Reklama

Reklama

Obsahy(1)

On je osmačtyřicetiletý, interesantně prošedivělý majitel známé luxusní newyorské restaurace a notorický proutník Will Keane (Richard Gere), a ona je dvaadvacetiletá designérka bláznivých ozdob na hlavu a klobouků - Charlotte (Winona Ryder). Je to dívka plná nápadů, ale také podivné nostalgie a smutku. Nezkušená dívka a příliš zkušený muž se do sebe bláznivě zamilují. Jenže velké štěstí nemůže nikdy trvat dlouho. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (121)

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

Je to taká dosť gýčovitá romanca, s množstvom záberov so zapadajúcim slnkom, s veľmi naivnou zápletkou a dialógmi a so silne slzopudnými scénami. Napriek všetkému sa na film pozerá celkom fajn, najmä vďaka okúzľujúcej Winone Ryder. Richard Gere tu celkom ujde, hoci nie som veľkým priaznivcom jeho herectva. Dobre obsadené sú aj niektoré vedľajšie roly, ako dcéra (Vera Farmiga), či chirurg (J.K. Simmons). Naopak obsadenie roly priateľa (Anthony LaPaglia), bolo šliapnutím do ..., pardon, vedľa. Ale treba dodať, že celá jeho postava je napísaná dosť stupídne, je priam stelesnením klišé. ()

papadoce 

všetky recenzie používateľa

Kým sa jednalo o o tému láska-vzťahy-sex veril som hlavným hrdinom každučké slovo. Gere hral dokonalé hovado a Winona mladú sprostú naivku a hrali to fakt dobre. Ale ako sa film prehupol do poslednej tretiny a začal byť o chorobe a boji s ňou, tak to jednak režisér a scenárista a jednak Winona absolútne nezvládli. Jej herecké schopnosti proste tak ďaleko nesiahajú aj keby sa roztrhala. A tak to aj vyzeralo. Škoda. Ale Gere to potiahol poctivo až dokonca. Jeden z filmov, ktoré beriem ako povinnú jazdu, ale bolo to obstojné. ()

Reklama

Markussis 

všetky recenzie používateľa

Richard gere zejména v devadesátých letech točil, tolik pro něho symbolické, romantické filmy. Vše odstartovalo Pretty woman a Podzim v New Yorku tuto dékádu již více méně završuje. Od počátku nového tisíciletí Gere již přeci jen točí filmy obsahově zajímavější. Tento film je naprosto průměrný, je velice rozvleklý a místy i dost nudný. Přínosem je ukázka hezkého amerického podzimu a také celkem sympatičtí herci. Tedy hodnocení filmu je do velké míry otázkou vkusu, je otázkou vyhraněnosti vůči nějakému žánru. Jde o film, který nic neřeší, ale snad ani neurazí. ()

chrispe 

všetky recenzie používateľa

Tak začnu pozitivy. Podzim! Barevný listy v Central Parku, Halloween a pomalé tempo vedoucí k svátkům. Výborně. Chci víc takových filmů. Další pozitivum je... ups. Není! Hele, já byla připravená na sladkobolnou limonádu, ale tohle... na to se ani tak nebolelo dívat, jako to poslouchat! Ten scénář byl hroznej. Hroznej. Hroznej. Vůbec nechápu, proč na to Gere a Winona kývli. Nehledě na to, že ty postavy teda udělali super nesympatický. ()

gabin(a) 

všetky recenzie používateľa

Když on ten Gere hraje v takových filmech, na který se podíváte, když máte podělané, tj. vše hotovo, čekáte, až se dopeče buchta, takže u té TV zůstanete, venku je hnusně, hosti žádní, táta si hraje na počítači nebo spí, nechce se Vám nic pouštět na videu/dvd ani muzika, zkrátka není zbytí. Pak akorát litujete těch chudáků, co to viděli v kině. Nemastné neslané, že se amíci snaží ten New York udělat krásný, to známe (nejlíp to umí Woody Allen, který ho nebere jen jako atraktivní kulisu, ale je vidět, že N.Y. opravdu miluje), a na téma filmu jsme viděli už několik daleko lepších, takže Vás to ani nedojímá. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (2)

Reklama

Reklama