Reklama

Reklama

Stredoškolák Homer Hickam žije v odľahlom baníckom mestečku Coalwood vo východnej Virgínii, kde ho nečaká žiadna svetlá budúcnosť, len práca v hlbokej a tmavej šachte. V tomto zapadákove sa dá zarobiť na živobytie len prácou v bani. Homer sa však radšej sleduje nočnú oblohu ožiarenú hviezdami. Má veľkú predstavivosť a túži objavovať vzdialené svety. Jedného dňa zbadá na oblohe letieť prvú sovietsku družicu Sputnik. Začne sa zaujímať o rakety a dokonca sa spriatelí s opovrhovaným šprtom Quentinom. Spolu s ďalšími dvoma priateľmi začínajú amatérsky stavať malé rakety. Ich prvé pokusy sú však zúfalé. Aby získali viac vedomostí, študujú chémiu, fyziku, matematiku a nasávajú informácie z kníh. Nakoniec sa im podarí zostrojiť prekvapivo funkčné rakety. To už nie sú len hračky, ale ak uspejú v medzištátnej súťaži mladých technikov, predstavujú aj možnosť úniku z rodného mesta. Homérovi však stojí v ceste jeho vlastný otec, ktorý opovrhuje jeho koníčkom a chce, aby ho Homer vystriedal na pozícii banského majstra. Homer sa však nevzdáva, aj napriek prekážkam ide za svojím snom a v dospelosti sa stane úspešným technikom v Národnom úrade pre letectvo a vesmír. Kariéru banského majstra v zapadákove vo Virgínii tak vymenil za prestížnu prácu pre americkú vládu v NASA, agentúre zodpovednej za americký kozmický program a letecký výskum. A tomu sa povie úspech! (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (194)

uhlajz 

všetky recenzie používateľa

Nádherný film o víře, naději a síle jít si za svým cílem. Cesta života skýtá spoustu překážek, které se musí překonávat, abychom dosáhli na své štěstí. Jake Gyllenhaalsice v roli Homera neexceluje jako v Donniem Darkovi, ale působí velmi příjemně a přesvědčivě. Roli přísného otce, který má s Homerem jiné plány skvěle zahrál Chris Cooper. Tento film musí potěšit snad každého... ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

O snoch, splnených, nesplnených, o ceste, ale hlavne o prekážkach, ktorých je na ceste za snom neúrekom. O tom je tento skutočný príbeh. Rodiný film, ktorý ma dokázal pohltiť aj keď ničím výnimočným neoplýva. On je proste výborne zahraný a natočený so všetkými tými klišé, ktoré sú naštastie podávané s citom a rozumom. Váham, váham, ale nakoniec idem nižšie (otrasný slovenský dabing) a dávam veľmi silné 4 hviezdičky filmu, ktorý by si zaslúžil lepší vysielací čas ako v sobotu poobede. A filmu pri ktorom som si spomenul na jednu životnú pravdu: "Cesta bez prekážok nevedie nikam." ()

Reklama

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Škoda předvídatelnosti (což je u takových filmů běžné) a ztráty tempa kolem poloviny, kdy se Homer vysíral v dolech, protože jinak to byl bezvadný příběh obyčejných lidí, kteří něco dokázali, i když je od toho všichni odrazovali a dokonce jim podráželi nohy. Člověk jednou za čas takovou inspiraci potřebuje a tahle byla moc pěkná. 85% ()

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Partička kamarádů odpaluje rachejtle tak usilovně, že jim to nakonec přinese vítězství v nějaký podivný soutěži. A díky tomu nemusí ten homosexuální kovboj ze Zkrocený hory celej život strávit na šachtě, jak by si přál jeho krutopřísný fotr, ale může dál studovat. Moc mě tohle téma nebavilo... 50% ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Velmi příjemný film, ve kterém patos, pravé rodinné hodnoty a další správné věci naštěstí drží na uzdě pohodová nálada a velmi dobré výkony všech zúčastněných. Může se zdát, že rodinné drama o chlapci z hornického města, který chce být raketovým konstruktérem, není právě typická látka pro Joa Johnstona. Ale to se může jen zdát - on si totiž s dobovou atmosférou, partou kluků a jejich dobrodružným zápalem vyhrál jako vždy, ačkoliv ke konci se to, pravda, trochu táhlo. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (13)

  • Ve skutečnosti to byl Homer Hickam, kdo vypadal jako typický "šprt", zatímco Quentin Wilson byl hezoun. (HellFire)
  • Skutočné mená hrdinov sme mohli vidieť v záverečných titulkoch. (Karush)
  • Film je natočen podle autobiografické knihy "Rocket Boys (Rakeťáci)" od Homera H. Hickama Jr. (rodo)

Reklama

Reklama