Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malý Rich Tayler je trošku ustrašený malý chlapec, který si svůj život často znepříjemňuje hrůzostrašnými statistikami o možných úrazech a nebezpečích, běžně číhajících na chlapce jako je on. Jednoho dne se za prudké bouřky schová v obrovské městské knihovně, kde uvidí podivného pána Downeyho, který mu vypíše čtenářský průkaz a ukáže bojácnému Richovy cestu do tajemného světa knižní fantazie... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (73)

RKBoy 

všetky recenzie používateľa

Dnes to považujem za priemer ale ako malý som tento film miloval.Teraz to na mna pôsobí aj dosť jednoducho a animácia sa mi už nezdá tak skvelá,takže nostalgia má vplyv na hodnotenie.Ale aj tak sa jedná o jednoduchý rodinný film , ktorý je milý a hlavne obrovský zážitok pre deti do 10 rokov (aspoň pre mňa bol :) ). ()

Echelon1 

všetky recenzie používateľa

Ďalší film, ktorý som videl v detstve kedysi hoooodne dávno a na ktorý som úplne zabudol. Pamätám si len pár zábleskov, a že som to pozeral za skorého rána, keď slnečné lúče len pretínali koruny stromov. Ak ma pamäť neklame, ešte som vtedy nechodil ani na ZŠ. Síce si pamätám z toho len na pár zábleskov, ale moje pocity/predstava dnes/ po rokoch sú zhruba ako moje hodnotenie. ()

Reklama

Prochy38 

všetky recenzie používateľa

Lehký nadprůměr v rámci dětského, rodinného filmu. Do toho vlastně je 80% filmu animováno ve stylu W. Disneyho. Nebylo to zlé, ale taky žádná vělká pecka. Sotva to někdo může těžce odsoudit, zároveň je těžké to vynášet do nebes. Pohodové, lehce motivační pro čtenáře, M. Culkin v klídku. Toť asi vše. ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Kopírka Neverending story je z tohoto fantasy cítit na míle daleko. To ale snímku paradoxně nezabraňuje v tom, aby se u něj v klidu pobavila celá rodina, protože není ani trapný, ani nudný a zdlouhavý. Je to přesně ten typ fantasy filmu se sympatickým hrdinou, jakým byl pro děti v roce 2001 nový filmový Harry Potter: úchvatný, zábavný a dokonce jsem si na něj po letech i vzpoměl... ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Toto proste musíte vidieť. Miloval som túto snímku v detstve. Hraný film sa v polke mení na milú animovanú rozprávku. Všetko s Macaulay Culkinom v hlavnej úlohe. A so skvelým slovenským dabingom. Naozaj krásne. Detský rozprávkový film The Pagemaster - Vládca kníh vychádza z podobného motívu ako známy Nekonečný príbeh (1984). Bojazlivý chlapec Richard sa dostane do sveta kníh a so svojimi sprievodcami - knižkami Dobrodružstvom, Fantáziou a Hororom prežije mnohé eskapády, pri ktorých stratí strach a získa odvahu. Tvorcovia vo filme kombinujú hrané pasáže s animovanými sekvenciami. Postupujú pri tom cestou najmenšieho odporu: scény s živými hercami tvorí len prológ a epilóg filmu, zatiaľ čo prevažná časť deja sa odvíja v animovanej podobe. Výtvarné poňatie sa líši od disneyovského štýlu. Film sa odvoláva na známe postavy dobrodružných a hororových príbehov, aj na rozprávkové bytosti. Jeho základná myšlienka je uviesť malých divákov do báječného sveta, ukrytého v knihách. Atraktívnosť snímky má pozdvihnúť účasť detskej hviezdy Macaulaya Culkina, ktorý sa tu však objaví len na malej ploche, zato však dostal animovanú podobu. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (10)

  • V pôvodnom scenári mal Macaulay Culkin (Richard Tayler) hrať chlapca neznášajúceho čítanie, ktoré si časom zamiluje. (Greenpeacak)
  • Jedná sa o prvý film, v ktorom sa nachádzajú živí heri, animácia a CGI pokope. (Mihail123)
  • Ústrednú melódiu filmu "Dream away" naspievala Lisa Stansfield. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama