Reklama

Reklama

Maljukgeori janhoksa

  • Južná Kórea 말죽거리 잔혹사 (viac)

Obsahy(1)

Hyeon-su je mladík, ktorého vzor je Bruce Lee a jeho otec je učiteľ Taekwonda. Prevelili ho do chlapčenskej školy, v ktorej to občas vyzerá ako v armáde alebo väznici. Prísni učitelia a dozorcovia, študentská hliadka, striktná hierarchizácia študentov a predovšetkým šikana. Hyeon-su sa spriatelí s miestnym bitkárom Woo-shik. Ten však začne chodiť s dievčaťom, do ktorého je Hyeon-su zaľúbený. (Jordan)

(viac)

Recenzie (83)

Krt.Ek 

všetky recenzie používateľa

Chvílemi mi film velmi připomínal severský Ondskan a vlastně se dá říct, že je zde konečný zážitek stejný jako u švédského snímku. Zaujalo mě hlavně školní část, ale o reálnosti prostředí pochybuji stejně jako u Ondskanu. Jinak romantická linie je dle mého lehký nadprůměr. 75% ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Ty asiati točej naprosto jinak než ostatní a v tom je asi to jejich kouzlo, kdy prakticky skoro každej jejich snímek je něčím mimořádnej. Skoro vůbec se nedrží zaběhnutých klišé, což je případ i tohohle, kdy mě příběh dokázal několikrát docela překvapit. a dokážou vytvořit skvělou atmosféru podněcující různý emoce, sice jinak se z pohledu příběhu nejedná o nic extra, něco na způsob Ondskan, ale tak moc dobře natočený a s vynikajícím vygradovaným koncem, že to prostě v člověku nějaký ty pocity zanechá. Jen je škoda, že vždycky musí každý takovýhle asijský romantický drama končit tak nejednoznačně ()

Reklama

hippyman 

všetky recenzie používateľa

velké dilema mezi 3 a 4*... romantické pasáže, podbarvené na mě až moc emotivní hudbou, byly nudné a přeslazené, naopak šikana, tresty a akční scény byly uvěřitelné a efektní... příběh je sice příjemný, ale poměrně vleklý a celkem předvídatelný... suma sumárum nic extra nového (i když pod asijským) sluncem... 60% ()

Jordan 

všetky recenzie používateľa

rozhodne zaujímavý film, možno trochu dlhý - netreba sa nechať zlákať exotickosťou toho, že je kórejský! úvod je celkom chytľavý - to je pri filmoch veľmi dôležité, aby upútal diváka a prinútil ho film chcieť pozerať, záver - tá "pomsta" plná hnevum ktorá vyvrcholí bitkou na streche a niekoľko bitkárskych a šikanských epizódiek pred tým sú tiež ok a krásna mladá herečka hrajúca Eun-ju je úplne dokonale nádherná - to sú klady filmu. Lenže prostredná romanticko-dramatická časť je nenápaditá a dosť nudná, niektoré scény sú akoby odstrihnuté a niektoré línie a motívy nedohrané a hlavne je to plné scenáristických klišé. Takže pol na pol - film so silnými kladmi ale aj nepriehľadnuteľnými nedostatkami, vo výsledku priemerný, no celkom hodný zhliadnutia možno preto, lebo je pre európskeho diváka ešte stále neotrelé pozrieť si kórejský film, riešiaci takéto témy (a tiež to je celkom dobrá možnosť nahliadnuť na drsný školský systém tejto pre nás exotickej krajiny); ()

Tomco 

všetky recenzie používateľa

Noo, musim povedat, ze som sa celkom slusne nudil. Nebyt zaverecneho velmi dobre nasnimaneho fightu, asi by som nenasiel ani jedno vyraznejsie pozitivum. Pribeh je staticky, nudny, malo gradovany, predvidatelny. Dej sa sice plynutim casu posuva, ale bez toho, aby ma aspon minimalne zaujal. Tema sikany je vdacna tema, musim preto aj trochu porovnavat. Na Raagov Klass ani na Hafstromove Zlo sa tento pocin nechyta. Priemerna zalezitost. ()

Galéria (43)

Reklama

Reklama