Reklama

Reklama

Lidské monstrum ožilo, zachraň se, kdo můžeš! Pro milovníky hororů, ale i jejich odpůrce, je určena vtipná a divácky vděčná parodie Mela Brookse. Hrdinou příběhu je nadějný vědec Frederick, vnuk dr. Frankensteina, který na přednáškách s oblibou odhaluje svým studentům nejrůznější "tajemství" lidského těla. Když obdrží závěť Victora Frankensteina, odjíždí z Ameriky do starého rodinného sídla, aby převzal dědictví. Jeho "součástí" jsou také potrhlý sluha Igor a tajemná domácí paní Blücherová. Ve sklepení domu Frederick objeví pracovnu svého neblaze proslulého dědečka i recept, jak oživit člověka. Není divu, že právě tento "odkaz" dlouho na pokoji nenechá. Jeho vědecký pokus se mu však poněkud vymkne z rukou a znovuoživlý člověk začne ohrožovat ostatní pokojné občany... (Česká televize)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (140)

Muso 

všetky recenzie používateľa

Jedna z najlepších hororových komédií (i keď viac komédia) čo som v poslednej dobe videl. Pochmúrna scenéria transylvánskeho hradu, miestnosti plné pavučín a prachu či atmosféra cintorínu-to všetko výborne kontrastuje s odľahčujúcimi vtipmi založenými hlavne na hláškach a dialógoch. Ktomu si pridajte svižné tempo filmu a parádne herectvo Gene Wildera čoby mladého Frodoricka Frankenstína a Marty Feldmana ako ujetého sluhu Ajgora a o zábavu máte postarané. ()

Hennes 

všetky recenzie používateľa

Opravdu vydařená parodie, kde se Gene Wilder pouští se svým "výtvorem" dokonce do pěveckého a tanečního čísla. Frau Blücher, Igor-Ajgor i obě osudové ženy mladého Frankensteina (obě zajímalo ohromné přirození Petra Boyla :-) jsou povedeně zpracované postavy. Lechtivý humor Mela Brookse opět slavil úspěch, doplněno o vtipné scény, jako například rodiče hledajících svou dcerku. ()

Reklama

ancientone 

všetky recenzie používateľa

Cirkus toporný ako "Frenknstínovo" stvorenie, s príťažlivým vizuálom starých dobrých hororových čias a nevalným počtom naozaj funkčných atrakcií. Potrhlosť sa pohybuje stále v škále dôstojnosti, nespúšťa sa žiadna veľká ochutnávka odvážneho korenenia, sladenia flambovania a porcovania klasiky a Brooks je autorom paródie s obstojnou, ale veľmi rýchlo pominuteľnou chuťou. ()

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film mi hodně dlouho unikal a po zkouknutí jsem nadšen. Parádní komedie s fenomenálním Wilderem který má naprosto dokoalý křik. Ono v tomt filmu nejde ani moc o potřeštěnost spíše jako o přeřekutí. Začátek kde se setá Wilder s Feldmanemje naprosto komediiální zlato. A celkově scény s Feldanem jsou bez chyby. Ke konci film sice trochu začne nudit ale i tak dávám hodně silné 4*. Spolu s Drákulovinama to dělá parádní komediální duo a zároveň poctu hororovému žánru. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Dobrá paródia s niekoľkými úchvatnými sériami vtipov a narážok - návšteva frankensteinovho monštra u starého slepca TOP + prehrávaný akcent Gene Wildera alias Dr. Fronkonstína. Lenže potom je tu množstvo nekončiacej nudnej vaty a menej humorných momentiek, ktoré to podkopávajú pod čiernu zem. Ale stále spokojnosť, akurát to v Amerike moc nadhodnocujú. ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (26)

  • Poslední film pro Oscara Beregi Jr a Richarda Haydna. (HellFire)

Súvisiace novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (viac)

Zemřel Gene Wilder

Zemřel Gene Wilder

30.08.2016

Alzheimerova choroba nám v neděli sebrala třiaosmdesátiletého herce Genea Wildera. Pokud jste viděli Producenty, Ohnivá sedla nebo Mladého Frankensteina, dobře víte, o koho jde. Tohle je ale jen… (viac)

Reklama

Reklama