Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptácia klasického románu L. M. Alcottovej o štyroch dospievajúcich dievčatách s odlišnými povahami v období americkej občianskej vojny. Rodina Marchových sa musí zaobísť bez otca, ktorý je na vojne a hlavou rodiny sa stáva rázna, ale láskavá matka. Jej výchova sa nesie v duchu pomoci druhým, súdržnosti a obetavosti. (STV)

Videá (1)

Ukážka z filmu

Recenzie (178)

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Krásny film, taký pozitívny, taký nevinný a máličko feministický v dobrom slova zmysle. Ako stvorený na vianočné obdobie, keďže väčšina filmu sa odohráva v zime a aj na Vianoce. O ženách pre ženy, ale kľudne aj pre celú rodinu. Bola by som možno dala aj päť hviezdičiek nebyť toho, že začiatkom roka som videla najnovšie spracovanie Little Women a ešte som si úplne všetko pamätala, takže už som nebola až taká nadšená, i keď vcelku niet filmu čo vytknúť. Malé ženy mi spríjemnili dnešné meniny😀 a dávam krásne 4 až 4 a pol*. Takýchto filmov je v dnešnom svete už málo. Poukazujú na tie pravé hodnoty a to nielen počas vianočných dní. Mladého Christiana Bala som tu skoro nespoznala. ()

kajas 

všetky recenzie používateľa

Nejsem si jistá, jestli by mě bavila četba více než sedmisetstránkové knížky o čtyřech, respektive pěti ženách z jedné rodiny. Děj totiž plyne velmi pomalu a vlastně se nedozvíme nic jiného, než jestli a za koho se děvčata provdají. Herecké výkony mladých nadějí (mimo jiné i "ucho" Christian Bale) ale stojí za zhlédnutí. ()

Reklama

Madison 

všetky recenzie používateľa

Melodramatická filmová romanca, ktorá vo mne oprávnene zanechala hlboké dojmy. Chvíľami komediálny a nadľahčený, inokedy jemne sentimentálny príbeh zo života štyroch romantických sestier, ktoré neustále bojujú za svoje sny, ideály a ciele. Zo snímky pomerne často vyráža trpkosť a osudové zmeny, ktoré sú tak charakteristické pre každý ľudský život, lemovaný rozdielnymi osobnostnými črtami či pohnútkami. Zo sestier mi veľmi imponovala rozpoltená vášnivá spisovateľka Winona Rider, spočiatku neschopná určiť si svoj vlastný životný smer, krehká jednoduchá ,,žienka domáca" Trini Alvarado, s večným smútkom v očiach, pokorná Claire Danes či citlivá, pomerne vznetlivá, ešte detská Kirsten Dunst. Susan Sarandon celé ženské osadenstvo korunuje svojím rozvážnym dospelým prístupom + do pozitívnych stránok spadá neskutočne nádherná, do deja pasujúca hudba Thomasa Newmana, zábavný mladík Christian Bale a najmä rozprávkové prostredie vianočnej idylky dodáva filmu priam neuveriteľný pôvab. Jedna z najlepších ,,ženských steeloviek" z hollywoodskej produkcie. ()

01Zuzana10 

všetky recenzie používateľa

do kelu. uz som myslela, ze rozsirim zoznam svojich oblubenych filmov, no nespravim to. Teda.. mozno, keby sa film skoncil v polovici. Do vtedy tak ziarivy, plny rodinnej pohody a lasky ... krasny film. Potom to tak trosku slo dole miernym kopcekom.No i tak pekne.. Trosku ma sklamal Gabriel Byrne. Do teraz som ho mala rada. (BTW dufam, ze ten prizvuk, co mal tu v skutocnosti nema:D )ale Winona Ryder!!!!! neviem sa dockat, kym uvidim nejaky jej dalsi film! Oh a ked som citala, ze mala byt Mary Corleonovou v Godfathrovi III.! skoda....s5 k fillmu. zlaty film, som velmi rada, ze som ho videla a uz aspon vim, odkial pochadza ta slavna melodia - bola ustrednou v tomto filme. BTW som zvedava na knihu. Dufam, ze tam to neni tak skratene. /tu ma mierne sklamali, ked rychlo preskakovali udalosti - po scene z Vianoc nasledovala jesen a opat dalsie Vianoce :-( / Vdaka za mily film :) ()

pakobylka 

všetky recenzie používateľa

----- "Jednou všechny vyrosteme. Je dobré vědět, co chceme." ----- Veskrze empatické vyprávění, spletené ze všech podob lásky, lehkého nádechu melancholie a kouzla starosvětských obyčejů. Přináší prostý příběh z těch dávno minulých časů, kdy emancipace byla ještě v plenkách - a jako jednu z nejdůležitějších trvalých hodnot vyzdvihuje vztah k vlastní rodině a k domovu, což je jednoznačně pozitivní zjištění. Nikterak nezakrývá svou příslušnost k románům červené knihovny - ať už psaným či zfilmovaným ... naopak, zdá se, že se jim staví po bok s náležitou hrdostí. Myslím, že je to jeho svaté právo, neboť k námětu přistupuje citlivě a jen s nezbytně nutnou dávkou uslzeného patosu a hořkosladkého romantismu, takže na 4* v pohodě dosáhne. P.S.: ----- "Mysterium ženského světa zahaluje závoj, který není radno odkrývat." ----- Tudíž naprosto nevhodné pro kritické realisty a otrlé cyniky. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (12)

  • Opera, na kterou vzal prof. Bhaer (Gabriel Byrne) Jo (Winona Ryder), se jmenuje "The Pearl Fishers" od Georges Bizeta. (zuza99)
  • Během natáčení došlo k nehodě, během které začaly hořet vlasy Claire Danes, když nesla svíčku do schodů. (Morien)

Súvisiace novinky

Tvůrci Lady Bird se vrací

Tvůrci Lady Bird se vrací

01.07.2018

Tvůrčí trojice zpoza loňského úspěšného snímku Lady Bird, režisérka Greta Gerwig a hvězdy Saoirse Ronan (Brooklyn) a Timothée Chalamet (Dej mi své jméno), se znovu sejdou v nové adaptaci knihy Malé… (viac)

Reklama

Reklama