Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve válkou proti Evropě zpustošeném post-apokalyptickém společenství budoucnosti zvaném Eurasie je planeta zdevastována účinkem nukleárních, biologických a chemických zbraní. Genetik Dr. Azuma (Akira Terao), který je sponzorován protřelou korporací, vyvine techniku zvanou "neo-buňka", schopnou regenerace těla lidské bytosti. Při snaze oživit svého syna, jenž padl při posledních bojích, nastane nečekaná nehoda v laboratoři, která ho nejen oživí ale navíc z něj udělá bájného bojovníka CASSHERN. Mezitím je na výrobní lince vytvářena nová rasa mutantů zvaných Neo-lidé, kteří se po krátké době rozhodnou vyhladit lidskou rasu a vybudovat svůj nový vlastní svět. Otázkou tak zůstává, ke které straně se CASSHERN rozhodne přidat. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (224)

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Vizuálně dokonalá japonská cesta do světa, který neznám, ale zamiloval jsem si ho. Všechno krásné a šílené celou dobu směřuje pomocí různých alegorií k velkému akčnímu a dech beroucímu závěru, který položí snad každého diváka, protože vše v něj je obrovské, vše střílí a vybuchuje. Podobných filmů bych mohl vidět stovky a stejně by se mi líbili vzhledově a technickou stránkou mnohem více než cokoliv z americké produkce. Viva Japanies! ()

Dexter1 

všetky recenzie používateľa

Film pri ktorom by epileptik horko zaplakal. Našťastie nie som a vizuálnu stránku som si užíval naplno. Do tohto filmu som išiel s očakávaním poriadnej japonskej akcie vo veľkolepom sci-fi šate. To by však nemohli byť Japonci, aby sa z filmu nestala silná dráma o medziľudských vzťahoch a tolerancii s prímesou romantiky, filozofie a meditácií o živote a smrti. Posledných 30 minút som pozeral s otvorenými ústami a po filme len uvažujem ako to tí Japonci vedia. ()

Reklama

Arachneuss 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejrozpurnějších snímků posledních měsíců. Určitě musím vyzdvihnout fantastický výběr hudby, od rockových kytar po monumentální orchestr. Celkové pojetí budoucnosti spolu s vizuálními hrátky tvůrců je slast pro oči tzn. skvělý mix japonského anime, počítačové hry a Matrixu bratří Wachowských. Nad čím mi ale rozum stojí je příběhová linka a její dialogy. Finální poselství se dá pochopit lehce, ale první tři čtvrtiny filmu jsou díky šílenému střihu hodně matoucí. Buď je Casshern naprostá sračka nebo se jedná o geniální film. Prozatím se přikláním k druhé variantě. ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

To ako na vas zaposobi tento film zalezi dost od toho ako beriete azjsku kinematografiu. ak patrite k tym ktory akceptuju tento trochu iny styl rozpravania, urcite si film oblubite. Pribeh zalozeny na jednoduchej avsak velmi silnej myslienke o ludstve ako takom, ktora sa tyka kazdeho, a kazdeho donuti aspon na chvilu sa zamysliet. Cele je to zabalene do moderneho sci-fi story, s naozaj skvelym vizualom, ktory vskak netazi len z pocitacovej technologie. Ponuka aj vela skvelych, cisto kamerov natocenych zaberov ktore doslova fascinuju (zahrada), a dost dlha cast filmu je ciernobielo (co samozrejme nieje zapor). Ako vo vela japonskych filmoch aj tu ma fascinovala japonska fantazia vo vytvarani roznych lietajucich a inych strojov, je to nadhera. Akcia vyzera ako sfilmovane anime, co nieje zle a este to prispieva k osobitosti filmu. Nejde ani tak o premyslenu choreografiu ako o postoje, vyrazy tvare, kostymy a stilizovane zabery. Takze amici berte si priklad. Sci-fi neznamena iba oddychovu, povrchnu zabavu. Sci-fi moze byt aj drama s hlbokou myslienkov ktora vam utkvie v hlave omnoho dlhsie ako akokolvek bombasticka akcna scena. Well done Kiriya san !!! 9/10 Ps.: Po druhom zhliadnuti som sa iba utvrdil v hodnoteni. Navonok vsak vystupil fakt, ze do filmu naozaj nieje najednoduchsie sa dostat. Nepatri medzi filmy, ktore by sa dali pozerat len koli akcnym scenam (nieje ich tam vela), a preto je treba film pozerat pozorne a sustredit sa na dialogy. Tym, ktory uz maju napozerane dlhe filmy a nenudia ich dlhosiahle dialogy a film vydrzia sledovat bez toho, aby sa nan prestali plne sustredit, sa film na konci kralovsky odmeni naplnenim a dokoncenim vsetkych myslienok a naplno sa ukaze jeho hlbka a sila. Jedinecne. ()

Marius 

všetky recenzie používateľa

Casshern , aj keď sa to z komentárov naokolo môže zdať, nie je vo svojej podstate akčným filmom. Ide skôr o poriadne zamyslenú sci-fi drámu v hyperefektnom vizuále, snažiacu sa nájsť odpovede na základné existenčné otázky človeka - kto som, prečo zabíjam, prečo som zraňovaný a podobne. Casshern je však v niektorých scénach neprimerane natiahnutý a to sa podpísalo na mojom konečnom hodnotení. Byť o dvadsať minút kratší má rovných 10. Takisto mi trochu vadila nevyrovnanosť kvality akčných scén. Niektoré scény pôsobili chvíľami až komicky (hlavne snahou vyzerať ultracool) a niektoré boli natočené výborne. Čo treba pochváliť je hudba. Vidieť besnenie vojny na pozadí Beethovenovej Sonáty mesačného svitu je nápad za milión. Soundtrack je originálnym mixom klavírnych skladieb a kombinácie gitár a elektroniky, ktorú zbožňujem. V príbehu sa nejaponec musí IMHO zákonite strácať ale hlavná dejová línia je naštastie slušne sledovateľná a na konci polopatisticky vysvetlená. Podľa môjho názoru je veľká škoda, že sa Casshern nedostane do našich kín, pretože vidieť toto v multiplexe, asi sa spamätávam niekoľko hodín. Na výtvarnej stránke sa totiž japončíci poriadne vybláznili. Od retrofuturistickej tváre miest, cez kombináciu sôch antiky a renesancie v Eurozóne 7 až po architekturu romantických európskych zámočkov 18-19 storočia. Casshern ale nezaostáva za vizuálom ani v myšlienkovej rovine a máloktorý film sa môže pochváliť myšlienkovo takým silným záverom ako práve Casshern. Pokiaľ máte odvahu pátrať po zákutiach a násilnostiach ľudskej povahy a nepohrdnete geniálnymi obrázkami, je Casshern to pravé orechové. 9/10 ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (6)

  • Stejně jako byl režisér, dle vlastních slov, při tvorbě vizuálního konceptu snímku ovlivněn Shakespearovým Hamletem, dle vlastních slov mu stejně dobře posloužila i ruská avantgarda. To je etapa ve vývoji moderního umění, které je poslední vývojovou fází novodobého umění. (Conspi)
  • Poslední film veterána japonské kinematografie Tatsuya Mihashiho. Ten, ačkoliv všechny herecké scény jeho postavy Dr. Furoie v pořádku dokončil, zemřel v době, kdy se snímek nacházel ve stádiu post-produkce. (Conspi)
  • Titulní skladba "Dareka no Negai ga Kanau Koro" byla napsána a odzpívána bývalou režisérovou manželkou Hikaru Utada. (Conspi)

Reklama

Reklama