Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zpustošenou krajinou se potlouká tulák (Kevin Costner) se svým mezkem. Na živobytí si vydělává přednesem Shakespearových dramat. Při jednom z jeho vystoupení je proti své vůli zrekrutován do Bethlehemovy armády. Z "přijímače" se mu podaří uniknout a aby při útěku nezmrznul, "půjčí" si z náhodně nalezené kostry pošťáckou uniformu. S cílem zůstat naživu přichází do městečka Pineview a tvrdí, že je skutečným poštovním úředníkem obnovené vlády Spojených Států... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (381)

Shit 

všetky recenzie používateľa

Ach ovej, to bylo dlouhý. Costner zřejmě po dost zkritizovaným vodním světě chtěl udělat takovej mix právě Vodního světu s jeho nejlepsím filmem Tanec vlků, ale Pošťák prostě nemá potenciál na 3 hodinovej film, spousta scén je tam zbytečnejch, některý sou protahovaný a celý to nemá žádnej spád a hudba stojí jednim slovem za hovno. A ani takovej ten postapokaliptickej svět ala Mad max vůbec nepůsobí, spíš to vypadá jak něco ze 17. století. A bohužel se costner ani nevyvaroval stupidních proslovů a konečná bitka je příšerná a ještě to kázání nakonec, to byla hrůza, to si moh Costner fakt odpustit. Jak mam jeho filmy rád, tak tohle je bída, snad jen kdyby se to zkrátilo o hodinu, tak by se z toho dalo něco udělat, ale takhle to je jen na 3* ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $80miliónovTržby USA $17,626,234Tržby Celosvetovo $27,000,000║ Ako pekné peniaze investované do tohto projektu boli ale podľa mňa je to tam cítiť, výprava na úrovni, úžasná hudba, niektoré scény neskutočne silné, sajúce so silnou dávkou atmosféry, hlavne tie nad-lety s kamerou sú fascinujúce, celkovo samotná predloha je výborná, každým pozretím to naberá na sile, film čo zreje ako víno, Costner je vizionár, dosť aktuálny film, a tie skoro 3hodinky ubehnú ako voda. /80%/ ()

Reklama

Bauer 

všetky recenzie používateľa

Jo , jo a ještě jednou jo! 50%?? Ale no tááák lidi! Co se Vám na tom nelíbí?Film je jednoduchý a originální.Willa Pattona znám pouze z filmů Armageddon a 60sekund , kde hral jen samé sympaťáky , takže jeho padouch mně velice překvapil a byl zahrán na výbornou.Sympatický Kevin Costner se postavil za a i před kameru a v obouch případech předvedl velice kvalitní práci.Abych nezapomněl , nádherná hudba.Nemám rád dlouhé filmy ale tady sem se cca 3 hodiny skvěle bavil a to byl účel! ()

StarsFan 

všetky recenzie používateľa

Nebylo to zas tak špatný, jak byste podle recenzí čekali... jenže ani žádná geniální věc to taky není. Přesto se pořád jedná o film, na který se dá dívat a na který si při nějaké nápovědě vzpomenete i za rok, protože dějová zápletka je celkem neotřelá a originální. To ale neznamená, že by nešla natočit líp. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Takže máte dobré semeno.“ – „Čo?!“ – „Len sa pýtam.“ Tu zostáva rozum stáť. Tesne predtým, ako otrasný Posol budúcnosti v roku 1997 prešumel kinami, nachádzal  sa narcis Costner v zlej situácii. Na jednej strane sa ako herec prepožičal viacerým bombám (Nepodplatiteľní, Oosbný strážca, Pole snov) a ako režisér/producent stvoril Tanec s vlkmi. Zároveň ho ale začala ovládať temná sila. Prehnané režijné ambície, škaredé správanie ku kolegom, až trápna sebadôvera a samodeštrukčná láska k plytkým scenárom (a samozrejme k samému sebe). To pochovalo jeho priateľstvo s režisérom Kevinom Reynoldsom a jeho „herecké" filmy prepadli (Strom snov, Wyatt Earp, zelený svet). Keď ho nadchol post-apokalyptický scenár Erica Rotha (Oscar za Forresta Gumpa) a Briana Helgelanda (Oscar za L.A. - Utajené skutočnosti) a rozhodol sa ho režírovať a zahrať si v ňom titulnú rolu, diváci nevedeli, či majú čakať návrat kráľa alebo definitívne potvrdenie, že Tanec s vlkmi bol náhoda. Ale i Kevinovi najväčší nepriatelia čakali prinajhoršom priemerný film. Sračku roka nečakal nikto. A predsa sa dostavila! Scenár šokuje vysokým stupňom kreténizmu (chlap naháňa druhého chlapa, zrazu z kríka vyskočí lev a zožerie ho, k tomu fakt ťažko niečo dodať), herci obvykle schopní podať dobré výkony (Olivia Williams, Will Patton, Giovanni Ribisi) sú jedným slovom hororoví, akčné scény ako keď sa deti v družine naháňajú po lúke a mávajú pri tom palicami (občas vzadu precvála kôň s jazdcom, aby sa nepovedalo), triky nekomentujem, príbeh hlúpy, sci-fi trápne, dialógy sa nedajú počúvať, vzťahy medzi postavami vás poriadne naštvú, dej nemá logiku (ústredný hrdina si na polievku zarába hraním Shakespearea) a hnilou čerešňou je vražedná dĺžka (tri hodiny ku*va). Nevraviac o televíznych kostýmoch, zaliečavej a podliezavej hudbe a patetických scénach (americkú poštu Costner chápe ako základný pilier, na ktorom stojí celý civilizovaný svet). Film som si (i kvôli mimoriadne negatívnym recenziám) nechal v kine ujsť a keď som to s ním riskol na VHS, zasa až také zlé sa mi to nezdalo. Ale keď som si túto kravinu v roku 2010 zopakoval v televízii... skutočne fuj. Ale skutočne, Kevin. Plusy: pekná kamera, občas fajn post-apokalyptická výprava a paradoxne práve celková blbosť scenára. Tá je taká mimoriadne vysoká, až je to svojím spôsobom zábavné. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (10)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Davida Brina. (Terva)
  • Snímek získal tři nominace na cenu Saturn, a to v kategoriích nejlepší sci-fi film, nejlepší herec ve vedlejší roli (Will Patton) a nejlepší herec (Kevin Costner). (Terva)
  • Jméno údajného prezidenta, které Pošťák (Kevin Costner) používá, je stejné, jako skutečné jméno bubeníka slavné britské kapely The Beatles Ringo Starra, který se jmenuje vlastním jménem Richard Starkey. Patrně se jím filmový Pošťák také inspiroval. (ajaxx)

Súvisiace novinky

Costnerův western nabírá první herce

Costnerův western nabírá první herce

14.08.2022

Po letech příprav se oscarový režisér a slavný herec Kevin Costner (Tanec s vlky, Yellowstone) chystá konečně vrátit za kameru. Vybral si k tomu svůj srdeční projekt Horizon, jenž bude epickou… (viac)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (viac)

Reklama

Reklama