Reklama

Reklama

Obsahy(1)

William Miller vyrastá s prísnou matkou, ktorej neustále konflikty s jeho staršou sestrou vyvrcholili až jej odchodom z domu. Bratovi však nechala darček - zbierku platní rockových kapiel. Pätnásťročný chlapec sa do rockovej hudby zamiluje, prispieva do školského časopisu, a sníva o tom, že sa stane uznávaným hudobným kritikom ako jeho vzor Lester Bangs. Jedného dňa sa jeho sen stane skutočnosťou a William vyráža na svoje prvé turné... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (387)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Komentar se tyka prodlouzeny verze. Film je zbytecne dlouhej a konec protahovanej. To je k vytkam vsechno. Film sleduje mladyho novinare jezdiciho po turne s kapelou. To je v podstate k pribehu vsechno, ale ono to naprosto staci. Skvela pohodova zabava, mix mezi romantikou, drama a komedii, to za prakticky neustalyho zneni paradnich pisnicek a do jednoho se skvele prirozenejma a sympatickejma hercema. Proste naprosto milej a pohodovej film, kterej skvele zvedne naladu a i kdyz je zbytecne dlouhej, ani na okamzik nenudi. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Kto je herec Patrik Fugit,ktorý s noblesou hrá rockového novinára Williama Millera?Pre mňa doposiaľ Unknown,možno som ho niekde videl,ale nespomínam si na to,ale čo viem,že spomínať budem na tento herecký výkon mladého húževnatého žurnalistu,ktorý spoznáva kapelu Stillwater,s ktorou sa púšťa na turné a bude musieť popritom riešiť vzťahy v kapele,vzťahy s takmer nervovo zrútenou mamou Frances McDormand(oscarová nominácia),či spoznáva po uši zaľúbenú fanúšičku Kate Hudson,ktorá tiež nie je na tom neskôr práve psychicky najlepšie,inak herecký ansámbel je perfektný,dianie ma nemalo kedy nudiť,lebo som bol zamestnaný počúvaním ich Muziky,celkovo Soundtrack je spestrením.Dynamická retro dráma,ktorá je preto taká dobrá,lebo má scenár Camerona Crowea(získal oscar za screenplay),kamera Johna Tolla,výprava a strih.P.S.Hoffman ako Billov poradca,na niekoľko scén,prispieva ku kvalitnému filmovému zážitku.Povedal by som,že Crowe potrebuje nejaký návrat,ktorý by ho vrátil späť na výslnie. ()

Reklama

Matty 

všetky recenzie používateľa

Obyčejná školní maturita působí vedle Willovy zkoušky dospělosti jako zbytečně stresující, nudná a pro praktický život prakticky nepoužitelná. Jeho divoké dobrodružství nevzbuzuje závist, protože podvědomě tušíme absenci příbuzenského vtahu mezi realitou a takto ladnými zákrutami osudu, nýbrž radost z toho, že jej s ním můžeme od prvního kytarového rifu do posledního polibku na rozloučenou sdílet. Sbírat materiály pro článek do celostátního magazínu, být obklopen dívkami, pro něž éra hippie nikdy neskončila a moci naživo poslouchat ty nejlepší rockery, pod nimiž se kdy chvěla zem. Celkové aranžmá je pro Crowea důležitější nežli pevnost dramatického oblouku. Will během první a nejúžasnější cesty svého života pozná, že u četby Jako zabít ptáčka možná něco začíná, ale rozhodně nic nekončí. Krom řady lekcí tvrdých dostane i pár těch něžnějších a kdo viděl dva a více zástupců subžánru road-movie, velkých překvapení se nedočká. Na pozici hlavní postavy si krom Willa dělá zálusk jeden ze „zasvěcovatelů“, Russel (B. Crudup). Nárok mají oba. Stejným dualismem trpí konec filmu, kdy teprve ten druhý (po uzavření milostné linie) je tím oficiálním. Některé podzápletky zas vyznívají do ztracena a jejich význam pro primární děj není zřejmý (sestra). Řešit tyhle podružné záležitost u parádní pocitovky se soundtrackem, jenž ví, co je kvalitní muzika, znamená koledovat si o nálepku suchara, který nic nepochopil. Na důkaz, že pochopil, totiž na zprostředkování mého veskrze dobrého pocitu, slova bohužel nestačí. 85% Zajímavé komentáře: Mr.Apache, Eddard, JohnnyD ()

kleopatra 

všetky recenzie používateľa

"Rockové hvězdy mi unesly syna" říká Frances McDormand svým studentům. A má pravdu. Její synáček infikován dědictvím- deskami s rockovou muzikou - po starší zběhlé sestře odjíždí na turné s kapelou, aby se vrátil jako jiný člověk: bez iluzí o čistotě rockerské filosofie, bez panictví a nakonec i bez článku do novin, pro který to všechno začalo. Perfektní film, nadupaný klasickou i pro film nově složenou muzikou, s vtipným scénářem a dobře obsazenými (a ještě lépe zahranými) rolemi. ()

Jamal 

všetky recenzie používateľa

Vyhrál jsem dva lístky na tento film, normálně bych na něj nešel objevil jsem tak kouzlo nevelkých kinohitů, a byla z toho jedna z nejlepších podívaných jaké jsem viděl, bohužel mě ale od té doby Kate moc nepotěšila, snad jen v Vše o Adamovi, ale to jsem viděl až poté i když to bylo natočené dříve .... škoda že dále nezvyšovala svoji laťku :: (( ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (45)

  • V scéne, kde si William (Patrick Fugit) robí poznámky, je obklopený nálepkami. Ich výrobca, 3M, ich ale na trh neuviedol pred rokom 1977. (Arsenal83)

Reklama

Reklama