Reklama

Reklama

Šiesty prápor

Trailer

Obsahy(1)

Skutečný příběh elitního 6. praporu pod velením podplukovníka Henryho Mucciho, který podniká odvážnou záchrannou misi. Vojáci cestují 30 mil za nepřátelskou linii aby osvobodili přes 500 amerických válečných zajatců z nechvalně proslulého japonského zajateckého tábora. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (143)

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

Hned na zaciatku ma velmi prijemne prekvapilo dokumentaristicke osvetlenie pobytu americkeho vojska na Filipinach. Film ako taky nie je vobec zly. Samozrejme, nie je to ziadna perla medzi vojnovymi filmami, avsak je to sledovatelne, divak sa nenudi a zaverecna oslobodzovacia akcia je natocena velmi pekne. Zamyslat sa vsak na symbolizmom oslobodzujucej akcie niekolkych stovak americkych vojakov, ked v Europe v koncentracnych a vyhladzovacich taboroch zomierali statisice, pricom spojenecke vojska ich oslobodenie absolutne ignorovali, nema zrejme vyznam. 3,5/,5* ()

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Mám rád válečné snímky. A zejména z americko-japonského prostředí. Tady to ale zkrátka tvůrcům totálně nevyšlo. Hromady žvástů, málo přesvědčivé hraní některých herců a minimum akce snímek spolehlivě pohřbilo. Takhle si žluťáckej POW z Krále krysy zkrátka nepředstavuji. Ta hvězda je jen za snahu a oprášení jedné ze slavných a skutečných akcí elitní jednotky Rangerů. ()

Reklama

Falko 

všetky recenzie používateľa

Reziser John Dahl urobil jednu chybu. Mna divaka nudil pripravou zachrany vojakov z japonskeho zajatackeho tabora pocas piatich dni a pritom mohol dej sustredit hlavne na zaverecnu zachranu vojakov, co by bolo pre mna omnoho zaujimavejsie. Na druhej strane nechcem cely film len kritizovat, pretoze zaverecna polhodinka bola slusne natocena a okrem toho pocas filmu boli Japonci dost brutalni k americkym zajatcom. Takze priklanam sa skor k priemeru... 11.08.2008 _____ Benjamin Bratt - (poručík Colonel Mucci) +++ James Franco - (kapitán Prince) +++ Joseph Fiennes - (major Gibson) +++ Connie Nielsen - (Margaret Utinsky) +++ Robert Mammone - (kapitán Fisher) +++ James Carpinello - (Aliteri) +++ Hudba: Trevor Rabin +++ Produkcia: Bob Weinstein, Harvey Weinstein +++ ()

sud 

všetky recenzie používateľa

Když zjistím jaké válečné filmy se točily dříve a jaké se točí teď, vhání mi to slzy do očí. "6. batalion" patří mezi dno válečného žánru. Už hodně dlouho jsem neviděl takhle nepřesvědčivé herce, naprosto sterilní akci a naprosto ploché vyznění. A samozřejmě nemůžou chybět patriotistické atributy jako je srdceryvný závěr s vyvěšením vlajky. Ach jo. ()

Boogeyman 

všetky recenzie používateľa

Nedokoukal jsem to. Nešlo to. Tak násilná snaha vyvolat v divákovi soucit a lítost nad osudem chudáků amerických vojáků zajatých v japonských táborech, to se prostě nedá. To jejich obrovské odhodlání, nasazení, čest a pospolitost, proti svinským, bezpáteřním, krutým a zákeřným Japoncům. Hlášky typu "Máte důvod válku přežít?" - "Ano, chci vidět jak se vzdáte."...Co Japonec, to hnusnej nesympatickej ksicht, naopak amíci jsou dělení na drsné hezouny a něžné hezouny....Ať jdou s takovejma válečnejma filmama do řiti. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (6)

  • Kapitána Ebonga Josona si ve filmu zahrál jeho vnuk Richard Joson. (Karlos80)
  • Film byl dokončen už v roce 2002, ale jeho premiéra byla několikrát odsunuta, až se nakonec objevil v kinech v říjnu 2005. Jedním z důvodů byla i změna distributora. Walt Disney Company byl nahrazen Miramax Films. (Karlos80)

Reklama

Reklama