Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televízna inscenácia renesančnej komédie N.Machiavelliho. Neľútostná kritika spoločnosti, ostrá satira na nešváry duchovenstva a ľudskú hlúposť, ktorá spôsobuje rozvrat manželstva. Starý právnik Calfacci, muž mladej a krásnej Lukrécie, nie je schopný splodiť potomka. Callimaco, zaľúbený do Lukrécie, mu nahovorí, aby dal žene vypiť odvar mandragory. Súčasne ho vystríha, že každý, kto sa prvý s Lukréciou telesne zblíži, umrie na účinky jedu. Preto treba chytiť prvého tuláka (je ním sám Callimaco) a obetovať ho v záujme dobrej veci. Musí však presvedčiť Lukréciinu matku a cnostnú Lukréciu, preto podplatí spovedníka Timotea. Mních svojou kazuistikou schváli a požehná tento zámer. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (3)

Stefan_M 

všetky recenzie používateľa

Je dobre vidiet hercov, ktori este ziju a maju o cca 29 rokov menej, ale aj tych ktori uz nie su medzi nami v dobre zahranych ulohach. Velmi dobre sa na to pozera. ()

mchnk 

všetky recenzie používateľa

Nemůže být pokaždé slovenské, inscenační posvícení. Přehnaný humor páchnoucí až troškovinou a naivní zpívánky z druhořadého seriálu pro mládež sedmdesátých let. Legrace je tu, žel přírodo, poskrovnu. ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Film o plodnosti a o láske, a takmer bez žien, túlia sa k sebe hlavne muži za doprovodu infantilných pesničiek. Jedine Kňažko zachraňuje mužskú česť, ale aj tak je tam viac pitvorenia ako herectva. ()

Galéria (1)

Reklama

Reklama