Reklama

Reklama

Mŕtva zóna

  • Česko Mrtvá zóna (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Učiteľ Johnny Smith (Christopher Walken) leží po ťažkej autonehode päť rokov v kóme. Keď sa preberie, jeho život sa od základov zmení: Náhle je nadaný schopnosťou tzv. druhej tváre, ktorá mu umožňuje predpovedať najrôznejšie udalosti. Keď zistí, že úspešný politik a vodca fašizujúceho hnutia chce ako budúci prezident USA začať atómovú vojnu, rozhodne sa naňho spáchať atentát. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (306)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

David Cronenberg natočil pár výborných filmov a Stephen King zas pár výborných kníh napísal. To je dôvod prečo som sa do Dead Zone pustil. Nebolo to zlé, bavilo ma to, ale prišlo to dosť nevyrovnané. Raz tu boli scény, ktoré ma moc nebrali a raz fantastické záhady. Walkena moc nemusím, ale tu mi celkom sadol, hlavne ma pobavilo, keď povedal, že jeho obľúbená kniha je Ospalá diera, v ktorej si neskôr aj zahral. Zaujímavý a dobrý film, ale neupútal ma po celý čas, za to záver bol perfektný. 70% - 3* ()

H34D 

všetky recenzie používateľa

Věrná knižní adaptace, klasické budování mysteriózního dramatu - na Cronenberga možná až nezvykle civilní a přístupné. Ano, Mrtvá zóna je příjemný a hladce fungující snímeček, k němuž teoreticky nemám vážnějších výtek, jenže v praxi nejsem ani ničím vysloveně nadšen. Walken svou roli prožívá dobře a nebýt lehce sebeparodických zvuků při jeho vizích, snáze bych mu uvěřil. Atmosféra ujde, film nenudí, ale potenciál cítím větší. Záporák je možná až příliš typická karikatura zlé duše za širokým úsměvem, ale jinak prostě dobré, byť pro mě nikterak silné či zapamatování hodné. 6/10 ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $10miliónovTržby USA $20,766,616Tržby Celosvetovo $21,456,616║ Príbeh od Stephena Kinga veľmi sadol Cronenbergovi, spravil z toho delikatesnú záležitosť na čele s výborným Christopherom Walkenom, snové predpovedné sekvencie sú tiež dobre podané a veľmi dobre plynúce pre chod deja. /90%/ ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Mŕtva zóna” je v podstate "slepým bodom" , vzťahujúcim sa k jasnovidectvu človeka, čiže presne definuje nielenže schopnosť vidieť do blízkej budúcnosti, ale, podčiarknuté, dokáže ju i (Z)MENIŤ, t. j. nadanie ovplyvniť predtuchu Johnnyho Smitha, bývalého školského učiteľa. Ten mal na začiatku ťažkú autonehodu, ktorú si jednak nezapríčinil vlastným pričinením, a tak kvôli jej následkom zostal na päť, dlhých rokov ležať v kóme, keď po prebudení sa, začne oplývať zvláštnymi víziami - vidieť, čo sa môže stať, alebo taktiež, nazrieť aj do minulosti, čo sa už stalo. Prvotný impulz sa dostaví, akonáhle chytí sestričku za ruku, kedy dospeje k záveru, že jej dcéra sa ocitá v zovretí štipľavých plameňov v dome, ktorý zachvátil požiar biblických rozmerov, čím jej de-facto zachránil život, pričom toto je iba úvodný, spúšťač udalostí, ktoré sa postupne rozšíria do astronomických výšin. Trebárs, o čosi neskôr ho osloví i šerif polície George Bannerman, aby pomohol dolapiť nebezpečného, sériového vraha, alebo na kandidáta na senátora - Grega Stillsona má obzvlášť veľmi ťažké srdce, pretože vidí, čo narobí, keď si zasadne do prezidentského kresla, a nie je to nič lichotivé... To už sme takmer vo finálnej fáze, kedy sa schyľuje k razantnému kroku... / Som strašne milo prekvapený z Cronenberghovho filmu, kde si zahral už »ostrieľaný« Krištof Walken. Väčšinou bývala nastolená nepríjemná, tiesnivá a stiesnená atmosféra, občas i do samých extrémov vybičovaná ! Brooke Adamsovej sa nie a nie zbaviť, alebo Martina Sheena sa nedalo len tak ľahko striasť. Toma Skerritta som ihneď nespoznal, ale potom mi už bolo všetko naprosto jasné, odkiaľ si ho pamätám ? The Dead Zone by som odporučil asi každému, ale zase neručím, že to každému sadne. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Ukážkový príklad toho, ako veľmi záleží na tom, v ktorej dobe sa film pozerá. V čase jeho vzniku by som ho určite ohodnotil na plný počet. Ale časom nároky rastú a nároky na kvalitu sú tak vyššie. Scenár od Kinga nemôže sklamať, filmu vždy dodá punc kvality a záruku dobrej zábavy. Ani v tomto prípade nesklamal. A keď si k tomu prirátame skvelý výkon Christophera Walkena, mohli by sme chrochtať blahom, keby.... Keby režisér dokázal z tak kvalitného scenára vyťažiť viac. Chýbala mi tu tá správna, dusivá, ťaživá Kingovská atmosféra. To je ten rozdiel medzi týmto filmom a povedzme filmom Osvietenie (1980), kde by sa atmosféra dala krájať. Škoda, s iným režisérom by mal film určite naviac. Ale aj napriek tomu, snímok určite stojí za pozretie. ()

Galéria (95)

Zaujímavosti (29)

  • Film sa drží knižnej predlohy pomerne verne; jednu z výnimiek tvorí fakt, že kým vo filme hrdina dostane do vienka veštecké schopnosti po dopravnej nehode, v knižke za ne mohla detská nehoda na zamrznutom jazere. (tron)
  • Báseň, kterou čte Johnny na konci filmu, je "The Raven" od Edgara Allana Poa. (Chatterer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené