Reklama

Reklama

Šiesty prápor

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Skutečný příběh elitního 6. praporu pod velením podplukovníka Henryho Mucciho, který podniká odvážnou záchrannou misi. Vojáci cestují 30 mil za nepřátelskou linii aby osvobodili přes 500 amerických válečných zajatců z nechvalně proslulého japonského zajateckého tábora. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (141)

Jello Biafra 

všetky recenzie používateľa

Vojnový film podľa skutočnej udalosti zobrazuje vydarenú a precízne naplánovanú operáciu druhej svetovej vojny v tichomorí, pri ktorej bolo zachránených 500 amerických zajatcov z japonského zajateckého tábora a pri ktorej zo záchranného oddielu zomrel len jediný vojak. Otrasné podmienky v ktorých museli zajatci žiť v tábore sú tu zobrazené rovnako pôsobivo ako v legendárom filme Most cez rieku Kwai. Tentoraz sú to americkí zajatci, ktorí padli do zajatia v roku 1942 na Filipínách a mnoho ich v zajatí zomrelo na následky podvýživy, mučenia, chorôb alebo vyčerpania. Film ma prekvapil kvalitnými hereckými výkonmi de facto začínajúcich hercov Benjamina Bratta a Jamesa Franca (Harry Osbourne zo Spidermana) a svižnou akciou. Napriek tomu že film v amerických kinách prepadol na celej čiare, je to jednoznačne vydarený vojnový film. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Most cez rieku Kwai a po ňom prechádza vojak Ryan a nezdolný Motýlik. Prekvapivo kvalitný historický vojnový film nenápadného Johna Dahla (RED ROCK WEST) s trojicou lineárne rozprávaných príbehov. Zaujme nielen zajatecký (Joseph Fiennes), ale i špionážny (Connie Nielsen) a dvaja veliaci dôstojníci (James Franco a V-Y-N-I-K-A-J-Ú-C-I Benjamin Bratt) so svojimi mužmi na ťažkej výprave. Všetky príbehy výstižne zobrazujú zverstvá vojny a činy tých, ktorí sa im snažili zabrániť. Vizuálne krásne vyblednutá, nedocenená záležitosť. Zvyšok dňa odporúčam stráviť pri niečom od Stratenej generácie. Dajme tomu Víťaznom oblúku. A k tomu si dať pohárik calvadosu. ()

Reklama

Legas 

všetky recenzie používateľa

Horší válečný film jsem ještě neviděl. Je sice hezké, že šlo o největší (a velice úspěšnou) záchranou akci amerických jednotek za druhé světové války, ale to je spolu s použitými dobovými záběry na začátku a konci filmu téměř jediné pozitivum. Film jsem si musel rozdělit na tři části, které jsem během tří dnů vždy při večeři odledoval. Byl to na mě až moc "velký nájezd" najednou. Film se totiž šíleně vleče. Jednotlivé postavy, které mně po celý film nechaly chladným, se většinu stopáže mezi sabou pateticky baví, nasazují zhrzelé obličeje a "panáčkují" v klišoidních scénách. Když už dojde konečně na akci, odflákne ji "pan režisér" naprosto rutijním způsobem. Během 10 minut je po všem, americká vlajka jde vzhůru a všichni si zajásají a popláčou. Možná jsem vůči tomuto filmu až moc přísný, ale opravdu se mi vůbec nelíbil. ()

tom88 

všetky recenzie používateľa

Preplácaný vojnový film, ktorý však má svoje kúzlo, no nevyužitý potenciál. 80 miliónov sa mi zdá priveľa, zato by každý schopnejší režisér natočil mega vojnový veľkofilm Ryanovho typu. Vo filme nie je veľa akcie, no vyslobodenie zajatcov stojí zato. Film je dosť ukecaný a na svoju dĺžku postráda viac dramatickosti. Miestami je až moc nudný, zopár scén je nepozerateľných, ale celkovo to nie je žiadna katastrofa. Ja som sa bavil na ako takej úrovni. Herecky sa mi nepozdáva, Josepha Fiennesa moc nemusím a Jamesa Franca takisto. Preobsadenie postáv by mi vôbec nevadilo. Vizuál je viac než dobrý, kamera a prostredie pekné. 60% ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Viac, než polovica filmu je len diera, ktorú sa snažili zaplátať nemastným, neslaným pohľadom do zajateckého tábora a snažením sa o vyliečenie chorého amerického majora, ktorý tam trpí na maláriu. To je sprievodný príbeh celého filmu. Raz niekoho popravia, potom zbijú, žiadna vojenská akcia, napätia je tiež pomenej, dokonca aj pochod šiestej roty je len nudnou prehliadkou džungle. Navyše Bratt nie je absolútne vhodný do podobnej role, nemá charizmu veliaceho dôstojníka, ktorý drží rotu a Franco mi v uniforme a s okuliarmi (ktoré potom zázrakom už nepotrebuje) prišiel smiešny. A vôbec celý casting sa akosi nepodaril. To všetko sa ale mení posledných štyridsať minút, za ktorých musím pridať pár percent. Tu je vidno ukážkovú akciu s kvalitným načasovaním. Nechápem ten skok, ale som rád, že som to nevypol a tých pár minút videl, lebo stáli za to. Tak má vyzerať vojnová akcia a nemiešať do toho zbytočne veci, na ktoré film nemá. Škoda tej prázdnoty na začiatku. 50%. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (6)

  • Joseph Fiennes kvůli roli majora Gibsona zhubl o 20 liber a po celých pět měsíců natáčení si udržoval váhu přísnou dietou a pravidelným cvičením. (Karlos80)
  • Jedním ze zajatců v cabanatuanském zajateckém táboře byl i hluchý britský voják Edwin Rose, který celý útok a následnou vysvobozovací akci jednoduše zaspal. Když se ráno probudil a zjistil, že je celý tábor prázdný, dostál pověstnému „klidu Angličana“, oholil se, oblékl uniformu a vydal se poklidným krokem po silnici pryč. Všimli si ho Filipínci a doprovodili ho za americké linie. Ve filmu tato událost není zachycena. (Rollo_Tomasi)
  • Film byl dokončen už v roce 2002, ale jeho premiéra byla několikrát odsunuta, až se nakonec objevil v kinech v říjnu 2005. Jedním z důvodů byla i změna distributora. Walt Disney Company byl nahrazen Miramax Films. (Karlos80)

Reklama

Reklama