Reklama

Reklama

Jurský park 3

  • Česko Jurský park 3 (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Doktor Alan Grant (Sam Neil), paleontológ svetového mena, sa i naďalej venuje štúdiu dinosaurov. Práve sa mu podarilo dokázať, že velociraptory disponovali vysokou inteligenciou a schopnosťou vzájomnej komunikácie. Ale na otrasné osobné stretnutia s pravekou faunou sa snaží zabudnúť. Závratná finančná ponuka manželov Kirbyovcov (William H. Macy, Téa Leoniová), ktorí si chcú zalietať nad Isla Sorna, spôsobí, že sa spolu so svojím asistentom stane ich odborným sprievodcom. Keď však lietadlo zamieri na pristátie, pochopí svoj omyl. Tí dvaja – nie príliš bohatí rozvedení partneri – práve na Isla Sorna stratili štrnásťročného syna Erica (Trevor Morgan) a sú odhodlaní ho zachrániť stoj čo stoj. Niekdajšia základňa Jurského parku je v troskách, ale dinosaurom sa tu darí a človek je pre nich nevítaným votrelcom... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (587)

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Tento tretí diel osviežil doterajšie série Jurského parku, pretože je natočený v inom duchu ako predošlé 2 (kvalitou ho hodnotím rovnako ako druhý diel aj keď sú rozdielne poňaté). Jurský park 3 má dobrú vizuálnu stránku, akciu, ale nie je to nič hlbšie. Je to taký tradičný film do kina, pri ktorom si zaspomíname na prvý výborný diel od Spielberga, ale ani tento ma neurazil. Príjemný oddych a relax s dinosaurami. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

,,Ty kosti tam budou, i když se vrátíme. To je na nich nejlepší, neutečou..." Svižnější než druhý díl. Hraný dokument o cestě do pravěku, kde mnozí ještěři vypadají opravdu věrohodně. Akce, skvostný prales a úžasní ptakoještěři! Laboratoř jakoby vypadla z Vetřelců...i vtípek se skleněným válcem, který má zde ale děsivější pointu. Sam Neill připomíná během filmu čím dál více Indiana Jonese, čemuž nahrává i výborný dabing J.Štěpničky, dvorního to dabéra H.Forda. ,,Nikdo nehne ani brvou, jasný! Sakra!!!" Viděno 3x. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Tretia časť dinosaurej ságy chce iba baviť, práve je to paradoxne jej najväčšou slabinou a naplno odhaľuje vyčerpanosť látky. Už beztak zbytočnú zápletku má zachraňovať návrat Alana Granta, lietajúce pterodaktyly a tentokrát už naozaj prehnane inteligentné raptory, ktoré budia skôr rozpaky. Akčné scény nepostrádajú patričný švih, lenže Spielbergova pôsobivosť im chýba. Aj sebaparodujúceho humoru je tu až príliš a spolu s neustálym reťazením prevažne neosobitej akcie v o dosť kratšej minutáži to nevyvoláva práve najlepší dojem. Záverečná scená sa síce snaží nostalgicky zviezť na jednotke, ale dojmy zachraňuje už len čiastočne. ()

Melies 

všetky recenzie používateľa

4 / 10 Miera akčnosti tu dosiahla nevídané rozmery a celý film tak degradovala na úroveň béčkových zlátanín - je to zvláštne, ale po chvíli si na všetok ten humbug na plátne takpovediac zvyknete a dokonca aj také megalomanské scény, ako súboj s tým veľkým mäsožravým hovädom vo vode, vás nechajú chladným. Keby im predchádzalo tzv. 'ticho pred búrkou', ich dopad na diváka by bol podstatne silnejší. A tak jediné, čo musím pochváliť, je nápad s raptormi, ktorým bolo v tomto diely trochu pozdvihnuté IQ a stali sa tak hlavnými protagonistami niekoľkých podarených scén - to však ešte dobrý film nerobí. ()

BadoXXII 

všetky recenzie používateľa

Erik Kirby: Četl jsem vaše knížky. Ta první byla lepší. Než jste byl na ostrově. To jste je měl ještě rád. dr. Alan Grant: Tenkrát mě ještě nechtěli sežrat...... Môj vek v čase premiéry - 14 rokov a pravdepodobne najslabší Jurský park. Okrem nadšenia z návratu Alana Granta na scénu film nemá žiadne zaujímavé postavy. Po temnej dvojke (síce blbá, ale dinosaury mali aspoň poriadny apetít čo sa počíta) sa tu jedná až o príliš detskú verziu (kde nezomrie takmer nik) s jedným premúdrelým otravným deckom, ktoré išlo neuveriteľne na nervy (celý čas som si prial nech ho už niečo zožere). Aj napriek tomu sa na scéne našťastie často objavujú veľmi podarené dinosaury (efekty parádne). Nové atrakcie (prevareného T-Rexa nahradil Spinosaurus, okrídlené nebezpečenstvo v podobe pterodaktylov a nový pohľad na vzhľad a inteligenciu velociraptorov) a neskutočne rýchle akčné tempo však nedovolujú žiadnu nudu. Svižná dinosauria jednohubka. P.S.: Kedy už konečne bude Jurský park 4? ()

Galéria (59)

Zaujímavosti (37)

  • Když žoldáci ukazují zbraň, jeden z nich řekne, že jde o „Iron Horn 20mm s výbušnými náboji“. Žádná taková zbraň samozřejmě neexistuje. Jde o Barrett M82A2 ráže 50. Zároveň, pokud jde o údajné výbušné střelivo, při útoku Spinosaura po přistání na ostrově, můžeme v pozadí slyšet zvuky výstřelů, ale žádný výbuch. (Guilemot)
  • Pteranodon byl ve skutečnosti bezzubý. (Marek06)

Súvisiace novinky

Problémové filmy

Problémové filmy

10.02.2008

Dva snímky se v posledních týdnech dostaly do vážnějších potíží, ale podařilo se je včas zachránit před tzv. development hell (peklem nikdy nezrealizovaných projektů). Mark Waters, od něhož brzy… (viac)

Reklama

Reklama