Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Závěrečná kapitola nejkrvavější filmové lázně 90.let? Právě tak je označováno třetí pokračování úspěšné hororové série Vřískot v režii Wese Cravena. Ti co viděli obě předchozí části vědí, co se začne dít, když se na scéně objeví maska umrlce, pod níž se skrývá brutální vrah. Staronová hrdinka vyprávění Sidney Prescottová si změnila jméno, usadila se v horském domě v Monterey a pracuje z domova na lince ženského krizového centra. Děsivé události, které prožila na vlastní kůži, však inspirovaly hollywoodské filmaře natolik, že podle nich připravují natáčení hororu. A to je chvíle, kdy znovu začne řádit nebezpečný zabiják, který používá stejné rekvizity - hrůzu budící masku, kostým a měnič hlasu... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (335)

Vojťas 

všetky recenzie používateľa

Přikláním se k uživateli Tosim, že jsou všechny 3 filmy stejně dobré! .... Já jsem se totiž konečně až teď (2007) odhodlal pustit si tyto horory, které jsem viděl už mnohokrát parodované (např. Scary movie; Vím, co jsi dělal minulý pátek 13.; ...). Skoukl jsem všechny 3 (v CZdub) za sebou v jeden den - a je to pro mě prostě jedna velká "hororová trilogie :-)", u které si zaslouží všechny díly stejný kus dortu! :o) ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Scream 3 je najhorsi diel kultovej serie od Wesa Cravena. Zaporaci bez akejkolvek charizmy a dejova linia bola predvidatelna, pocas prvych 20 - 25 minut som vedel, kto je vrah. Atmosfera sa nekonala, scenar bol zosmolichany asi za 3 minuty, ked si scenarista potreboval odskocit na malu potrebu. Ani ten jeden vybuch to nezachranil od 30 % ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Snaha vystískať s tejto série čo najviac dopadla strašne úboho. Trojka je maximálny zabiják ale nie tak že by vás vystrašil skôr si v každej druhej scéne budete hovoriť WTF??? Craven natáča stále rovnako a v scénach ako ateliéry sa mu to vyplatí ale inak je to ubohosť, či už po hereckej, scénaristickej aj režisérskej stránke. Postavy sú rovnaké a ďalší vývoj nehľadajte. Dôležité je že všetky sa chovajú iracionálne. Keď som dopozeral dvojku napadlo ma že v trojke to bude nejaký rodiný člen a samozrejme to bol Sidneyin brat. Síce som nevedel kto to bude ale finále ma skôr rozosmialo ako šokovalo. Úplne vážne všetci vrahovia vyzerajú ako tupci. TO znamená že finále vá skôr rozosmeje ako vystraší a to už nie je v poriadku a celkovo pozerať sa dve hodiny na to isté , na ten istý štýl pátrania hlavných postáv a celkovo je už únavné a hlúpe. Ale celkovo ma potešila rolička Poseyovej ktorá je vtipná, Smith a Mewes ako Jay and Silent Bob ktorých scéna je super, tiež Carrie fisherová, kde sa neodpustilo trocha si kopnúť do star wars no a nakoniec malý štek mŕtvého Kennedyho ktorého rozbor scény bol opäť skvelý a mal niečo do seba. No a tá druhá za to že som to dopozeral a predsa len Craven mal svoje momenty aj v tomto filme. Najslabší aj najhlúpejší diel. A ja len dúfam že to s tou 4 nemyslia vážne. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Ak prestaneme nakrúcať horory, prestanú existovať vrahovia?“ Trojka nikdy nebola zlá. Ani v dobe, keď šla do kín a očakávania boli vysoké. S odstupom pár desaťročí je to vlastne veľmi fajn horor. Vždy ale šlo o obrovské sklamanie v zmysle, ako strašne tvorcovia prehajdákali geniálny nápad vnoriť sa do hollywoodskeho zvráteného showbyznisu. Presne z takýchto priemerných a vážne sa berúcich slasherov si prvé dva diely robili  srandu. Nechápte ma zle. Nemám rád humor v hororoch. Takže radšej vážny slasher, ako komediálny. Lenže jednotka s dvojkou síce "žmurkali" na hororového fanúšika, no napriek oceánu riadne drsných vtipov v jadre zostávali mrazivé, seriózne, intenzívne, ponuré a znepokojujúce. Vypovedali o šialenstve v našom svete. Trojka je však proste len priemerný slasher. Nezačína sa úplne najhoršie (ostatne, úvod patrí môjmu miláčikovi z dvojky, Cottonovi Wearymu), no s pribúdajúcimi minútami sa stáva čoraz nudnejším. Nový scenárista (Kevin nemal čas) síce raz za čas vymyslí niečo originálnejšie (naháňačka v makete domu Prescottovcov, Lance Henriksen ako zvrhlý cormanovský producent), ale skôr alebo neskôr to utopí v nezáživných postavách a nudne prepletenom scenári, márne sa ku koncu snažiaceho o šokovanie diváka. Najsmutnejšie je, že už ani vracajúce sa pôvodné preživšie postavy z jednotky a dvojky nemajú čo hrať a predvedú maximálne tak nové účesy a šaty (a spôsob, ako do série vrátiť Randyho Meeksa je ozaj dosť WTF). Smutné zavŕšenie trilógie... po ktorej prišla asi ešte smutnejšia štvorka, snažiaca sa univerzum zmodernizovať a predstaviť novej generácii. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Změna scénáristy určitě nebyla změnou k lepšímu, děj třetího dílu série se mi zdál tak nějak roztříštěný a kostrbatý. Zatímco všelijaké dějové zvraty jedničky a dvojky mě bavily, tady už jsem z nich byl chvílemi trochu zpitomělý. Nemělo to zkrátka už takovou šťávu, takový tah na branku. I když to není vůbec špatný film, kvality svých dvou předchůdců zdaleka nedosahuje. Nicméně je v něm dost podařených momentů i žertů (vlastně je to spíš komedie, než horror), pár dobrých narážek, jedna princezna, a já si dlouho říkal, že mu dám za čtyři. Ale pak mi došlo, že ke konci už jsem se malinko nudil a že ta čtvrtá hvězda by se pouze nesla na vlně mé velké obliby předchozích dvou dílů. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (39)

  • Tržby v severoamerických kinech dosáhly 89,1 milionu amerických dolarů, v celosvětových souhrnně 161,8 mil. (NIRO)
  • Zelený oblek, který nosí Jennifer Jolie (Parker Posey), nosila i Gale Weathers (Courteney Cox) v původním filmu Vřískot (1996). Je to však replika, protože všechny obleky byly po dotočení první části zničeny. (newpage)

Reklama

Reklama