Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý príslušník špeciálnych jednotiek Frank Martin (Jason Statham) pracuje ako nájomný kuriér, ktorý preváža tie najnebezpečnejšie zásielky. Čo dostane, to tiež doručí, a na nič sa nepýta. Frank však nedávno zmenil nielen prácu, ale aj pôsobisko. Z Francúzska sa na čas presťahoval do Miami, kde teraz pracuje pre zámožnú rodinu Audrey a Jeffersona Billingsovcov (Amber Valettaová, Matthew Modine), čo je záskok za kamaráta. Jeho jedinou prácou je v podstate každý deň voziť malého Jacka Billingsa (Hunter Clary) do školy a potom späť domov. Existuje len veľmi málo vecí, ktoré Franka ešte dokážu prekvapiť, ale na jednu z nich narazí práve tu – na kamarátske puto, ktoré vznikne medzi ním a šesťročným Jackom. Keď Jacka unesú, Frank musí využiť všetky svoje schopnosti, aby ho zachránil a prekazil únoscom plány. Nebude to vôbec ľahké. Na ich strane totiž stojí Lola (Kate Nautaová) – vraždiaci maniak v tele supermodelky“ a zákerný Gianni Chellini (Alessandro Gassman)... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (559)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Celkovo by som označil Kuriéra 2 za umelo vytvorenú druhú časť priemerného akčného filmu. Na filme nezaujme ani zápletka, nečakajte ani veľkolepé akčné scény a čo sa týka hercov za zmienku stojí iba nádherná Amber Valletta. Kuriér 2 je skrátka zbytočný film. Neurazí, nenadchne a po piatich minútach zabudnete, že ste ho videli. Odporúčam vám preto aby ste si radšej pozreli film podľa podarenejšieho Bessonovho scenáru Utrhnutý z reťaze. Budete z neho určite menej sklamaný ako z Kuriéra 2. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Pri pokračovaní Kuriéra je potrebné sa zhlboka nadýchnuť a pri scénach kde prestávajú platiť zákony fyziky vydýchnuť a chvíľu pomaly rozdýchavať. Zneškodnenie bomby pomocou žeriava chce kurevský nadhľad , ale hlavne pri bitkárskych scénach ma film ako tak upokojil a pobavil. Dobrá scéna s hasičskou hadicou a súboj so 150kg vážiacim černochom je to najlepšie čo vo filme je, ale v týchto veciach je majstrom J.Chan. Sláva mu. Slabšie pokračovanie , ale napriek tomu sa prikloním k trom , pretože ako akčná jednohubka má aspoň pár svetlejších momentov. 50%. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Počkajte na recepcii. A napite sa vody.“ Dôvod pre rozpútanie akčnej scény každých 20 minút sa vždy nájde. No čo som bol ochotný odpustiť jednotke, v dvojke ma definitívne prestalo baviť. Ani Komando nezískalo Oscara za scenár, ale Kuriér 2 nemá zaujímavého zlosyna a ani zápletku, ktorá by aspoň symbolický predstierala, že jej ide aj o niečo iné, než iba o akciu. Možno keby celých 87 minút tvorila iba akcia, bol by výsledok lepší. Takto však máme k dispozícii parádnu akčnú scénu a po nej útrpných 20 patetických minút s chlapčekom a jeho milujúcimi rodičmi (toto nemá šancu spasiť ani Matthew Modine z Olovenej vesty) a tradične nemiestny bessonovský humor (šušlavý Afroameričan, Francúz učiaci variť Američanov). Tentokrát ma však, na rozdiel od jednotky, nezaujala ani bombastická akcia. Nechala ma chladným; v lepšom prípade som povedal „fíha“, v horšom som odratúval čas do záverečných titulkov. Veľkým plusom tuctovej snímky z tuctovej Bessonovej produkcie, je (stále resp. znova) Statham cediaci v priemere tri hlášky za minútu v tradícii najnamakanejších akčných borcov 80. rokov. ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Přepis telefonního hovoru z dnešního rána mezi mnou a tátou: "Ahoj synu, mám pro tebe úkol." - "Poslouchám." - "Tři osoby - babička, teta Bo..." - "Pravidlo č. 1: Žádná jména!" - "Dobře, tak tedy babička a dvě tety, dnes ve 13 hodin u nich doma." - "Váha?" - "190 kilo + vozejk a jedny berle." - "Místo doručení?" - "Špitál v Litomyšli, severní křídlo." - "Okay. Chci kilo na benzín a dvacku na parkování v areálu. Polovinu teď, druhou potom + buchty od babičky. Když se něco podělá, odjíždím sám. Jakmile se dohodneme, podmínky se nemění. Máme dohodu?" - "Jo, máme dohodu." ()

2Pac 

všetky recenzie používateľa

Nemam ani ponatia o com bola jednotka, hoc som ju videl asi dvakrat a iba matne si spominam o com bola dvojka, hoc som ju akurat dopozeral. Mne to tak vyplachlo mozog, az sa divim, ako mozem suvislo:) napisat tych par riadkov...ehhhhhh....no pomohlo mi to zabudnut na chvilku na skolu a videl v akcii jednu z najsexi zaporacok a to sa pocita.... ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (23)

  • Při volném pádu letadla by letadlo padalo cestou nejmenšího odporu vzduchu, takže čumákem napřed. Nikdy však ne naplocho dolů, jak padá ve filmu. (MrAldridge)

Reklama

Reklama