Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Budova Millenium v New Yorku, 102 poschodí, 72 výtahů.... Mark Newman zde pracuje jako mechanik výtahů. Jeden z výtahů se pokazí... na pokraji života a smrti uvízne také skupina těhotných žen... Záhadu kolem poruchy se snaží odhalit ambiciozní novinářka deníku Morning Post. Byla to vůbec náhoda, nebo jen nedbalost? (oficiálny text distribútora)

Recenzie (48)

Shit 

všetky recenzie používateľa

Už sem viděl vraždící auto, vraždící počítač, vozíčkáře co ujede motorce a Davida Hasselhoffa bez trička, ale inteligentní a vražící výtah teda ještě ne. No žádnej extra nápad to teda neni, ale pár slušnej smrtí Maas připravil a takovou hormádku známých tváří sem v podobných filmech ještě neviděl, krom toho je to první film ve kterým sem místo slova zkazit slyšel sprasit a to se musí ocenit ()

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Béčko jako kráva ve všech ohledech, blbá až dementní zápletka, k tomu ještě špatně podaná - místo napětí nechtěný humor... A snad právě proto film působil stupidně zábavným dojmem. Ovšem měla jsem lepší věci na práci, takže jsem nedokoukala a nemyslím, že jsem o něco přišla. Za těch pár desítek minut pochechtávání - 25%. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Robil som si srandu.“ – „Ale tu sa od rána nikto ani raz nezasmial.“ V roku 1983 nakrútil Dick Maas v holandskej produkcii horor DE LIFT (VÝŤAH), ktorý som nevidel. V roku 2001 nakrútil v holandsko-americkej koprodukcii remake. Výsledok ma nepríjemne prekvapil; nečakal som, že dobrý nápad (mrakodrap s vraždiacim výťahom) bude tak mdlo až televízne spracovaný. Slabý, bez atmosféry, šťavy, príchuti... bez všetkého, čo robí dobrý horor dobrým hororom. Pritom snímka obsahuje teoreticky všetko, čo by správny horor obsahovať mal: od fajn gore a tradičných prímesí žánrových scenárov (indiánsky cintorín), cez kvalitné herecké obsadenie podporných roličiek (Hedaya, Roryn dedko, Ron Perlman, Michael Ironside) až po fyzicky ako-tak atraktívnu Naomi Watts ako nemožnú reportérku, snažiacu sa s mladým, pre vec príliš skautsky zapáleným elektrikárom, prísť záhade na kĺb. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Tento horror je presne taký blbý ako jeho slovenský distribučný názov - "Výťah smrti". Nie len, že je to zle natočený film s idiotsky naivným scenárom, ale aj herecké obsadenie a výkony sú katastrofálne. Naomi Watts je veľmi slabá herečka. Z môjho pohľadu nie je dokonca ani nijak výminočne príťažlivá žena. Ale myslím, že takú kratšiu reklamu na vlošky by mohla zvládnuť. Inak do toho filmu tiež poľahky zapadla. "Down" je totiž skoro odpad, ako aj ona sama. * ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Americko-nizozemský snímek „Výtah smrti“ v sobě má dobrý potenciál, ale ukazuje se, že to bylo naprosto nezvládnuté. Tvůrci z toho chtěli udělat áčkový horor, a to se prostě nepovedlo. Je to zdlouhavá podívaná, která má zbytečné a nelogické postavy, divná odhalení a finále, které se jeví spíše otravným než jakýmkoli jiným. Příliš dlouhý a příliš špatný film na to, abyste mu věnovali čas. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (6)

  • Ide o posledný film, v ktorom účinkuje Naomi Watts bez toho, aby bola slávnou herečkou. Prelomovým v jej kariére sa stal následný Mulholland Drive (2001), čo distibútor tohto filmu potom urýchlene využil a prominentne uviedol Wattsovej meno a fotografiu na obale DVD. (Arsenal83)
  • Výroba filmu prebiehala v New Yorku, zatiaľ čo exteriérové ​​zábery sa robili v Holandsku. Film sa natáčal od marca do mája roku 2000. (Arsenal83)
  • Premiéra filmu sa v USA oneskorila o 2 roky, a to kvôli teroristickým útokom z 11. septembra 2001. Film absolútnou náhodou obsahuje zmienky o terorizme v New Yorku, takže film nechytil správnu dobu na vydanie. (Arsenal83)

Reklama

Reklama