Reklama

Reklama

Rambo II

  • Československo Rambo II (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Tri roky po nešťastných udalostiach v americkom provinčnom mestečku Hope sedí traumatizovaný vojnový veterán John J. Rambo (Sylvester Stallone) vo federálnom väzení bez akýchkoľvek vyhliadok na „krajšie zajtrajšky“... Našťastie má však jeho bývalý veliteľ, plukovník Samuel Trautman (Richard Crenna), mäkké srdce – a dôležitú úlohu: Rambo má v jeho mene a na jeho zodpovednosť odletieť do Vietnamu a pokúsiť sa nájsť nezvestných amerických vojakov! Ibaže... Ono sa to ľahko povie, ale ťažko vykoná! Zakrátko po príchode do Vietnamu totiž Rambo síce nájde trestanecký tábor, v ktorom sú hrdinskí dôstojníci väzení... No problémy na seba nenechajú dlho čakať: keďže sa totiž vojna oficiálne skončila, americkí politici odmietajú o jeho misii čokoľvek vedieť, nieto sa v nej nebodaj ešte aj angažovať, a tak Ramba nechajú v štichu! Preto asi veľmi neprekvapí, že cestu späť domov si drsný veterán bude musieť prestrieľať úplne sám! (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (692)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

John J. Rambo, narodený 6. 7. 1947 v Arizone, indiánsko - nemeckého pôvodu. Do armády Spojených Štátov Amerických vstúpil dňa 6. 8. 1964. Bol prijatý k Špeciálnym jednotkám. Päťdesiatdeväť potvrdených zabití, dve Strieborné hviedzy, štyri bronzové a štyri purpurové srdcia, Kríž za zásluhy, medaila za statočnosť... dokonale vycvičený, vražedný stroj v ostrej akcii, v juhovýchodnej Ázii, priamo vo vietnamskom vnútrozemí. Poslanie: záchrana amerických, vojnových zajatcov. Drsná, akčná jazda. **** ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Toto pokračovanie je jasným príkladom odpútania sa od kvalít prvého dielu a pokračuje už len v čisto akčnom vystúpení. Ale v dvojke to ešte tak neškrie a neškrípe. Je síce jasné, čo si chceli tvorcovia dokázať, no aj tak si to vždy rád pozriem a uspokojím svoje sklony k akcii osemdesiatych rokov! 80%. ()

Reklama

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Toto sú 80s! Toto je reaganovská akcia! Toto je alma mater akčného filmu! Len on, John Rambo, versus celý Vietnam! Už len námet s návratom do Vietnamu a oslobodzovaním ešte stále zajatých vojnových zajatcov a zároveň liečenie starých krívd amerického národa je tak postavený na hlavu, že nemožno očakávať serióznu výpoveď o vojne ako bol prvý film, ale je lepšie sa pripraviť na non-stop akciu, ktorá vstúpila do dejín ako jeden z pilierov akčného filmu. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Jerry Goldsmith: 1. Main Title [2:14] ,2. Preparation [1:19] ,3. The Jump [3:21] ,4. The Snake [1:53] ,5. Stories [3:30] ,6. The Cage [3:59] ,7. Betrayed [4:26] ,8. Escape from Torture [3:40] ,9. Ambush [2:47] ,10. Revenge [6:16] ,11. Bowed Down [1:05] ,12. Pilot Over [1:55] ,13. Home Flight [3:02] ,14. Day By Day [2:07] ,15. Peace in Our Life - Frank Stallone [3:20], ()

kingik 

všetky recenzie používateľa

Kde jsou ty časy, kdy Stallone ještě válel jako neochvějný a nasteroidovaný John Rambo. Když kolem něj vybuchovaly granáty, tak něco jako střepiny neexistovalo. Když chtěl sestřelit vrtulník, neváhal si výzbroj půjčit od Robina Hooda moderní doby. Film v podstatě šlape jako dobře namazaný stroj a je výrazně akčnější a dynamičtější než první díl. Změna režiséra nebyla nutná, ale došlo k ní. George P.Cosmatos sice nikdy nebyl nijak suverénní režisér, ale zde předvedl to nejlepší ze svého režisérského ranku. Stallone v obrovské formě, a to hlavně fyzické, obdivuhodně dokázal zvládnout akční scény, z nichž prýští poctivost a dobrá připravenost. Naolejovaní hrdinové se dnes změnili na nagelované, a tak dvojka Ramba dává vzpomenout na nesmrtelné osmdesátkové akční hrdiny. Budiž jim filmová akční půda lehká. 80% ()

Galéria (132)

Zaujímavosti (74)

  • Dolph Lundgren měl původně hrát hlavního padoucha Podovskyho. Protože si ale Stallone uvědomil, že jde o stejného herce, který byl obsazen zároveň do Rockyho IV (1985), tak jeho účast na projektu zrušil. Role poté připadla Stevenu Berkoffovi. (Divočák)
  • Rambovo (Sylvester Stallone) datum narození je 6. červenec 1947, kdy se v Sovětském svazu začaly vyrábět proslulé samopaly AK-47. (Dinsberg)
  • Velký ruský bitevní vrtulník je ve skutečnosti francouzský vrtulník SA 330 Puma, který byl doplněn o křídla a výzbroj, aby imitoval ruský MI-24 Hind. (JohnSmith)

Reklama

Reklama