Reklama

Reklama

Vynález

  • USA Primer
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři přátelé/vynálezci amatéři sestavili po nocích a o víkendech v garáži jednoho z nich cosi, čemu ani jeden z nich nerozumí. Tenhle stroj už není jen obyčejný vyhledávač a kontrolor chyb, je v něm něco navíc. Něco, co žije samo, a dokáže cokoliv… (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (172)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Za skutočne veľmi málo prachov (7 500$?!) riadne veľa profesionálne znejúcej muziky! Nízky rozpočet sa podaril úžasne skryť - kvalitnou kamerou, skvelým strihom, filtrami, hraním sa s ostrosťou kamery, s výberom prostredia a v neposlednom rade aj s dobrými hercami (a scenárom). Je to strašne komplikované, nejasné, prekombinované, ale zaujímavé a upúta to človeka k obrazovke. Nemôžem s čistým srdcom povedať, žeby som to pochopil. Popravde mám z toho v hlave riadny chaos... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Primer nie je žiadny pri(e)mer. Možno ho označiť za nepodarok, možno za geniálny experiment, ale ťažko ho označiť sloganom "dalo sa", alebo "ničím nevyčnievajúce". Je to asi najväčší mindfucking, čo som videl, ktorý možno dáva zmysel, možno nedáva a možno ani nemôže dávať, vzhľadom na časové paradoxy. Obdivujem tvorcov, že sa do písania takéhoto scenára pustili a dokázali ma prinútiť nad ním premýšlať počas celého filmu a hlavne po ňom. Lacná vizuálna stránka je v tomto prípade bezpredmetná. ()

Reklama

lakikaki 

všetky recenzie používateľa

Sakramentsky dobré komorné sci–fi, v ktorom nie je nič ukázané, v ktorom sa o všetkom iba rozpráva a ktoré predovšetkým nemá potrebu urážať divákovu inteligenciu zbytočným vysvetľovaním, namiesto toho mu radšej kladie prekážky k pochopeniu príbehu a vyzýva ho k intenzívnej mozgovej aktivite. Hollywood pwned. Piata hviezdička je z mojej strany síce trochu neistá, ale veľmi rád sa k nej prikloním už len kvôli Shanovi Carruthovi. Jeden(!!!) človek, ktorý film (vynikajúco) napísal, produkoval, (skvelo) zrežíroval, zostrihal, zložil k nemu (veľmi fajn) hudbu, vybavil ho zvukom a ešte si v ňom (veľmi slušne) zahral hlavnú úlohu, a to všetko so smiešnymi 7000 dolármi vo vrecku. Filmový poloboh. [91%] ()

angloumene 

všetky recenzie používateľa

Příliš chaotické a příliš šílené... I přes mojí velkou snahu registrovat, co se ve filmu přesně děje, jsem byla schopná zachytit spíš střípky, což je škoda. Případná genialita je zakrytá celkovou zmatečností, takže otázkou je, jestli se zde vůbec nějaká nachází... Naopak s jistotou mohu říci, že další zhlédnutí pro hlubší pochopení by bylo nasnadě, ale nevím, jestli se mi do toho chce. ()

Pitrsss 

všetky recenzie používateľa

Natočit film tak, aby ho divák nepochopil, není nic složitého. Vystřihněte pár důležitých scén a je vymalováno. Primer na to jde ovšem velice chytře a nutí diváka přemýšlet. Někoho to může nasrat, jiného nadchnout. Každopádně parádní komorní atmosféra a vynikající výkony neherců potěší, alespoň doufám, skoro každého. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (9)

  • Jedna zo scén, ktorá sa nedostala do finálnej verzie filmu, ukázala, že bol Abe (David Sullivan) diabetikom. Záber, ktorý ukázal, ako si odskočí behom konverzácie, pretože si potreboval vpichnúť inzulínovú injekciu, mal preukázať, že okolnosti prinútili Abea stať sa starostlivým a metodickým. (Madsbender)
  • Zariadenie vo filme je hučiaca kovová krabica veľkosti človeka. Jeden záber ukazuje, ako Abe (David Sullivan) a Aaron (Shane Carruth) stoja za stromami a sledujú samých seba vchádzať do skladovacích priestorov U-Haul. Táto scéna bola natočená v Carroltone na predmestí Dallasu. V roku 2005 boli stromy odstránené kvôli stavbe predajne Hummer. (Madsbender)
  • Režisér Shane Carruth se snažil ztvárnit zvuk ve filmu co nejreálněji. Například k vytvoření "hučení" stroje času tak použil auto a mechanickou brusku. (Pitrsss)

Reklama

Reklama