Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adaptácia klasického románu L. M. Alcottovej o štyroch dospievajúcich dievčatách s odlišnými povahami v období americkej občianskej vojny. Rodina Marchových sa musí zaobísť bez otca, ktorý je na vojne a hlavou rodiny sa stáva rázna, ale láskavá matka. Jej výchova sa nesie v duchu pomoci druhým, súdržnosti a obetavosti. (STV)

Videá (1)

Ukážka z filmu

Recenzie (178)

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

[3,5*]     Výbornú filmovú adaptáciu z roku 2019 som videl pred týždňom, tak som bol veľmi zvedavý na porovnanie. Zaujalo ma, že toto spracovanie má takú skôr rozprávkovú atmosféru, hlavne v prvej polovici a až v druhej polovici začína tá pravá dráma. Tiež mám pocit, že je to kvalitatívne mierne nevyrovnané - prvá polovica je slabšia, tá druhá o poznanie lepšia. Herecké obsadenie je rovnako nadupané ako vo verzii z roku 2019, očarili ma predovšetkým Claire Danes a Winona Ryder, ale zaujali ma aj ďalší, napr. mladučká Kirsten Dunst. Aj hudba je tu výborná (hádam ešte lepšia), Thomas Newman exceluje počas celého filmu. Nakoniec to zhrniem asi tak, že tento klasicky nakrútený film je bezpochyby výborný, ale novšie (a modernejšie) spracovanie je o štipku lepšie. ()

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

Film, který je hodně různorodý. Příběh o čtyřech rozdílných sestrách, jejich matce a dalších ženách v jejich blízkosti a do toho jen pár mužů, je sondou do cca 60. let 19.století. Je zde silný patriarchát a rovnoprávnost tu nemá ještě ani začátky...Což bych se mohla ztotožnit s hlavní hrdinkou - Jo, která si silně jde za svým a nechce silné rozdělování úkonů v životě člověka na mužské a ženské. Myslí si, co si myslí a silně si za tím stojí a proto je za to také patřičně kritizována. Dívka,která si získala mou pozornost svou upřímností, pravdomluvností a možností vyjadřovat svůj názor, i když v tehdejší době měla být dívka ještě pouze podřizovací loutkou. Film ukazuje různé dobové tématiky a jasně dává najevo to, co je důležité i v dnešní době - láska a rodina, která by měla být silně při sobě. Kdykoliv. ()

Reklama

Madison 

všetky recenzie používateľa

Melodramatická filmová romanca, ktorá vo mne oprávnene zanechala hlboké dojmy. Chvíľami komediálny a nadľahčený, inokedy jemne sentimentálny príbeh zo života štyroch romantických sestier, ktoré neustále bojujú za svoje sny, ideály a ciele. Zo snímky pomerne často vyráža trpkosť a osudové zmeny, ktoré sú tak charakteristické pre každý ľudský život, lemovaný rozdielnymi osobnostnými črtami či pohnútkami. Zo sestier mi veľmi imponovala rozpoltená vášnivá spisovateľka Winona Rider, spočiatku neschopná určiť si svoj vlastný životný smer, krehká jednoduchá ,,žienka domáca" Trini Alvarado, s večným smútkom v očiach, pokorná Claire Danes či citlivá, pomerne vznetlivá, ešte detská Kirsten Dunst. Susan Sarandon celé ženské osadenstvo korunuje svojím rozvážnym dospelým prístupom + do pozitívnych stránok spadá neskutočne nádherná, do deja pasujúca hudba Thomasa Newmana, zábavný mladík Christian Bale a najmä rozprávkové prostredie vianočnej idylky dodáva filmu priam neuveriteľný pôvab. Jedna z najlepších ,,ženských steeloviek" z hollywoodskej produkcie. ()

Aknah 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle je přesně můj šálek kávy. Naprosto kouzelná doba, mnoho známých a příjemných tváří, silný příběh s kvalitními hereckými výkony, hlavně ženských postav. Nádherné šaty a prostředí na mě prostě zapůsobily a velice mi to připomíná austenovský styl. Také se mi na tomto filmu líbilo, že nám naskytli pohled do chudé rodiny charakterových postav, kde bylo všechno tak milé a sympatické a vonělo to domovem i přes obrazovku. Dojemné, srdceryvné a upřímné vyprávění o ženách, které mi přilnuly k srdci. Winona Ryder opravdu obhájila bravurní výkon, její změnu nálad, vztek, cokoli, hraje opravdu velmi přirozeně. Christian Bale mi sem nějak neseděl, ale nakonec to nenarušil... Co dodat ke konci, naprosto dokonalé a dojemné zároveň :) Pro mě velice slibný zážitek. ()

Jaroslaf 

všetky recenzie používateľa

Podobně feel good verze jako ta z roku 2019, divák si může vybrat jestli se chce tady koukat na mladou a překrásnou Winonu Ryder a Kirsten Dunst nebo dá raději přednost mladým Florence Pugh a Emmě Watson. Christian Bale je tu u něco míň creepy než v jeho ostatních filmech, ale furt je docela divnej. Trini Alvarado je zde velmi podobná Andie Macdowell z Na Hromnice o Den více. Fajn film. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (12)

  • Na konci titulků je film věnován dvěma osobám, z nichž jednou je Polly Klaasová, dvanáctiletá dívka, která byla v roce 1993 unesena ze svého domova v Petalumě v Kalifornii a později nalezena zavražděná. Winona Ryder strávila většinu svého dětství právě v Petalumě a potom se také zůčastnila mediální kampaně za bezpečný návrat dívky. (Morien)
  • Během natáčení došlo k nehodě, během které začaly hořet vlasy Claire Danes, když nesla svíčku do schodů. (Morien)

Súvisiace novinky

Tvůrci Lady Bird se vrací

Tvůrci Lady Bird se vrací

01.07.2018

Tvůrčí trojice zpoza loňského úspěšného snímku Lady Bird, režisérka Greta Gerwig a hvězdy Saoirse Ronan (Brooklyn) a Timothée Chalamet (Dej mi své jméno), se znovu sejdou v nové adaptaci knihy Malé… (viac)

Reklama

Reklama