Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policajt Marion „Cobra“ Cobretti (Sylvester Stallone) je poverovaný prípadmi, ktoré ostatní policajti odmietajú. Teraz je na stope maniaka, ktorý spáchal niekoľkonásobnú vraždu sekerou. Jeho úlohou je chrániť jedinú svedkyňu, modelku Ingrid (Brigitte Nielsen), ktorá akoby zázrakom prežila masaker bandy psychopatov. Hneď ako Cobra prevezme úlohu, má plné ruky práce, aby zachránil Ingrid pred ďalšími útokmi zabijakov... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (472)

InJo 

všetky recenzie používateľa

Stalloneho KOMANDO. Hlavní hrdina je stylizovaný tak moc, že už s realitou nemá společného vlastně vůbec nic. "S psycháči nekšeftuju. Ty hned odprásknu! Jsi choroba a já jsem lék!" - přesně ten typ drsňáckých hlášek, které jako kluk echt žerete a v dospělosti se přitrouble usmívate, jak jsou absolutně over-the-top a gay (ve všech smyslech toho slova). Řemeslo je to však lehce nadstandardní a na zábavnosti a poutavosti mají jistě podíl i typická 80's atmosféra (ty songy, mlask), rychlé tempo, spád a krátká stopáž. Zkrátka to výborně šlape od cool začátku až do ukázkové masivní vybíjené na konci. Těžkotonážní guilty pleasure, jehož tupost nenasírá, nýbrž napomáhá k tomu si snímek ještě více užít (viz již zmiňované KOMANDO). 70 % ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Volejte Cobru. Typický zástupce osmdesátkových cheesy akčňáků s cool Slyem. Pohrdání autoritami, suché, mizerně přeložené hlášky, děravý scénář a extrémní spotřeba nábojů. Kde jinde hraje pohodová popová muzika a záporáci se věší na háky jako prasata. Neskutečná stylovka. Jako by Bruce Springsteen vzal samopal a začal likvidovat zločince. ()

Reklama

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Lehce kultovní záležitost pro nostalgické pamětníky, fandy 80's stylu nebo aspoň pro fandy Slye. Já tenhle film viděl poprvý na videu u spolužáka snad dokonce ještě bez dabingu a jakožto socialistické dítko na něj zíral dost nechápavě a zároveň užasle. Ale pryč s nostalgií a ruku na srdce - je to strašlivá hovadina. Hovadina osmdesátkově kýčovitá, s retardovaným dějem, plná lobotomizovaných dialogů. Sly (který si ten film mimochodem sám pro sebe napsal) je většinu času k smíchu, jak skoro nevyndá z huby sirku nebo jak se xichtí a hláškuje (tehdy to ale samozřejmě tolik komické nebylo). Irituje mě nesympatická kobyla Nielsen, na kterou se tu fakt strašně nerad dívám. Kulervoucí jsou třeba taky prostřihy na partu cvičenců se sekerami a vůbec celá halucinační zápletka o undergroundové mordýřské organizaci. Její šéf, testosteronem napumpovaný psychopat Thompson s opravdu parádní držkou, je ovšem prvoligový záporák. A má zjevně i velké kouzlo osobnosti, když se kvůli němu desítky chlápků včetně jedné policajtky vydají na naprosto iracionální polovojenskou operaci s cílem odkráglovat jednu blbou blondýnu. Eh, mám rád mozkovýplachový osmdesátkový akčňáky, ale musejí mít aspoň trochu hlavu a patu. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

"Ty si choroba a ju liečim." Ak by šiel celý film v štýle bohovskej úvodnej scény, tak by z toho bola ďalšia pecka ako Rambo II, či Rocky IV. Bohužiaľ čoskoro film stratí tempo, úsmevnú béčkovosť a atmosféru. Dej je síce zaujímavý, no hudba priemerná, Brigitte Nielsen oblečená a finálna bitka nudná. Škoda. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Stallone si rok po kultovom druhom Rambovi ešte raz zopakoval spoluprácu s jeho režisérom, presunuli dej do mesta, za záporákov si zvolili dokonca armádu zabijakov a síce vznikol jeden z najbéčkovejších a možno aj právom najzapadnutejších, ale pre mňa aj tak najzábavnejších Stallonových filmov. Film je aj kvôli dĺžke veľmi priamočiary, ale aj tak mi nepríde ako bežná žánrovka. Hlavne prvá polovica ani moc nepripomína klasický akčný film, ale skôr je to taký zaujímavý kriminálny slasher, no bez viditeľných vrážd. Ale aj tak je celá táto časť slušná zábava, Sylvester Stallone je tu správny frajer, ako sa na béčko osemdesiatych rokov patrí a tak je tu plno ikonických momentov, ktoré ho velebia a toto som mal na týchto béčkach vždy veľmi rád. A navyše ani tá kriminálna línia vôbec nie je zlá, ale samozrejme len v rámci žánru, páchatelia sú síce známi, takže tu diváka nemá čo prekvapiť, ale to ich vyčíňanie, ale aj pátranie po nich je celkom atmosférické, občas aj trochu napínavé, ako napríklad celá časť v nemocnici a plusom je aj ten štandardný akčný motív, ochrana svedkyne. A v druhej polovici je už z toho pravá žánrovka, tu sa už zabijaci rozhodnú svedkyňu zabiť a tak sa hlavný hrdina až do konca nezastaví v ich zneškodňovaní. Takže aj po akčnej stránke som celkom spokojný, prvá polovica ponúkne skôr len tie spomínané slasherové momenty, pričom aj toto mi celkom vyhovovalo, no omnoho viac ma bavila samozrejme tá druhá. Film ponúkne až prekvapivo dobrú automobilovú naháňačku, dokonca aj slušný súboj, keď Stallone po odchode z bytu čelí trojici zabijakov, ale hlavne dlhé finále. Síce tomu chýba väčšia nápaditosť, Stallone vlastne len väčšinu času monotónne strieľa zo samopalu, ale na zneškodňovanie motorkárov sa vždy dobre pozerá a je tu toho plno, takže v tejto fáze sa za počet zabitých protivníkov rozhodne hanbiť nemusí. Sadlo mi aj obsadenie, Sylvester Stallone tu nehrá svoju typickú postavu, ale skôr typického akčného hrdinu osemdesiatych rokov a to mi rozhodne vyhovuje, chráni tu Bridgitte Nielsen, ktorá mi síce nikdy nebola moc sympatická, ale v týchto béčkach mi sedela, bavili ma aj všetci výraznejší členovia polície a záporákov prezentuje démonický Brian Thompson. Režijne mi to až na občas podivné zábery kamery tiež nadmieru vyhovuje. Takže ja si nemôžem veľmi sťažovať, na podobných béčkach som vyrastal a nedám na ne dopustiť. A tak je pre mňa Kobra žánrová klasika, jeden z tých lepších Stallonových akčných filmov a raz za čas si to s radosťou pozriem a bavím sa stále rovnako. 76% ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (29)

  • Cobra byla nasazena v 2131 kinech současně. Ale aby se do denního programu kin vešlo ještě jedno představení, nechal Stallone film zkrátit na necelých 90 minut. (dezert)
  • Zabijákův nůž byl speciálně pro film navržen designérem Hermanem Schneiderem. (Fenk)

Reklama

Reklama