Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie Galaxy Quest rozvíjí vtipný a zajímavý nápad: jak by se asi zachovali ti, jejichž tváře jsou důvěrně známé z televizních obrazovek a jsou diváky obdivováni pro mimořádné osobní hrdinství a schopnost rozhodovat se ve stresových situacích. Představují hrdiny, kteří jsou doslova nabiti znalostmi a zkušenostmi, jež běžnému smrtelníkovi prostě unikají. Jenže ve skutečnosti jsou to jen lidé. Před kamerou dokázali své role sugestivně interpretovat, ale když dojde na lámání chleba, tedy na skutečnou cestu do vesmíru, promění se v hrstku egocentrických, žárlivých jedinců, jen sotva schopných sebemenšího rizika. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (539)

tron 

všetky recenzie používateľa

Podarená sci-fi záležitosť, ktorá postupne (čím mi pripomenula SHANGHAI KID) naberá na vážnosti a nakoniec sa stáva serióznym sci-fi, aké predchádzajúcu hodinku šikovne ale s láskou parodovala. Okrem skvelých trikov a vypečených vtipov (bomba sa zastaví nie preto, že ju hrdinovia včas zničia, ale proste preto, že v sci-fi filmoch sa vždy zastaví sekundu pred explóziou) sa tu stretli výborni herci; váham, či uprednostním Sigourney Weaverovú v anti-ripleyovskej úlohe, alebo radšej vyberiem charizmatického kapitána Tima Allena... ale zrejme by som sa priklonil na stranu spockovského Alana Rickmana. Kino Považan 2000 ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Delikatesa. Na tomto som si zgustol úplne dokonale a môj filmový hlad bol zahnaný nadlho. Nenapadá ma povedať nič iné len tri krát super, super, super! A som prekvapený, že sa ku mne ako milovníkovi žánru, táto vec dostala až teraz. Ide o mimoriadnu, megalománsku zábavu. Úplne tutovkovým nápadom, ktorý tvorcovia chytili poriadne pačesy a uštedrili mi darček ako na Vianoce. Ja by som to dokonca ani nebral ako paródiu, skôr ako veľkú, vážnu prču. A aj keď som Allena v roli dávno nepamätal takého pohodového, Rickman mu dal na frak. 95%. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Vtipná, napínavá, ale hlavne pre moju dušu fanúšika známych sci-fi seriálov, ktoré snímok paroduje, alebo lepšie povedané vzdáva im poctu, nesmierne krásna snímka. Dojme, poteší, zaujme. Roky 90. skončili v tomto žánri s bravúrou a mne je len ľúto, že čas beží tak rýchlo a časy, ktoré mi tento film pripomenul, sú už nenavrátne preč. ()

Alqarin 

všetky recenzie používateľa

Vtipný, inteligentní a hlavně trefný šťouchanec do žeber kultovních televizních sci-fáren a lá Star Trek a tehdy ještě neexistující Hvězdné brány. I vzhledem k časovému odstupu dost ojedinělý počin, jehož triky zaujmou i dnes a scénář netrpí na úkor komediálního ladění, právě naopak - svižně odsýpá a mistrně se vyhýbá trapnosti. Proč se takových filmů sakra netočí víc??? ()

BrooksW.Here 

všetky recenzie používateľa

Galaxy Guest je síce paródia, ale na mňa pôsobí ako úplne nezávislý film. Ak by mi vopred nebolo povedané, že toto je paródia na kultový seriál Star-Trek, tak by som bol presvedčený, že tvorcovia natočili úplne nezávislý film, v ktorom je všetko - humor, akcia a možno aj trocha napätia. Akonáhle pominie pomalší začiatok, tak sa tu začne striedať jedna vtipná scéna za druhou, či už vo forme dialógov alebo situačného humoru. Pôvodný Star-Trek ma nikdy úplne nebavil, no pre tento film to ani v najmenšom neplatí. Rozhodne som sa ani chvíľu nenudil a aj výborné herecké obsadenie ma veľmi potešilo. Samozrejme, že som si z tejto komédie vzal aj ako-také ponaučenie, a to, že všetky naše obľúbené seriály môžu byť skutočné! (Až ma z toho striaslo.) Ale nie, robím si srandu, no tak, či tak bol Galaxy Guest veľmi podarený sci-fi snímok, minimálne za 8/10. "Never give up, never surrender!" ()

Galéria (68)

Zaujímavosti (21)

  • Alan Rickman má po celou dobu filmu na hlavě masku Doktora Lazaruse, a to dokonce i ve scéně, kdy je u sebe doma a hovoří po telefonu s Gwen. Tvůrci to zdůvodnili tím, že se jeho postava krátce před hovorem vrátila ze setkání s fanoušky a nestihla si tudíž masku ještě sundat. (curfew77)
  • Laliari je první velkou rolí, kterou Missi Pyle získala. Její role byla rozšířena poté, co si producenti všimli, že Sigourney Weaver byla jediná hlavní ženská postava. (Zuzyzss)
  • Design lodi NTE je založen na vzhledu odznaků ze seriálu Star Trek. (HellFire)

Súvisiace novinky

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (viac)

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

12.05.2012

Valí se na nás dvě seniorské týmovky. Jedna akční, druhá komediální. Začněme s Red 2, jehož premiéra byla stanovena na 2. srpen 2013. Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren a Mary-Louise Parker… (viac)

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (viac)

Reklama

Reklama