mi to ale moc nedalo. Pozerala som to znovu tak pred rokom, či pred dvoma a mala som z toho zážitok. Nemôžem z toho, ako Daria každého odkopla svojimi hláškami, skvelý typ flegmatického dievčaťa. Najviac ma pobavil detail, že stále tam všetci chodia oblečený rovnako, čo je v animovaných veciach docela bežné. Skvelý seriál! ()

LailaX 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mála seriálů, kde je dabing lepší, než originál... česká Daria je ještě sarkastičtější, než ta americká... naprosto ideální relax pro obyvatele planety, kteří mají depku a bizarní svět jim vyhovuje, protože si ho uvědomují kolem sebe. Černý humor, hlášky, které mají šmrnc a hlavně spousta lidí se myslím s pubertální intoškou může alespoň částečně ztotožnit. A to je v dnešním Nemocném světě pořád aktuální... ()

Reklama

GTS_PUNK 

všetky recenzie používateľa

Daria patrí medzi kultové seriály televíznej stanice MTV z prelomu milénia, teda z dôb, keď bola MTV ešte stále hudobnou televíziou a zažívala svoje najlepšie roky. Americká popkultúra vládla svetu a MTV bola ideálnym kanálom pre jej "vývoz". Seriál, ktorý sa pôvodne vysielal v rozmedzí rokov 1997 až 2001, je preto z veľkej časti "nasiaknutý" práve atmosférou končiacich sa deväťdesiatych rokov, končiaceho sa dvadsiateho storočia a končiaceho sa tisícročia. Prostredie typickej americkej strednej školy je pre počin ideálnym miestom, ktorý divácka "cieľovka" v tom čase navštevovala, a Daria je zosobnením všetkých tých, ktorí nezapadali do šablóny mainstreamu. Atmosféru zo seriálu cítiť aj v súčasnosti (2022), vďaka čomu predstavuje veľmi príjemný "trip down the memory lane". Príbeh seriálu stavia najmä na jednotlivých epizódach, pričom akejsi dejovej nadväznosti sa divák dočká až v prípade záverečných dvoch sérií. Situačný humor, na ktorom stojí veľká časť seriálu, vychádza najmä z cynizmu a sarkazmu hlavnej postavy, ako aj zo správania mnohých stereotypne ladených vedľajších postáv (roztlieskavačka, quarterback, módny klub, rôzne typy učiteľov a podobne), ktoré sa tu objavujú. Hoci príbeh aj humor dokážu niekedy skutočne zaujať a pobaviť, mnohokrát ide skôr o priemerný počin, ktorému až prekvapivo nepomáha - skôr naopak - Dariin cynizmus a sarkazmus. Obzvlášť prvá séria je v tomto smere takmer až tragickým počinom, takmer až odradzujúcim sledovať nasledujúce štyri série. Hoci tie sú o čosi lepšie, v žiadnom prípade nedokážu prekonať hranicu priemernosti v žiadnej z rovín, teda ani príbehom, ani humorom, ani postavami, respektíve čímkoľvek iným. Dvakrát atraktívna nie je ani animácia, ktorá prakticky naprieč celým seriálom pôsobí lacno. Daria síce svojím spôsobom patrí medzi kultové diela z dielne MTV, ale ako samostatný celok ide o nanajvýš priemerný tínedžersko-stredoškolsky ladený seriál. V nevýraznom príbehu a s často plochým humorom nie je dokonca Daria vo vlastnom seriáli ani tou najzaujímavejšou, respektíve najzábavnejšou postavou. Tou je jednoznačne jej otec Jake Morgendorffer. V epizódach často najviac diváka pobavia upútavky na fiktívnu reláciu "Sick Sad World". ()

BMAJTZ 

všetky recenzie používateľa

Neskutečná komediální seriál, který bych popsal asi jako mic Beverly Hills 90210 a House MD. Připouštím, hodně divný mix a o to je to více kulervoucí. Sarkazmem a hláškama všeho druhu to jenom hýří a za celou dobu jsem se vážně nenudil. Taky jsem vše zkouknul za velice krátkou dobu. Kdo má rád ironický humor tomu je tenhle seriál přímo určen. Osobně nemám co vytknou. Snad na závěr jednu hlášku na konto lobingu módních firem ve školách.Ta módní chátra nemá co strkat svoje kurzy na půdu školy. Jo není to fér vůči drogovejm dealerům. Ti musej stát na parkovišti. ()

clowieciq 

všetky recenzie používateľa

Vďaka bohu (alebo skôr každému, kto sa pričinil o vznik) za tento seriál, veď neexistuje snáď žiadny mladý človek, ktorý vyrastal v 90. rokoch, ktorého by daria neovplyvnila (či už v dobrom alebo v zlom:) a trent je sexyyyyyyyyyyyy, teda bol ked som mala 13:)))) a vzhľadom nato, ako sú dnešné základné a stredné školy preplnené samými quin a britney, tak by som to dávala pozerať namiesto povinného čítania(och tvorba od slovenských spisovateľov, česť výnimkám, je taká strata času...) škoda, že nemáme program ako sick sad world:) ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (7)

  • Poslední díl seriálu, "Boxing Daria", byl napsán, aby zakončil seriál. MTV ale tvůrcům nabídla ještě jednu šesti až sedmidílnou řadu, a po usilovném naléhání fanoušků Glenn Eichler souhlasil s kompromisem, místo nové série zakončil celý seriál 90-minutovým filmem s názvem Is It College Yet?. (Tom Riddle)
  • Tvorba každého dílu trvala deset měsíců až jeden rok (od konceptu až k postprodukci). (Tom Riddle)

Reklama

Reklama