Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Závěrečná kapitola nejkrvavější filmové lázně 90.let? Právě tak je označováno třetí pokračování úspěšné hororové série Vřískot v režii Wese Cravena. Ti co viděli obě předchozí části vědí, co se začne dít, když se na scéně objeví maska umrlce, pod níž se skrývá brutální vrah. Staronová hrdinka vyprávění Sidney Prescottová si změnila jméno, usadila se v horském domě v Monterey a pracuje z domova na lince ženského krizového centra. Děsivé události, které prožila na vlastní kůži, však inspirovaly hollywoodské filmaře natolik, že podle nich připravují natáčení hororu. A to je chvíle, kdy znovu začne řádit nebezpečný zabiják, který používá stejné rekvizity - hrůzu budící masku, kostým a měnič hlasu... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (335)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Sériu Vreskot som nikdy v obľube moc nemal a to aj cez to, že slashery zbožňujem. Poteší herecká účasť Neve Campbell opäť v úlohe Sydney ktorú opäť prenasleduje vrah v maske Ghostface. Dĺžka filmu je akosi dlhá, ale hluché miesta sa tu moc nevyskytujú, len vraždy mohli byť vymyslené lepšie a nie všetky na jedno kopyto. Wes Craven sa naozaj snažil, aj keď sa mu veľmi nepodaril príbeh. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Trojka je oproti predoslym dielom plna zmien, za co podla mna najviac môze absencia pôvodneho scenaristu Williamsona. Kruger vzdy rad pisal prilis prekombinovane pribehy. Co tentoraz dokonca ospravedlnuje tym, ze je to jednym z hlavnych pravidiel zaverecnych dielov trilogie. Vdaka zaneprazdnenosti Neve Campbell sa jej postava tentoraz objavuje v pribehu dost sporadicky a do centra pribehu sa dostali postavy Courteney Cox a Davida Arquetta, vdaka comu je ona menej otravna a on menej blby. Prostredie Hollywoodu v ktorom sa film odohrava, kedze sa vrazdi behom natacani fiktivnej serie Stab, ponuka viacero trefnych narazok a hlavne prva polovica filmu je neskutocne zabavna. Potesili ma cameo vystupy Jaya a Ticheho Boba alebo Carrie Fisher. Vrcholom je skvela napinava scena odohravajuca sa v kulisach domu z prveho dielu. Miernym sklamanim je preobsadenie Tori Spelling ako fiktivnej Sidney Prescottovej. Posmrtne cameo Jamie Kennedyho je fakt zabavne. Z novych postav ma nikto prilis nezaujal a poriadne nevyuzitie Lance Henriksona je velka skoda. No a zaporak, tentoraz len jeden, je cely cas strasne nevyrazny, takze aj ked je jeho motivacia celkom zaujimava, tak nakoniec vyznieva dost vlazne. Zaujme len ozvlastnenim, ze tentoraz v telefone napodobuje hlasy inych postav. Zato jeho prehnana nesmrtelnost a schopnost sa doslova teleportovat z miesta na miesto je neskutocne otravna. Vzdy som si prial, aby sa v zakonceni serie stala vrahom Sidney, ktorej by uz zo vsetkych tych udalosti z predoslych dielov preskocilo. Bohuzial na to nemali odvahu. Hudba mi tiez pripadala menej vyrazna a sceny vrazd sa mi zdali znova dost krotke ako v jednotke. Celkovo ma trojka inu atmosferu ako predosle diely, vdaka comu sa mi paci z celej trilogie najmenej, ale stale to funguje ako adekvatne uzavretie celej serie a preto ju nepokladam za zbytocny film ako stvorku, ktoru ignorujem. 7/10. ()

Reklama

Gorehound 

všetky recenzie používateľa

Rád by som prihodil aj piatu hviezdičku, ale...Jedno veľké ale. Kills sú na slasher také nijaké, naháňačky pred nimi fajn, ale čo sa týka samotného "bread and butter" slasherov tak ľubovoľný Friday the 13th dá Scream 3 bohužiaľ "dole". Oveľa lepšie to Cravenovi šlo s atmosferickým hlasom matky v hlave Sidney, s jej "prízrakom", Scream 3 je veľký, zábavný, chytrý, so sympatickými postavami a proti VHS late 90s nemôžem nič namietať. Dostavila sa, big time🙂 ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Tahle trilogie by si zasloužila epičtější závěr a střílet si z trilogií ve vyvražďovačkovém subžánru, který jede hlavně na delší volné série je mimo, ale to hraní si s filmem ve filmu je správně schizofrenní, líbila se mi zápletka s matkou Sidney a její rozuzlení a samozřejmě potěšil návrat starých známých Deweyho a Gale a mnou zbožňovaná Emily Mortimer ve vedlejší roli! ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

Se scénáristou Kevinem Williamsonem odešla i charakteristická atmosféra. Třetí Vřískot je v první polovině občas dokonce až otravným dílkem, kde nudí duch matky, vybuchují domy a po tolika dramatech už lehce vyšeptalá Sidney je stále uprostřed všeho dění, přestože by si Gale s Deweym vystačili s přehledem sami. Co dokáže výrazně potěšit, to je snad jen Patrick Dempsey nebo Randyho kazeta. Když se ale zdá, že jsme opravdu dostali jen zbytečné pokračování, přijde finální dvacetiminutovka, která svou naprostou přepáleností a melodramatičností zcela vážně bere dech. Díky ní tak může trojka do série patřit se vztyčenou hlavou. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (39)

  • Zelený oblek, který nosí Jennifer Jolie (Parker Posey), nosila i Gale Weathers (Courteney Cox) v původním filmu Vřískot (1996). Je to však replika, protože všechny obleky byly po dotočení první části zničeny. (newpage)
  • Wes Craven natočil tři různé závěry filmu a neřekl obsazení, který z nich použije. (beyli)
  • Z dialogů lze vydedukovat, že děj snímku se odehrává čtyři roky po událostech prvního dílu. Stejný byl i časový odstup mezi uvedením filmů. (Chipsonator)

Reklama

Reklama